NBA

NBA: Οι Τορόντο Ράπτορς θα τιμήσουν τον Βινς Κάρτερ, αποσύροντας τη φανέλα του

Toronto Raptors forward Vince Carter gestures for the fans to make some noise in the final minutes of NBA play against the Sacramento Kings in Toronto on Sunday, Jan. 26, 2003.  Carter's game-high 22 points helped the Raptors' to defeat the Kings 101-97.  Carter returned to play on his 26th birthday, having been sidelined with a knee injury since early December.   (AP Photo/J.P. Moczulski)
Vince Carter | Jan. 26, 2003 ASSOCIATED PRESS

Ο Βινς Κάρτερ πέρασε επτά χρόνια αγωνιζόμενος για τους Ράπτορς και η ομάδα του Τορόντο θα αποσύρει την φανέλα του, για να τον ευχαριστήσει για την προσφορά του.

Ο Βινς Κάρτερ αποτελεί έναν από τους παίκτες που σημάδεψαν όσο λίγοι το NBA και ειδικότερα το franchise των Τορόντο Ράπτορς, για αυτό και η φανέλα του με το νούμερο 15 θα κοσμεί από τις 2 Νοεμβρίου του 2024 τον ουρανό της Scotiabank Arena, όπως έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter ο ρεπόρτερ των Ράπτορς, Τζος Λέβενμπεργκ.

Ο Κάρτερ θα γίνει έτσι ο πρώτος παίκτης της ομάδας του Τορόντο που θα δει τη φανέλα του να αποσύρεται, ενώ πηγές από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού αναφέρουν ότι ο επόμενος που θα λάβει τη σχετική τιμή θα είναι ο Κάιλ Λάουρι.

Ο "Air Canada", όπως ήταν το προσωνύμιό του, πέρασε τις επτά πρώτες σεζόν της καριέρας του στο Τορόντο μετρώντας 23.4 πόντους, 5.2 ριμπάουντ και 3.9 ασίστ σε 403 αγώνες και κατακτώντας τον τίτλο του Κορυφαίου Ρούκι (1998/99) αλλά και τον διαγωνισμό καρφωμάτων το 2000, σε μία εμφάνιση που θεωρείται από τις κορυφαίες όλων των εποχών.

Οι Ράπτορς είναι η δεύτερη ομάδα που θα αποσύρει τη φανέλα του Κάρτερ, καθώς, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, το ίδιο έχουν ανακοινώσει ότι θα κάνουν και οι Μπρούκλιν Νετς δύο μήνες αργότερα, στις 25 Ιανουαρίου του 2025.

Ο Βινς Κάρτερ αγωνίστηκε συνολικά για 22 χρόνια στο NBA από το 1998/99 έως και το 2019/20 και είναι ο μοναδικός παίκτης που αγωνίστηκε σε τέσσερις δεκαετίες. Στην πλούσια καριέρα του έχει φορέσει τις φανέλες των Ράπτορς, των Νιου Τζέρσει Νετς, των Μάτζικ, των Σανς, των Μάβερικς, των Γκρίζλις, των Κίνγκς, ενώ αποσύρθηκε με τους Χοκς.

TAGS NBA ΤΟΡΟΝΤΟ ΡΑΠΤΟΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ