NBA

NBA, Σάσα Βεζένκοβ: Η προφητική φωτογραφία του με τον νυν προπονητή του στους Ράπτορς πριν από 6 μέρες στην Γλυφάδα

Ο Σάσα Βεζένκοβ
Ο Σάσα Βεζένκοβ 2023 JEFF CHIU/AP IMAGES

Η ανταλλαγή του Σάσα Βεζένκοβ στους Ράπτορς είχε ως αποτέλεσμα μία φωτογραφία που τραβήχτηκε πριν από έξι ημέρες να αποδεικνύεται προφητική, αφού ο Βούλγαρος φόργουορντ είχε συνυπάρξει στο πάνελ του Συνεδρίου των προπονητών της EuroLeague με τον νυν τεχνικό του, Ντάρκο Ραγιάκοβιτς.

Η παραχώρηση του Σάσα Βεζένκοβ από τους Κινγκς στους Ράπτορς το βράδυ της Πέμπτης (27/6) τάραξε τα ευρωπαϊκά ύδατα. Αυτό είναι απολύτως λογικό δεδομένου ότι Ολυμπιακό και Παναθηναϊκός AKTOR - όπως παραδέχθηκε και ο εκπρόσωπος του Βούλγαρου φόργουορντ, Νίκος Λώτσος στο SPORT24 - έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Μέσα σε όλα όμως, υπάρχει μία ακόμα λεπτομέρεια, που πέρασε στα ψιλά. Ο Σάσα Βεζένκοβ έχει ήδη συνυπάρξει - πολύ πρόσφατα - με τον προπονητή των Ράπτορς, Ντάρκο Ραγιάκοβιτς!

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πριν από μερικές ημέρες - και συγκεκριμένα το τετραήμερο 20-23 Ιουνίου - πραγματοποιήθηκε στην Γλυφάδα το Συνέδριο προπονητών της EuroLeague. Στο πλαίσιο αυτό, το περασμένο Σάββατο (22/6) ήταν καλεσμένοι στο συνέδριο - μεταξύ άλλων - ο Βεζένκοβ με τον Ραγιάκοβιτς, όπου βρέθηκαν στο ίδιο πάνελ και κλήθηκαν να μιλήσουν για το λεγόμενο "Load Management". Την καταπόνηση δηλαδή των παικτών και τον τρόπο που γίνεται η διαχείριση από τους ίδιους, αλλά και από τους προπονητές τους.

Οι δύο άνδρες είχαν μιλήσει για διάφορα ζητήματα, με μία σχετική φωτογραφία μάλιστα που τους δείχνει παρέα, να αποδεικνύεται προφητική.

Ντάρκο Ραγιάκοβιτς στα αριστερά, Σάσα Βεζένκοβ στα δεξιά, στη διάρκεια του 2024 EuroLeague Head Coaches Board στη Γλυφάδα
Ντάρκο Ραγιάκοβιτς στα αριστερά, Σάσα Βεζένκοβ στα δεξιά, στη διάρκεια του 2024 EuroLeague Head Coaches Board στη Γλυφάδα EUROKINISSI SPORTS

Ο Βεζένκοβ μάλιστα αναφέρθηκε κάποια στιγμή στο πόσο σημαντικό είναι για τους παίκτες να είναι οι προπονητές ειλικρινείς απέναντί τους. Συγκεκριμένα, είχε αναφέρει: Οι προπονητές πρέπει να είναι ειλικρινείς με τους παίκτες τους και, φυσικά, οι παίκτες να λένε πάντα την αλήθεια στους προπονητές τους. Γιατί αν εγώ πάω στον προπονητή μου και του πω κάποια πράγματα και μετά εκείνος μου πει κάτι απλά για νιώσω καλύτερα, όλα θα αλλάξουν.

Πλέον υπάρχουν περισσότερες διαμάχες στις ομάδες και πρέπει να υπάρχει διάθεση για να μαθαίνεις και εσύ από τον προπονητή, αλλά και ο προπονητής από εσένα. Οπότε όλα έχουν σημασία".

Είναι δεδομένο ότι ο Ραγιάκοβιτς θα θυμάται αυτή την συνύπαρξή του με τον Βεζένκοβ, όπως φυσικά και ο Βούλγαρος φόργουορντ. Μένει τώρα να φανεί αν οι Ράπτορς θα κρατήσουν στο ρόστερ τους τον άλλοτε MVP της EuroLeague, προκειμένου οι δύο άνδρες να συνυπάρξουν μία ολόκληρη σεζόν.

TAGS NBA ΗΠΑ ΒΕΖΕΝΚΟΒ ΤΟΡΟΝΤΟ ΡΑΠΤΟΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ