NBA

NBA: Οι Ρόκετς παλεύουν για το μπαμ με έναν εκ των Ντουράντ ή Μπούκερ

Phoenix Suns' Kevin Durant (35) smiles after making a 3-point basket against the Portland Trail Blazers during the first half of a preseason NBA basketball game, Monday, Oct. 16, 2023, in Phoenix. (AP Photo/Darryl Webb)
Phoenix Suns' Kevin Durant (35) AP

Οι Ρόκετς προσπαθούν να κάνουν το απόλυτο κόλπο του καλοκαιριού, αφού σύμφωνα με το ESPN έχουν βάλει στο στόχαστρό τους έναν εκ των Κέβιν Ντουράντ ή Ντέβιν Μπούκερ.

Οι Ρόκετς θέλουν να τινάξουν την μπάνκα στον αέρα! Την ίδια στιγμή που όλος ο κόσμος είχε το βλέμμα του στην ανταλλαγή του Μάικαλ Μπρίτζες από τους Νετς στους Νικς, το Χιούστον έκανε ένα μικρότερο deal με το Μπρούκλιν, με αποτέλεσμα πλέον να είναι στην κατάλληλη θέση για να παλέψει την ανταλλαγή ενός εκ των Κέβιν Ντουράντ ή Ντέβιν Μπούκερ!

Συγκεκριμένα, οι Ρόκετς έστειλαν πίσω στους Νετς το ντραφτ πικ πρώτου γύρου του NBA Draft 2026 που είχαν αποκτήσει από αυτούς στο πλαίσιο της ανταλλαγής του Τζέιμς Χάρντεν για χάρη του ντραφτ πικ πρώτου γύρου των Σανς από το NBA Draft 2027. Παράλληλα, αρνήθηκαν το δικαίωμά τους που είχαν να ανταλλάξουν το ντραφτ πικ του 2025 με τους Νετς, στέλνοντας δηλαδή πρακτικά το πικ πίσω στο Μπρούκλιν. Ως αντάλλαγμα, έχουν το δικαίωμα να ανταλλάξουν το πικ τους στο NBA Draft 2025 με αυτό των Σανς.

Πώς συνδέονται όμως όλα αυτά με τον Ντουράντ και τον Μπούκερ; Σε μία απόδειξη ότι κάποιες φορές οι ομάδες του NBA μοιάζουν πράγματι να παίζουν σκάκι, οι Ρόκετς έχουν πλέον στα χέρια τους τα ντραφτ πικ πρώτου γύρου των Σανς για το 2025 και το 2027, ενώ ενδεχομένως να πάρουν και αυτό του 2029 (όλα αυτά ανήκαν στους Νετς). Σε περίπτωση λοιπόν που το Φοίνιξ θελήσει να χτίσει από την αρχή, τότε το Χιούστον μπορεί - εκτός όλων των άλλων ανταλλαγμάτων που διαθέτει - να στείλει στους Σανς και τα... δικά τους ντραφτ πικ. Με αυτό τον τρόπο οι "Ήλιοι" θα ελέγχουν ξανά το μέλλον τους και θα μπορούν να κάνουν tanking, αφού δεν θα έχου ντο άγχος τους ότι τα δικά τους πικ θα καταλήξουν σε άλλη ομάδα!

Για την ιστορία, προς το παρόν οι Σανς δεν φέρονται διατεθειμένοι να χτίσουν την ομάδα από την αρχή, παρά θέλουν να παλέψουν για το πρωτάθλημα. Οι Ρόκετς ωστόσο αναμένεται να πιέσουν, αφού, εκτός από τα πικ του Φοίνιξ, διαθέτουν και μία πλειάδα νεαρών παικτών και το Νο3 του NBA Draft 2024) για να προσφέρουν.

TAGS NBA ΗΠΑ ΧΙΟΥΣΤΟΝ ΡΟΚΕΤΣ ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ