NBA

NBA: Ο Λούκα Ντόντσιτς είναι ο μεγάλος στόχος των Λέικερς για διάδοχος του ΛεΜπρόν Τζέιμς

Ο Λούκα Ντόντσιτς
Ο Λούκα Ντόντσιτς Ⓒ 2024 BRUCE KLUCKHOHN/ ASSOCIATED PRESS

Οι Λέικερς κοιτάνε ήδη (πολύ) μπροστά, με έναν Αμερικανό δημοσιογράφο να υποστηρίζει ότι ο μεγάλος στόχος τους είναι ο Λούκα Ντόντσιτς, με το Λ.Α να οραματίζεται ότι ο Σλοβένος θα είναι ο διάδοχος του ΛεΜπρόν Τζέιμς, όταν αυτός αποσυρθεί.

Ο Λούκα Ντόντσιτς είναι στους Μάβερικς και είναι καλά. Την ίδια στιγμή, όμως, αποτελεί τον μεγάλο στόχο των Λείκερς. Όχι για φέτος, πιθανότατα ούτε για το επόμενο καλοκαίρι, αλλά για όταν κληθούν να βρουν τον παίκτη που θα διαδεχθεί τον ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Αυτό υποστήριξε σε podcast ο Κέβιν Ο'Κόνορ του Ringer, τονίζοντας ότι ο Σλοβένος βρίσκεται στο στόχαστρο του Λ.Α, χωρίς ωστόσο το Λ.Α να σκοπεύει να κάνει πρόταση για ανταλλαγή του. Τουναντίον, σκοπεύει να δείξει αρκετή υπομονή, προετοιμάζοντας το έδαφος, κάτι λογικό δεδομένων των συνθηκών.

Ο λόγος είναι ότι οι Λέικερς δεν έχουν πρακτικά κάτι να προσφέρουν στους Μάβερικς που να ενδιαφέρει το Ντάλας. Αν ωστόσο περιμένουν μέχρι το καλοκαίρι του 2026, όταν ο Ντόντσιτς θα έχει το δικαίωμα να μείνει ελεύθερος αν το θελήσει (έχει Player option στο συμβόλαιό του για την σεζόν 2026/27), τότε πολλά μπορεί να έχουν αλλάξει. Καθόλου τυχαία, τότε θα λήγει και το συμβόλαιο του ΛεΜπρόν, αν βέβαια ο "Βασιλιάς" επιλέξει να κάνει χρήση στης player option που έχει στο συμβόλαιό του το καλοκαίρι του 2025.

Οι Λέικερς είναι γνωστό ότι πάντα χτίζουν με το μυαλό στο μέλλον, ψάχνοντας τον επόμενο σταρ τους. Αυτό είχαν κάνει και όταν προσέγγισαν τον ΛεΜπρόν, ετοιμάζοντας το έδαφος για χρόνια και αυτό σκοπεύουν να κάνουν και με τον Ντόντσιτς.

TAGS NBA ΗΠΑ ΛΕΙΚΕΡΣ ΛΟΥΚΑ ΝΤΟΝΤΣΙΤΣ ΛΕΜΠΡΟΝ ΤΖΕΙΜΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ