NBA

NBA: Πρώην παίκτης των Μπακς, που έβγαλε μόλις 3 εκατ. δολάρια στην καριέρα του, ετοιμάζεται να αγοράσει το 10% της ομάδας

Ο Τζούνιορ Μπρίτζμαν
Ο Τζούνιορ Μπρίτζμαν Ⓒ 2014 JEFFREY PHELPS/ ASSOCIATED PRESS

Σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα, ο πρώην παίκτης των Μπακς, Τζούνιορ Μπρίτζμαν, ετοιμάζεται να αγοράσει το 10% των μετοχών της ομάδας, σε ένα απίστευτο success story, αφού ο άλλοτε NBAερ έβγαλε μόλις 3 εκατ. δολάρια την καριέρα του, αλλά πλέον έχει περιουσία άνω των 600 εκατ. δολαρίων.

Ο Τζούνιορ Μπρίτζμαν αποτελεί το απόλυτο success story στο NBA. Και ετοιμάζεται να προσθέσει ακόμα ένα παράσημο στην ζωή του, αφού - σύμφωνα με σειρά αμερικανικών δημοσιευμάτων - ετοιμάζεται να αγοράσει το 10% των μετοχών της ομάδας, δίνοντας κάτι παραπάνω από 350 εκατ. δολάρια. Ποιος όμως είναι ο Μπρίτζμαν;

Ο 70χρονος Μπρίτζμαν επιλέχθηκε στο Νο8 του NBA Draft 1975 από τους Λέικερς και ήταν ένας από τα ανταλλάγματα που έδωσαν οι "Λιμνάνθρωποι" στους Μπακς για τον Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ. Αγωνίστηκε στο NBA από το 1975 έως το 1987, φορώντας τις φανέλες των Μπακς (10 σεζόν) και Κλίπερς (2 σεζόν), έχοντας μέσους όρους καριέρας 13.6 πόντους, 3.5 ριμπάουντ και 2.4 ασίστ σε 25 λεπτά συμμετοχής. Έβγαλε συνολικά στην καριέρα του 3 εκατ. δολάρια (2.95 εκατ. δολάρια για την ακρίβεια). Και αποτελεί το απόλυτο success story του NBA.

Ο Μπρίτζμαν κατάλαβε από νωρίς ότι δεν μπορούσε να αρκεστεί στα λεφτά που θα έβγαζε ως παίκτης, ειδικά από την στιγμή που ήταν ρολίστας. Έκανε έτσι τις σωστές επενδύσεις - στα εστιατόρια Wendy's - φτάνοντας κάποια στιγμή να έχει περισσότερα από 100 (!) καταστήματα, πριν τα πουλήσει το 2016. Εκείνη την χρονιά μάλιστα, το Forbes ανέφερε ότι ήταν ο 4ος πλουσιότερος παλαίμαχος αθλητής παγκοσμίως, πίσω από τον Μάικλ Τζόρνταν, τον Ντέιβιντ Μπέκαμ και τον Άρντολντ Πάλμερ!

Ο Μπρίτζμαν υπολογίζεται πλέον ότι έχει περιουσία ανώτερη των 600 εκατ. δολαρίων, ενώ είναι ομιλητής του NBA, συμβουλεύοντας τους παίκτες για τις επενδύσεις του. Και, πλέον, σύντομα αναμένεται να είναι κάτοχος του 10% των μετοχών των Μπακς.

TAGS NBA ΗΠΑ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ