NBA

NBA: Ο Κρίστιαν Μπράουν αρνήθηκε να δώσει στον Γουέστμπρουκ την φανέλα με το μηδέν, με νέο αριθμό ο έμπειρος γκαρντ

NBA: Ο Κρίστιαν Μπράουν αρνήθηκε να δώσει στον Γουέστμπρουκ την φανέλα με το μηδέν, με νέο αριθμό ο έμπειρος γκαρντ
AP PHOTO/BRANDON DILL

Ο Ράσελ Γουέστμπρουκ ζήτησε μετά την συμφωνία του με τους Νάγκετς από τον Κρίστιαν Μπράουν την φανέλα με το Νο.0, ωστόσο ο τριτοετής φόργουορντ αρνήθηκε να του την δώσει, με τον βετεράνο γκαρντ να υποχρεώνεται να αλλάξει αριθμό.

Ο Ράσελ Γουέστμπρουκ δεν θα φοράει την φανέλα με το Νο.0 στους Νάγκετς. Και αυτή είναι μόλις η 2η σεζόν της 16ετούς καριέρας του που θα συμβεί αυτό μετά από την περίοδο 2020/21, όταν φόρεσε το Νο4 στους Γουίζαρντς.

Ο 36χρονος γκαρντ έχει συνδέσει όλη την πορεία του με το Νο.0. Ήθελε να συνεχίσει να φοράει αυτή την φανέλα και στους Νάγκετς. Σύμφωνα ωστόσο με όσα έγιναν γνωστά, ο Κρίστιαν Μπράουν αρνήθηκε το αίτημα του Γουέστμπρουκ να αλλάξει νούμερο στην φανέλα για χάρη του. Κάπως έτσι, ο βετεράνος γκαρντ στράφηκε στον Χάντερ Τάισον και του ζήτησε να πάρει την δική του φανέλα με το Νο4, με τον νεαρό ρούκι να δέχεται και να αλλάζει πηγαίνοντας στο Νο5.

Ο αριθμός στην φανέλα αποτελεί σημαντικό ζήτημα για τους παίκτες, αφού πάντα σημαίνει κάτι για αυτούς, ενώ αρκετές φορές έχει συμβεί ένας παίκτης να αγοράσει από συμπαίκτη του τον αριθμό. Στην περίπτωση του Γουέστμπρουκ, αυτός ο αριθμός συμβολίζει - κατά δήλωσή του - μία νέα αρχή, αφού ξεκίνησε να το φοράει όταν ακόμα πήγαινε στο κολέγιο του UCLA και ήθελε να ξεκινήσει κάτι καινούριο.

Για την ιστορία, ο λόγος που ο Γουέστμπρουκ δεν φόρεσε το Νο.0 στους Γουίζαρντς είναι πιο ιδιαίτερος. Και αυτός είναι ότι η Ουάσινγκτον έχει - ανεπίσημα - αποσύρει αυτή την φανέλα από το 2010, μετά την αποχώρηση του Γκίλμπερτ Αρίνας, αφού οι πρωτευουσιάνοι φέρονται να μην θέλουν να συνδεθούν ποτέ ξανά με αυτή την φανέλα, επειδή ο παλαίμαχος γκαρντ είχε αρκετά μπλεξίματα με τον νόμο στα τελευταία χρόνια παρουσίας του στην ομάδα.

TAGS NBA ΗΠΑ ΝΤΕΝΒΕΡ ΝΑΓΚΕΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ