NBA

NBA: Οι Σανς συμφώνησαν με τον Μόντε Μόρις

Ο Μόντε Μόρις
Ο Μόντε Μόρις Ⓒ 2024 ABBIE PARR/ ASSOCIATED PRESS

Σε μία σημαντική κίνηση προχώρησαν οι Σανς, οι οποίοι τα βρήκαν σε όλα με τον Μόντε Μόρις, προσθέτοντας έναν ώριμο ποιντ γκαρντ στο ρόστερ τους.

Ο Μόντε Μόρις (29 χρονών, 1.88 μέτρα) συμφώνησε με τους Σανς, με το Φοίνιξ να προσθέτει έτσι βάθος στην περιφερειακή του γραμμή και - κυρίως - έναν κλασικό πλέι-μέικερ.

Οι περσινοί Σανς είχαν πολλά μειονεκτήματα. Ένα από τα πλέον εξόφθαλμα ήταν η έλλειψη ενός οργανωτή. Ενός πλέι-μέικερ δηλαδή, που θα έβρισκε τρόπο να βάλει σε μία σειρά τους Κέβιν Ντουράντ, Ντέβιν Μπούκερ και Μπράντλι Μπιλ. Ο Μόρις έχει αποδείξει ότι είναι όλα αυτά, έστω και αν πέρυσι δεν είχε την ευκαιρία να το κάνει, αφού μία σειρά τραυματισμών του στέρησαν αυτή την δυνατότητα.

Συγκεκριμένα, την σεζόν 2023/24 ο Μόρις πήρε μέρος μόλις σε 33 αγώνες (6 με τους Πίστονς και άλλους 27 με τους Τίμπεργουλβς, όπου παραχωρήθηκε με ανταλλαγή), έχοντας 5 πόντους, 1.7 ριμπάουντ και 2.1 ασίστ μέσο όρο με 38.6% στα τρίποντα σε 14 λεπτά συμμετοχής. Κατά την διάρκεια της καριέρας του ωστόσο έχει 10 πόντους, 2.5 ριμπάουντ και 3.8 ασίστ μέσο όρο με 39.1% στα τρίποντα σε 25 λεπτά συμμετοχής.

Αυτό που μένει να φανεί πλέον είναι αν ο Μόρις προορίζεται για βασικός πόιντ γκαρντ της ομάδας (παίρνοντας την θέση του Γκρέισον Άλεν στην βασική πεντάδα, κάτι που θα "μικρύνει" σε μέγεθος τους Σανς) ή ο έκτος παίκτης της.

TAGS NBA ΗΠΑ ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ