NBA

NBA: Οι Γουόριορς βρίσκονται κοντά στην απόκτηση του Μπάντι Χιλντ

Ο Μπάντι Χιλντ
Ο Μπάντι Χιλντ Ⓒ 2024 MATT SLOCUM/ ASSOCIATED PRESS

Σε μία σημαντική κίνηση ετοιμάζονται να προχωρήσουν οι Γουόριορς, αφού σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα είναι κοντά στην απόκτηση του Μπάντι Χιλντ από τους Σίξερς.

Ο Μπάντι Χιλντ (32 χρονών, 1.93 μέτρα) είναι πολύ πιθανό να φοράει την φανέλα των Γουόριορς από την νέα σεζόν. Αυτό υποστηρίζει ο Σαμς Σαράνια, ο οποίος αποκάλυψε ότι το Γκόλντεν Στέιτ σχεδόν τα έχει βρει σε όλα με τον έμπειρο σουτέρ και βρίσκεται κοντά στην απόκτησή του μέσω sign and trade από τους Σίξερς.

Τι σημαίνει το sign and trade και γιατί γίνεται; Σημαίνει ότι ένας παίκτης υπογράφει στην ομάδα που ανήκε μέχρι πρόσφατα (στην περίπτωση του Χιλντ αυτή η ομάδα είναι οι Σίξερς) και κατόπιν παραχωρείται με ανταλλαγή σε άλλη ομάδα (σ.σ Γουόριορς). Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι επειδή οι Γουόριορς δεν έχουν τον χώρο στο σάλαρι καπ για να αποκτήσουν απευθείας τον Χιλντ, αλλά μπορούν να το κάνουν μέσω ανταλλαγής, στέλνοντας δηλαδή κάτι πίσω. Ο λόγος που οι Σίξερς ίσως το δεχθούν, είναι επειδή δεν θα χάσουν για το τίποτα τον Χιλντ.

Σε περίπτωση που οι Γουόριορς αποκτήσουν τον γκαρντ από τις Μπαχάμες (που προς το παρόν βρίσκεται στην Ισπανία και συμμετέχει στο Προολυμπιακό με την χώρα του), τότε αυτή θα είναι η δεύτερη σημαντική κίνησή τους σε μερικές ώρες μετά την απόκτηση του Κάιλ Άντερσον.

Την σεζόν 2023/24 ο Χιλντ φόρεσε τις φανέλες των Πέισερς και των Σίξερς - παίζοντας μάλιστα σε 84 (!) αγώνες στην κανονική περίοδο, συν τον τελικό του NBA Cup με την Ιντιάνα και του αγώνα των play-in της Φιλαντέλφεια κόντρα στους Χιτ - έχοντας 12.1 πόντους, 3.2 ριμπάουντ και 2.8 ασίστ μέσο όρο με 38.6% στα τρίποντα σε 26 λεπτά συμμετοχής.

TAGS NBA ΗΠΑ ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ ΣΙΞΕΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ