NBA

NBA, Θάντερ: Κοιτάζουν τον Χάρτενσταϊν των Νικς

Ο Αϊζέια Χάρτενσταϊν
Ο Αϊζέια Χάρτενσταϊν Ⓒ 2024 MATT SLOCUM/ ASSOCIATED PRESS

Ο Αϊζέια Χάρτενσταϊν είναι ένας από τους μεγάλους στόχους των Θάντερ το φετινό καλοκαίρι σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα, με την Οκλαχόμα Σίτι να φέρεται να ετοιμάζει μεγάλη πρόταση για τον σέντερ των Νικς.

Οι Θάντερ ξεπέρασαν τις προσδοκίες την φετινή σεζόν κατακτώντας την 1η θέση στην κανονική περίοδο στην Δύση και φτάνοντας μέχρι τον 2ο γύρο των playoffs με την πιο νεανική ομάδα στο NBA. Αν ωστόσο είχαν ένα ψεγάδι, αυτό ήταν η απώλεια μεγέθους - και κατ' επέκταση σκληράδας - πίσω από τον Τσετ Χόλμγκρεν στην θέση του σέντερ. Και σκοπεύουν να το διορθώσουν το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με σειρά αμερικανικών δημοσιευμάτων, ο μεγάλος στόχος της Οκλαχόμα Σίτι στην free agency θα είναι ο Αϊζέια Χάρτενσταϊν, ο οποίος είχε σεζόν καριέρας με τους Νικς. Συγκεκριμένα, ο Γερμανός έκλεισε την χρονιά έχοντας 7.8 πόντους, 8.3 ριμπάουντ, 2.5 ασίστ, 1.2 κλεψίματα και 1.1 κοψίματα μέσο όρο σε 25 λεπτά συμμετοχής, ενώ από την στιγμή που μετακινήθηκε στην βασική πεντάδα λόγω του τραυματισμού του Μίτσελ Ρόμπινσονείχε 8.7 πόντους, 9.4 ριμπάουντ, 3.1 ασίστ, 1.3 κλεψίματα και 1.2 κοψίματα μέσο όρο σε 28 λεπτά συμμετοχής.

Με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά, οι Νικς θέλουν να τον κρατήσουν και μπορούν να του προσφέρουν συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές που θα φτάνουν ακόμα και τα 17 εκατ. δολάρια. Οι Θάντερ όμως έχουν 35 εκατ. δολάρια χώρο στο σάλαρι καπ, με αποτέλεσμα να μπορούν να ξεπεράσουν την προσφορά των Νικς. Δεν σκοπεύουν βέβαια να τα δώσουν... όλα στον Γερμανό, αλλά ενδεχομένως να φτάσουν ακόμα και στα 20 εκατ. δολάρια τον χρόνο.

TAGS NBA ΗΠΑ ΟΚΛΑΧΟΜΑ ΣΙΤΙ ΘΑΝΤΕΡ ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΝΙΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ