NBA

NBA: Οι Σπερς έστειλαν στους Τίμπεργουλβς το Νο8 του Draft, σε μία απροσδόκητη κίνηση

Ο Ρομ Ντίλινγκχαμ
Ο Ρομ Ντίλινγκχαμ Ⓒ 2024 JAMES CRISP/ ASSOCIATED PRESS

Οι Σπερς και οι Τίμπεργουλβς τάραξαν τα νερά του NBA, αφού το Σαν Αντόνιο έστειλε στην Μινεσότα το Νο8 του Draft, στο οποίο η Μινεσότα επέλεξε τον εξαιρετικό Ρομπ Ντίλινγκχαμ (19 χρονών, 1.85 μέτρα), βρίσκοντας στο πρόσωπό του το ιδανικό συμπλήρωμα του Άντονι Έντουαρντς στη περιφέρεια.

Η πρώτη ημέρα του NBA Draft 2024 δεν έκρυβε πολλές συγκινήσεις. Με εξαίρεση την απόφαση των Γουίζαρντς να στείλουν τον Ντένι Άβντιγια στους Μπλέιζερς δεν υπήρξε κάποιο μεγάλο trade. Οι Σπερς και οι Τίμπεργουλβς όμως ήρθαν για να το αλλάξουν αυτό.

Σε μία κίνηση που αιφνιδίασε πολύ κόσμο, το Σαν Αντόνιο επέλεξε στο Νο8 τον Ρομπ Ντίλινγκχαμ (19 χρονών, 1.85 μέτρα) από το Κολέγιο του Κεντάκι και αμέσως τον έστειλε στην Μινεσότα για ένα ντραφτ πικ πρώτου γύρου του NBA Draft 2031, αλλά και το δικαίωμα να ανταλλάξουν οι ομάδες ντραφτ πικ πρώτου γύρου στο NBA Draft 2030 (Εξήγηση: Αν στο NBA Draft 2030 οι Γουλβς επιλέγουν πιο ψηλά από τους Σπερς, τότε το Σαν Αντόνιο θα πάρει το πικ της Μινεσότα και οι "Λύκοι" θα επιλέξουν στην θέση των "Σπιρουνιών").

Η συγκεκριμένη κίνηση τάραξε τα ύδατα του NBA για έναν απλό λόγο: Ο Ντίλινγκχαμ θεωρείτο ένας από τους πλέον εκρηκτικούς scoring γκαρντ της φετινής φουρνιάς, έχοντας στην πρώτη - και τελευταία του - σεζόν στο NCAA 15.2 πόντους, 2.9 ριμπάουντ και 3.9 ασίστ μέσο όρο με 44.4% στα τρίποντα σε μόλις 23 λεπτά συμμετοχής. Στο πρόσωπό του οι Γουλβς βρήκαν τον διάδοχο του 37χρονου Μάικ Κόνλι, αλλά και έναν γκαρντ που μπορούν σε βάθος χρόνου να τοποθετήσουν δίπλα στον Άντονι Έντουαρντς.

Κυρίως όμως, σε πρώτο χρόνο τουλάχιστον, βρήκαν έναν σκόρερ που έψαχναν όλη την σεζόν να έρχεται από τον πάγκο όταν θα παίρνει ανάσες ο Έντουαρντς, ώστε να έχουν ισορροπία. Όσο για τους Σπερς; Ενώ ο Ντίλινγκχαμ φαινόταν να ταιριάζει ως συμπλήρωμα του Βικτόρ Γουεμπανιαμά, προτίμησαν να εστιάσουν στο μέλλον, ελπίζοντας ότι ο Στέφον Κασλ (19 χρονών, 1.98 μέτρα) που επέλεξαν στο Νο4 θα ταιριάξει δίπλα στον Γάλλο.

TAGS NBA ΗΠΑ ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ ΣΠΕΡΣ ΜΙΝΕΣΟΤΑ ΤΙΜΠΕΡΓΟΥΛΒΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ