NBA

NBA: Οι Κινγκς ψάχνονται για ΛαΒίν και Καρούσο, με εναλλακτική τον Κούζμα - πώς εμπλέκεται ο Βεζένκοβ

Ο Ζακ ΛαΒίν
Ο Ζακ ΛαΒίν Ⓒ 2023 MARCIO JOSE SANCHEZ/ ASSOCIATED PRESS

Οι Κινγκς θέλουν να προσθέσουν βάθος και ποιότητα στην περιφερειακή τους γραμμή, με αμερικανικά δημοσιεύματα να αναφέρουν ότι προσπαθούν να βρουν τρόπο να αποκτήσουν πακέτο από τους Μπουλς τους Ζακ ΛαΒίν και Άλεξ Καρούσο, ενώ κάνουν σκέψεις και για τον Κάιλ Κούζμα των Γουίζαρντς. Πώς εμπλέκεται ο Βεζένκοβ.

Οι Κινγκς θέλουν να επιστρέψουν στα playoffs την νέα σεζόν. Στο πλαίσιο αυτό, εξετάζουν όλες τις επιλογές τους. Και, σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα, υπάρχουν δύο δρόμοι που σκέφτονται να ακολουθήσουν.

Όπως αναφέρεται λοιπόν στις ΓΠΑ, ο πρώτος στόχος των Κινγκς είναι να βρουν τρόπο να αποκτήσουν πακέτο τους Ζακ ΛαΒίν και Άλεξ Καρούσο από τους Μπουλς. Ένας από τους λόγους που το θέλουν αυτό είναι επειδή θεωρείται δύσκολο να κρατήσουν τον Μαλίκ Μονκ, ο οποίος αναμένεται να έχει αρκετές προτάσεις το καλοκαίρι στα χέρια του, με καλύτερα λεφτά από αυτά που μπορούν αν του προσφέρουν οι "Βασιλιάδες" (78 εκατ. δολάρια για 4 χρόνια).

Την ίδια στιγμή πάντως, το Σακραμέντο εξετάζει ένα ακόμα όνομα: Αυτό του Κάιλ Κούζμα των Γουίζαρντς, για τον οποίο είχαν γίνει συζητήσεις και στην trade deadline του Φεβρουαρίου.

Πώς εμπλέκεται ο Βεζένκοβ

Πριν από μερικές ημέρες ο Σάσα Βεζένκοβ φέρεται να ενημέρωσε τους Κινγκς ότι θέλει να αποχωρήσει, με ρεπόρτερ του Σακραμέντο ωστόσο να αναφέρει ότι αυτό δεν ισχύει. Ανεξαρτήτως του τι ισχύει, είναι δεδομένη η δυσαρέσκεια του Βούλγαρου φόργουορντ, ο οποίος βρίσκεται στο στόχαστρο του Ολυμπιακού.

Πέρα από αυτό όμως, υπάρχει μία ακόμα λεπτομέρεια. Την δεδομένη στιγμή οι Κινγκς έχουν βγάλει στο σφυρί τους Χάρισον Μπαρνς και Κέβιν Χέρτερ για να βρουν παίκτη ή παίκτες που θα τους ανεβάσουν. Αν ωστόσο θελήσουν να αποκτήσουν πακέτο τους ΛαΒίν και Καρούσο από τους Μπουλς, τότε θα χρειαστεί να βάλουν και άλλους παίκτες στην εξίσωση για να τα καταφέρουν για λόγους σάλαρι καπ.

Συγκεκριμένα, τα συμβόλαια των ΛαΒίν (40 εκατ. δολάρια) και Καρούσο (9.5 εκατ. δολάρια) αξίζουν παρέα 49.5 εκατ. δολάρια, ενώ των Μπαρνς (17 εκατ. δολάρια) και Χέρτερ (15.6 εκατ. δολάρια) μόλις 32.6 εκατ. δολάρια. Ο Βεζένκοβ έχει συμβόλαιο που προβλέπει ετήσιες αποδοχές ύψους 6.4 εκατ. δολαρίων, κάτι που σημαίνει ότι - ακόμα και αν συμπεριληφθεί στο πακέτο - πάλι δεν αρκεί το ποσό. Αν όμως προστεθεί και ο Τρέι Λάιλς (8 εκατ. δολάρια), τότε το trade θα μπορούσε να γίνει.

Σε περίπτωση όμως που ο στόχος είναι ο Κούζμα (25 εκατ. δολάρια), τότε δεν είναι απαραίτητο να μπει ο Βεζένκοβ στο πακέτο για να γίνει η ανταλλαγή. Ο λόγος είναι ότι οι Γουίζαρντς είναι κάτω από το όριο του σάλαρι καπ και θα μπορούσαν να αποκτήσουν πακέτο του Μπαρνς και Χέρτερ ώστε να ολοκληρωθεί το trade.

TAGS NBA ΗΠΑ ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ ΚΙΝΓΚΣ ΣΙΚΑΓΟ ΜΠΟΥΛΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ