ΝΤΙΤΡΟΙΤ ΠΙΣΤΟΝΣ

NBA: Οι Πίστονς απομάκρυναν τον Μόντι Γουίλιαμς από την τεχνική ηγεσία

Detroit Pistons head coach Monty Williams looks on during the first half of an NBA basketball game against the Washington Wizards, Friday, March 29, 2024, in Washington. (AP Photo/Nick Wass)
Detroit Pistons head coach Monty Williams AP

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία των Ντιτρόιτ Πίστονς αποτελεί ο Μόντι Γουίλιαμς, που απολύθηκε μετά από έναν χρόνο στον πάγκο της ομάδας και με ακόμα πέντε έτη να απομένουν στο συμβόλαιό του.

Μετά από έναν χρόνο στην τεχνική ηγεσία των Ντιτρόιτ Πίστονς, ο οργανισμός αποφάσισε να απομακρύνει τον Μόντι Γουίλιαμς την Τετάρτη (19/6) και να βγει στην αγορά για νέο προπονητή.

Ο Γουίλιαμς είχε προσληφθεί πριν από την έναρξη της προηγούμενης σεζόν, για να ανοικοδομήσει τους Πίστονς. Μάλιστα, είχε υπογράψει εξαετές συμβόλαιο, δείγμα της πίστης που είχε η ομάδα προς το πρόσωπό του. Ο έμπειρος προπονητής είχε αφήσει του Φοίνιξ Σανς και παρότι επιθυμούσε να κάνει διάλειμμα ενός χρόνου και να αφήσει τα παρκέ μετά από τη διάγνωση της συζύγου του με καρκίνο, τελικά αποφάσισε να καθίσει τον πάγκο των Πίστονς και να τους οδηγήσει στη σεζόν 2023/24, υπό την επίβλεψη της τότε διοίκησης του Τρόι Γουέβερ.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Έιντριαν Βοϊνιαρόφσκι, ο νέος πρόεδρος, Τράγιαν Λάνγκντον, αποφάσισε να προχωρήσει σε δραστική αλλαγή και να τον απομακρύνει από την τεχνική ηγεσία, μετά από έναν χρόνο συνεργασίας. Τη περίοδο 2023/24, οι Πίστονς τερμάτισαν στην τελευταία θέση της Ανατολικής περιφέρειας με ρεκόρ 14 νικών και 68 ηττών στη regular season του NBA. Ο Γουίλιαμς είχε ακόμα πέντε χρόνια στο συμβόλαιό του και με συνολικό ποσό της τάξης των 65 εκατομμυρίων ευρώ να απομένουν για να λάβει.

TAGS ΝΤΙΤΡΟΙΤ ΠΙΣΤΟΝΣ NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ