NBA

NBA: Ο Τζεφ Βαν Γκάντι επιστρέφει στους πάγκους έπειτα από 17 χρόνια, ως ασίσταντ του Ταϊρόν Λου στους Κλίπερς

NBA: Ο Τζεφ Βαν Γκάντι επιστρέφει στους πάγκους έπειτα από 17 χρόνια, ως ασίσταντ του Ταϊρόν Λου στους Κλίπερς
2021 AP PHOTO/AARON GASH

Η μεγάλη επιστροφή είναι γεγονός για τον Τζεφ Βαν Γκάντι, ο οποίος συμφώνησε με τους Κλίπερς και θα είναι ο άμεσος βοηθός του Τάιρον Λου από την νέα σεζόν, με αποτέλεσμα να βρεθεί στον πάγκο ομάδας NBA για πρώτη φορά έπειτα από 17 χρόνια.

Ήταν η σεζόν 2006/07 όταν ο Τζεφ Βαν Γκάντι κάθισε για τελευταία φορά σε πάγκο ομάδας του NBA, όντας προπονητής των Χιούστον Ρόκετς. 17 χρόνια αργότερα, στα 62 του χρόνια πλέον, αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα για την μεγάλη επιστροφή!

Όπως αποκάλυψε το ESPN, ο Βαν Γκάντι τα βρήκε σε όλα με τον Τάιρον Λου και θα είναι ο άμεσος βοηθός του στον πάγκο των Κλίπερς. Ο έμπειρος τεχνικός θεωρείται ένα από τα σπουδαιότερα μπασκετικά μυαλά στις ΗΠΑ, έχοντας απορρίψει τα τελευταία 17 χρόνια πολλές προτάσεις από ομάδες του NBA και του NCAA για να καθίσει στον πάγκο ως πρώτος προπονητής, αφού προτιμούσε να είναι σχολιαστής αγώνων στο ESPN.

Με το ESPN να τον απολύει πέρυσι, ο Βαν Γκάντι ανέλαβε ρόλο ειδικού συμβούλου στους Σέλτικς την σεζόν που ολοκληρώθηκε, ωστόσο θεώρησε ότι ήρθε η ώρα να επιστρέψει στους πάγκους σε επίπεδο NBA.

Για την ιστορία, ο Βαν Γκάντι το 2017 επέστρεψε για ένα μικρό διάστημα στους πάγκους, οδηγώντας την Team USA στην κατάκτηση των Παναμερικανικών Αγώνων, με το ρόστερ ωστόσο να αποτελείται από παίκτες από όλο τον κόσμο και όχι NBAερς.

TAGS NBA ΗΠΑ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΚΛΙΠΕΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ