NBA

NBA: Οι Τίμπεργουλβς τα βρήκαν με τον Γκομπέρ για τριετή επέκταση συμβολαίου έναντι 110 εκατ. δολαρίων

Ο Ρούντι Γκομπέρ με την φανέλα των Γουλβς
Ο Ρούντι Γκομπέρ με την φανέλα των Γουλβς Ⓒ 2023 ABBIE PARR/ ASSOCIATED PRESS

Οι Τίμπεργουλβς έδεσαν για τα επόμενα χρόνια τον Ρούντι Γκομπέρ, αφού τα βρήκαν μαζί του για τριετή επέκταση σου συμβολαίου του έναντι 110 εκατ. δολαρίων.

Ο Ρούντι Γκομπέρ και οι Τίμπεργουλβς θα συνεχίσουν να πορεύονται μαζί για αρκετό καιρό ακόμα. Όπως έγινε γνωστό, οι δύο πλευρές τα βρήκαν σε όλα για τριετή πρόωρη επέκταση συμβολαίου έναντι 110 εκατ. δολαρίων, με την Μινεσότα να δένει τον βασικό της σέντερ.

Προκειμένου να επιτευχθεί η συμφωνία, ο Γάλλος σέντερ αρνήθηκε την option που είχε στο συμβόλαιό του για την σεζόν 2025/26 έναντι 46.6 εκατ. δολαρίων, προκειμένου να πάρει τριετή επέκταση μέχρι το 2028, έχοντας μάλιστα player option για την σεζόν 2027/28.

Γιατί όμως ήταν σημαντικό να το κάνει αυτό ο Γάλλος; Επειδή μετά από αυτή την επιλογή του, ο ετήσιος μισθός του έπεσε από τα 46.6 εκατ. δολάρια στα 36 εκατ. δολάρια, σε μία κίνηση που βρίσκει ευχαριστημένες και τις δύο πλευρές. Ο λόγος είναι ότι οι μεν Γουλβς εξασφάλισαν οικονομική ευελιξία προκειμένου να αποφύγουν να ξεπεράσουν κατά πολύ το όριο του σάλαρι καπ την σεζόν 2025/26, ενώ ο Γκομπέρ εξασφάλισε περισσότερα χρόνια και χρήματα, αποφεύγοντας το ρίσκο να βγει στην αγορά το καλοκαίρι του 2025 (ή το 2026) και να λάβει χαμηλότερες προσφορές.

Την σεζόν 2023/24 ο Γκομπέρ είχε 14 πόντους, 12.9 ριμπάουντ, 1.3 ασίστ και 2.1 κοψίματα μέσο όρο σε 34 λεπτά συμμετοχής, επιδόσεις που του χάρισαν το 4ο βραβείο "κορυφαίου αμυντικού της σεζόν" στην καριέρα του.

TAGS NBA ΗΠΑ ΜΙΝΕΣΟΤΑ ΤΙΜΠΕΡΓΟΥΛΒΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ