NBA

NBA: Το Depth Chart των 30 ομάδων για την σεζόν 2024/25

NBA: Το Depth Chart των 30 ομάδων για την σεζόν 2024/25
24MEDIA CREATIVE TEAM - KONSTANTINOS BADOUNAS

Η σεζόν 2024/25 του NBA βρίσκεται προ των Πυλών και ο Στέφανος Μακρής παρουσιάζει τα Depth Charts των 30 ομάδων της κορυφαίας λίγκας του κόσμου.

Η μεγάλη στιγμή έφτασε. Η σεζόν 2024/25 του NBA κάνει τα χαράματα της Τετάρτης (23/10) το πρώτο τζάμπολ της και οι 30 μονομάχοι είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν το καλύτερο που μπορούν, σε μία σεζόν με τεράστιο ενδιαφέρον.

Οι πρωταθλητές Σέλτικς ξεκινούν θεωρητικά λίγο πιο μπροστά από τους υπόλοιπους, αν και το γεγονός ότι θα ξεκινήσουν την σεζόν χωρίς τον τραυματία Κρίσταπς Πορζίνγκις κάνει λίγο επιφυλακτικό τον κόσμο. Οι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο ελπίζουν από την πλευρά τους ότι θα εντάξουν καλύτερα στο ρόστερ τους τον Ντέιμιαν Λίλαρντ και θα είναι πιο ανταγωνιστικοί.

Ομάδες όπως οι - πρωταθλητές του 2023 - Ντένβερ Νάγκετς του Νίκολα Γιόκιτς, οι - περσινοί φιναλίστ - Ντάλας Μάβερικς του Λούκα Ντόντσιτς, οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς και οι νεανικοί Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ δείχνουν να βρίσκονται ένα βήμα πιο μπροστά στην ανταγωνιστική Δύση, όπου υπάρχουν ακόμα οι Λος Άντζελες Λέικερς του ΛεΜπρόν Τζέιμς, οι Μέμφις Γκρίζλις, οι Φοίνιξ Σανς του Κέβιν Ντουράντ και οι Νιου Ορλίανς Πέλικανς του Ζάιον Γουιλιαμσον.

Στην Ανατολή, τους Σέλτικς θα κυνηγήσουν οι Φιλαντέλφεια 76ερς του Τζοέλ Εμπίντ - που δυνάμωσαν με την απόκτηση του Πολ Τζορτζ - οι Νιου Γιορκ Νικς των μεγάλων κινήσεων (Καρλ-Άντονι Τάουνς και Μάικαλ Μπρίτζες) και οι Μπακς, με τους - περσινούς φιναλίστ των τελικών της Αναντολής - Ιντιάνα Πέισερς, τους Κλίβελαντ Καβαλίερς και τους Ορλάντο Μάτζικ να έχουν τις δικές τους υψηλές βλέψεις.

Μέσα σε όλα αυτά βέβαια, δεν γίνεται κάποιος να αφήσει εκτός συζήτησης τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς του Στεφ Κάρι, τους Λ.Α Κλίπερς των Κουάι Λέοναρντ και Τζέιμς Χάρντεν, τους Σαν Αντόνιο Σπερς του Βικτόρ Γουεμπανιαμά, τους - πάντα επικίνδυνους - Μαϊάμι Χιτ και τους νεανικούς Χιούστον Ρόκετς.

Κυριες και κύριοι λοιπόν, καλώς ήλθατε στην πιθανότατα πιο ανοιχτή σεζόν των τελευταίων χρόνων στο NBA.

Ιδού τα Depth Chart των ομάδων

Ανατολή

Ατλάντικ

Μπόστον Σέλτικς

Με λίγα λόγια: Οι πρωταθλητές θέλουν να πάνε για το repeat. Για χρόνια οι Σέλτικς άκουγαν ότι ήταν κατώτεροι των προσδοκιών κι ας είχαν σε βάθος 7ετίας την πιο σταθερή πορεία στο NBA μετά τους Γουόριορς. Το πρωτάθλημα που κατέκτησαν θα έπρεπε θεωρητικά να σιωπήσει κόσμο, ωστόσο με κάποιον τρόπο κάποιοι ακόμα τους περιμένουν στην γωνία, επειδή το κατέκτησαν… εύκολ.

Οι φετινοί Σέλτικς δεν διαφέρουν πολύ από τους περσινούς. Δεν έκαναν κάποια μεγάλη κίνηση, ωστόσο διατήρησαν τον κορμό τους. Ερωτηματικό αποτελεί βέβαια το πότε θα επιστρέψει - και σε τι κατάσταση - ο Κρίσταπς Πορζίνγκις, που τους μετατρέπει από “διεκδικητές του τίτλου” σε “φαβορί για το πρωτάθλημα.

To Depth Chart:
PG: Τζρου Χόλιντεϊ, Πέιτον Πρίτσαρντ, Τζέι Ντι Ντάβισον
SG: Ντέρικ Γουάιτ, Σαμ Χάουζερ
SF: Τζέιλεν Μπράουν, Τζόρνταν Γουόλς, Μπέιλορ Σέιρμαν
PF: Τζέισον Τέιτουμ, Εξέβιερ Τίλμαν
C: Κρίσταπς Πορζίνγκις, Αλ Χόρφορντ, Λουκ Κορνέτ, Νέμιας Κέτα
Προπονητής: Τζο Ματσούλα

Φιλαντέλφεια 76ερς

Με λίγα λόγια: Έπειτα από μία σεζόν με περιπέτειες - μέχρι να αποχωρήσει ο Τζέιμς Χάρντεν με ανταλλαγή - που φάνηκε να εξελίσσεται ονειρεμένα και τελικά αποδείχθηκε αποτυχημένη, αφού ο τραυματισμός του Τζοέλ Εμπίντ στην κανονική περίοδο και η ανετοιμότητά του στα playoffs είχε ως αποτέλεσμα έναν πρόωρο αποκλεισμό, οι Σίξερς ελπίζουν ότι φέτος θα είναι η χρονιά τους.

Οι Σίξερς είχαν ένα γεμάτο καλοκαίρι, που ξεκίνησε με την απόκτηση του Πολ Τζορτζ, για να ακολουθήσει η επέκταση του συμβολαίου του Ταϊρίς Μάξι και οι προσθήκες των Κέιλεμπ Μάρτιν, Έρικ Γκόρντον, Ρέτζι Τζάκσον και Αντρέ Ντράμοντ. Μοιάζουν πιο γεμάτοι από ποτέ. Και έχουν ως στόχο το πρωτάθλημα.

To Depth Chart:
PG: Ταϊρίς Μάξι, Κάιλ Λάουρι, Ρέτζι Τζάκσον, Τζεφ Ντότουιν
SG: Κέλι Ούμπρε, Έρικ Γκόρντον, Ρίκι Κούνσιλ, Λέστερ Κινόνες
SF: Πολ Τζορτζ, Τζάρεντ ΜακΚέιν, Τζάστιν Έντουαρντς
PF: Κέιλεμπ Μάρτιν, Κέι Τζέι Μάρτιν, Γκερσόν Γιαμπουσέλε
C: Τζοέλ Εμπίντ, Αντρέ Ντράμοντ, Άντεμ Μπόνα
Προπονητής: Νικ Νερς

Μπρούκλιν Νετς

Με λίγα λόγια: Οι Νετς έδειξαν από πολύ νωρίς τις προθέσεις τους για την φετινή σεζόν, όταν έστειλαν τον Μάικαλ Μπρίτζες στους Νικς μέσω τριπλής ανταλλαγής, παίρνοντας μεταξύ άλλων ως αντάλλαγμα τα… δικά τους πικ για το φετινό (2025) NBA Draft από τους Ρόκετς, αλλά και γι ατο επόμενο: Θα κάνουν tanking, έχοντας ως στόχο το Νο1 του NBA Draft και τον Κούπερ Φλαγκ.

Το Μπρούκλιν έχει μπροστά του 82 αγώνες να… χάσει, ελπίζοντας ότι στο μεσοδιάστημα θα δει τον Μπεν Σίμονς να ανασταίνεται μπασκετικά, μήπως τον παραχωρήσει με ανταλλαγή. Οι φίλοι της ομάδας - που επέστρεψαν στις γνωστές τους συνήθειες και… δεν γεμίζουν το γήπεδο - θα πρέπει να κάνουν υπομονή. Αυτοί οι λίγοι που θα πάνε στο γήπεδο, ίσως είναι χρήσιμο να πάρουν κάποιο κολλύριο.

To Depth Chart:
PG: Ντένις Σρούντερ, Μπεν Σίμονς
SG: Καμ Τόμας, Σέιν Μίλτον, Νταρίκ Γουαιτχεντ
SF: Ντόριαν Φίνι-Σμιθ, Ζάιρ Γουίλιαμς, Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς
PF: Καμ Τζόνσον, Τρέντον Γουότφορντ, Ταϊρίς Μάρτιν, Τζέιλεν Γουίλσον
C: Νικ Κλάξτον, ΝτιΆρον Σαρπ, Νόα Κλόνι
Προπονητής: Τζόρντι Φερνάντεθ

Τορόντο Ράπτορς

Με λίγα λόγια: Οι Ράπτορς γύρισαν σελίδα από τα μέσα της περσινής σεζόν, όταν αποφάσισαν μέσα σε μερικές εβδομάδες να παραχωρήσουν με διαφορετικές ανταλλαγές τους Όου Τζι Ανουνόμπι και Πασκάλ Σιάκαμ. Κάπως έτσι, φέτος ξεκινούν από διαφορετική αφετηρία, χωρίς πάντως να είναι σίγουροι αν θέλουν να κάνουν tanking ή να κυνηγήσουν μία θέση στο play-in της Δύσης.

Το άστρο του Σκότι Μπαρνς λάμπει στο Τορόντο, με τους Ιμάνουελ Κουίκλι και Αρ Τζέι Μπάρετ να είναι οι συνοδοιπόροι του. Στο ρόστερ υπάρχουν αρκετά νιάτα, αλλά και ο Μπρους Μπράουν, το συμβόλαιο αξίας 23 εκατ. δολαρίων του οποίου οι Ράπτορς ελπίζουν να μετατρέψουν σε κάποια ντραφτ πικ σε βάθος χρόνου, όταν οι διεκδικητές του τίτλου θα χτυπήσουν την πόρτα τους.

To Depth Chart:
PG: Ιμάνουελ Κουίκλι, Ντάβιον Μίτσελ, Τζαμάλ Σιντ, Ντι Τζέι Κάρτον
SG: Αρ Τζέι Μπάρετ, Γκρέιντι Ντικ, Γκάρετ Τεμπλ
SF: Σκότι Μπαρνς, Μπρους Μπράουν, Οτσάι Αγκμπάτζι, ΤζαΚόμπι Γουόλτερ
PF: Κέλι Ολίνικ, Τζόναθαν Μόγκμπο, Ούλριχ Τσόμτσε
C: Γιάκομπ Πελτλ, Κρις Μπουσέ, Μπρούνο Φερνάντο
Προπονητής: Ντάρκο Ράικοβιτς

Νιου Γιορκ Νικς

Με λίγα λόγια: All In. Αυτή η φράση κυριαρχεί αν κάποιος ρίξει μία ματιά στους Νικς, οι οποίοι το καλοκαίρι αποφάσισαν να παίξουν τα ρέστα τους, αποκτώντας με διαφορετικές ανταλλαγές τους Μάικαλ Μπρίτζες και Καρλ-Άντονι Τάουνς, με στόχο να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα.

Οι Νικς θέλουν το πρωτάθλημα και το θέλουν τώρα. Ο Τζέιλεν Μπράνσον πέρυσι μπήκε κάποια στιγμή ακόμα και στην κουβέντα για τον MVP - έστω και από… απόσταση - και αν έχει μία αντίστοιχη σεζόν, τότε όλα είναι πιθανά. Αρκεί βέβαια να μην εξαντλήσει στο μεσοδιάστημα την ομάδα ο Τομ Τίμποντο, με την τάση του να χρησιμοποιεί τους παίκτες του μέχρι να σκάσουν και τελικά… σπάσουν. Στο μεταξύ πάντως, θα πρέπει να διαχειριστεί την απουσία του - βασικού σέντερ της ομάδας - Μίτσελ Ρόμπινσον, ο οποίος αναμένεται να επιστρέψει τον Ιανουάριο.

To Depth Chart:
PG: Τζέιλεν Μπράνσον, Μάιλς ΜακΜπράιντ, Κάμερον Πέιν
SG: Μάικαλ Μπρίτζες, Τάιλερ Κόλεκ
SF: Όου Τζι Ανουνόμπι, Τζος Χαρτ, Πακόμ Νταντιέ
PF: Καρλ-Άντονι Τάουνς, Τζέικομπ Τόπιν
C: Μίτσελ Ρόμπινσον, Πρίσιους Ατσούα, Τζέρικο Σιμς, Άριελ Χουκπόρτι
Προπονητής: Τομ Τίμποντο

Σέντραλ

Μιλγουόκι Μπακς

Με λίγα λόγια: Οι Μπακς είδαν την περσινή σεζόν τον Ντέιμιαν Λίλαρντ να δυσκολεύεται να προσαρμοστεί - και - για εξωαγωνιστικούς λόγους, δεν είχαν την μισή σεζόν τον Κρις Μίντλετον λόγω τραυματισμού και στα playoffs έπαιξαν χωρίς τον τραυματία Γιάννη Αντετοκούνμπο, χάνοντας στον πρώτο γύρο από τους Πέισερς. Ελπίδα τους είναι, σίγουρα, να μην ζήσουν τα ίδια φέτος.

Στο Μιλγουόκι εμφανίζονται αισιόδοξοι. Ο Λίλαρντ είναι καλά, ο Μίντλετον βρίσκεται στον δρόμο της επιστροφής, ο Γιάννης μοιάζει πεινασμένος. Οι προσθήκες των Τρεντ, Ράιτ ακι Πρινς δίνουν το βάθος που έλειπε πέρυσι. Το Μιλγουόκι έχει ως στόχο το πρωτάθλημα. Ο ανταγωνισμός βέβαια είναι τεράστιος στην κορυφή.

To Depth Chart:
PG: Ντέιμιαν Λίλαρντ, Ντελόν Ράιτ, Έι Τζέι Τζόνσον, Ράιαν Ρόλινς
SG: Γκάρι Τρεντ, Πατ Κόνατον, Έι Τζέι Γκριν
SF: Κρις Μίντλετον, Ταϊρον Πρινς, Μαρσόν Μποτσάμπ, Κρις Λίβινγκστον
PF: Γιάννης Αντετοκούνμπο, Μπόμπι Πόρτις
C: Μπρουκ Λόπεζ, Λίαμ Ρόμπινς
Προπονητής: Ντοκ Ρίβερς

Σικάγο Μπουλς

Με λίγα λόγια: Νέα σελίδα για τους Μπουλς. Το Σικάγο είδε δύο μέλη που αποτέλεσαν στυλοβάτες της ομάδας τα περασμένα χρόνια να αποχωρούν, είτε ως free agent (ΝτεΡόζαν), είτε μέσω ανταλλαγή (Καρούσο). Οι “Ταύροι” πάλεψαν να δώσουν και τον Ζακ ΛαΒίν, αλλά δεν τα κατάφεραν. Είναι δεδομένο ότι θα κάνουν νέα προσπάθεια μέσα στην σεζόν, ενώ την ίδια μοίρα είναι πιθανό να έχει και ο Νίκολα Βούτσεβιτς.

Ο Τζος Γκίντι είναι ο νέος πλέι-μέικερ της ομάδας για τους Ταύρους, που ειδαν με χαρά τον Λόνζο Μπολ να επιστρέφει στην δράση και ελπίζουν ότι ο Μάτας Μπουζέλις (Νο11 στο NBA Draft 2024) θα τους δώσει νέ απνοή.

To Depth Chart:
PG: Τζος Γκίντι, Λόνζο Μπολ, Τζεφόν Κάρτερ
SG: Κόμπι Γουάιτ, Άγιο Ντοσούμνου, Ντέιλεν Τέρι
SF: Ζακ ΛαΒίν, Μάτας Μπουζέλις, Τάιλερν Χόρτον-Τάκερ, Κρις Ντουάρτε
PF: Πάτρικ Γουίλιαμς, Τόρι Κρεγκ, Τζούλιαν Φίλιπς, Ιτζέι Λίντελ
C: Νίκολα Βούτσεβιτς, Τζέιλεν Σμιθ, Αντάμα Σανόγκο
Προπονητής: Μπίλι Ντόνοβαν

Κλίβελαντ Καβαλίερς

Με λίγα λόγια: Έπειτα από μία σεζόν που άφησε περίεργη γεύση σε όλους στο Κλίβελαντ - αφού παρά το γεγονός ότι προκρίθηκαν για πρώτη φορά στον δεύτερο γύρο των playoffs στη μετά ΛεΜπρόν εποχή όλοι είχαν την εντύπωση ότι κάτι λείπει - οι Καβαλίερς ελπίζουν ότι φέτος θα μπορέσουν να κάνουν την υπέρβαση.

Η καλή πορεία δεν αρκεί πλέον στο Κλίβελαντ, που πιστεύει ότι η τετράδα των Μίτσελ, Γκάρλαντ, Μόμπλι και Άλεν μπορεί να τους φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου. Έχοντας πλέον νέο προπονητή στον πάγκο - τον Κένι Άτκινσον - ελπίζουν για αρχή ότι η επίθεσή τους θα… βλέπεται, προκειμένου να στηρίξει την εξαιρετική τους άμυνα.

To Depth Chart:
PG: Ντάριους Γκάρλαντ, Τάι Ζερόμ, Κρεγκ Πόρτερ
SG: Ντόνοβαν Μίτσελ, Καρίς ΛεΒέρτ, Σαμ Μέριλ
SF: Μαξ Στρους, Άιζακ Οκόρο, Λιουκ Τράβερς, Τζέιλον Τάισον, Έμονι Μπέιτς
PF: Ίβαν Μόμπλι, Τζορτζ Νιάνγκ, Ντιν Γουέιντ
C: Τζάρετ Άλεν, Τρίσταν Τόμπσον
Προπονητής: Κένι Άτκινσον

Ντιτρόιτ Πίστονς

Με λίγα λόγια: Το tanking… καλά κρατεί στους Πίστονς. Το Ντιτρόιτ θέλει να βιώσει τουλάχιστον ακόμα μία σεζόν στον πάτο του NBA, μήπως βρει τον σταρ του που θα πλαισιώσει τον Κέιντ Κάνινγκχαμ στην ομάδα. Στο μεταξύ, άλλαξαν και προπονητή απομακρύνοντας τον Μόντι Γουίλιαμς - στον οποίο έναν χρόνο πριν είχαν προσφέρει 78(!) εκατομμύρια δολάρια για εξαετές συμβόλαιο - για χάρη του Τζέι Μπι Μπίκερσταφ.

Οι Πίστονς δεν κρύβουν καν ότι θέλουν να χάσουν. Επειδή όμως πήραν (;) το μάθημά τους από πέρυσι, αποφάσισαν να βάλουν στο πλευρό των νεαρών παικτών τους τρεις βετεράνους με καλό σουτ (Μαλίμ Μπίσλι, Τομπάιας Χάρις και Τιμ Χάρνταγουεϊ) ώστε τουλάχιστον να υπάρχουν οι σωστές αποστάσεις στην επίθεση, μήπως μπορέσει επιτέλους ο Κάνινγκχαμ να παίξει Pick and Roll με τον Τζέιλεν Ντούρεν χωρίς να φοβάται ότι θα βρει σε κίνηση στην Κηφισίας και φτάσει μία ώρα αργότερα σπίτι του.

To Depth Chart:
PG: Κέιντ Κάνινγκχαμ, Μάρκους Σάσερ, Ντάνις Τζένκινς
SG: Τζέιντεν Άιβι, Μαλίμ Μπίσλι
SF: Άουσαρ Τόμπσον, Σιμόντε Φοντέκιο, Τιμ Χάρνταγουεί
PF: Τομπάιας Χάρις Μπόμπι Κλίντμαν Γουέντελ Μουρ
C: Τζέιλεν Ντούρεν, Αϊζέια Στιούαρτ, Πολ Ριντ
Προπονητής: Τζέι Μπι Μπίκερσταφ

Ιντιάνα Πέισερς

Με λίγα λόγια: Οι Πέισερς διέλυσαν πέρυσι κάθε προγνωστικό - αλλά και τους πλέον αισιόδοξους φιλάθλους τους - αφού έφτασαν μέχρι τον τελικό του NBA Cup, αλλά και στους τελικούς της Ανατολής. Θα περίμενε κάποιος ότι όλα αυτά θα ανέβαζαν τις απαιτήσεις ενόψει της φετινής σεζόν, αλλά στην Ιντιάνα δεν έκαναν βιαστικές κινήσεις.

Οι Πέισερς ξέρουν ότι χρειάστηκαν και τύχη για να φτάσουν τόσο μακριά πέρυσι, αφού βρήκαν τους Μπακς χωρίς τον Γιάννη και τους Νικς χωρίς… τους πάντες. Αυτό δεν αλλάζει βέβαια ότι είχαν μία πετυχημένη σεζόν πέρυσι και θέλουν να είναι καλοί και φέτος, έχοντας αποδείξει ότι μπορούν να κάνουν ζημιές στους πάντες αν δεν τους υποτιμήσουν. Θα φροντίσει για αυτό ο Ταϊρίς Χαλιμπάρτον με το τρελό τέμπο που επιβάλλει σε κάθε ματς.

To Depth Chart:
PG: Ταϊρίς Χαλιμπάρτον, Τι Τζέι ΜακΚόνελ, Τρίστεν Νιούτον
SG: Άντριου Νέμπχαρντ, Μπεν Σέπαρντ, Τζόνι Φέρφι, Κουέντον Τζάκσον
SF: Άρον Νίσμιθ, Μπένεντικτ Μάθουριν
PF: Πασκάλ Σιάκαμ, Όμπι Τόπιν, Τζαράς Γουόκερ, Τζέιμς Τζόνσον
C: Μάιλς Τέρνερ, Αϊζέια Τζάκσον, Τζέιμς Γουάισμαν
Προπονητής: Ρικ Κάρλαϊλ

Σάουθιστ

Μαϊάμι Χιτ

Με λίγα λόγια: Οι Χιτ αψήφησαν για χρόνια τις προβλέψεις - και την… λογική - αλλά πέρυσι προσγειώθηκαν απότομα, αφού αποκλείστηκαν στον πρώτο γύρο των playoffs από τους Σέλτικς, παίζοντας με μισή ομάδα λόγω των τραυματισμών βασικών παικτών. Το καλοκαίρι δεν έκαναν σημαντικές κινήσεις, παρά εστίασαν στο να κρατήσουν τον βασικό τους κορμό. Παρόλα αυτά, θεωρούν ότι μπορούν ακόμα να κάνουν ζημιές.

Οι Χιτ εξακολουθούν να είναι μία από τις πιο σκληρές ομάδες στο NBA, αν όχι η πιο σκληρή. Όποιος τους αντιμετωπίζει ξέρει ότι θα φύγει με μελανιές από το γήπεδο. Αυτό θα ισχύει και φέτος, με το Μαϊάμι να ελπίζει ότι ο Τζίμι Μπάτλερ έχει ακόμα αρκετά κουράγια για να κουβαλήσει την ομάδα, παίρνοντας βοήθειες από τους Αντεμπάγιο, Χίρο και Ροζίερ.

To Depth Chart:
PG: Τέρι Ροζίερ Τζος Ρίτσαρντσον, Άλεκ Μπερκς
SG: Τάιλερ Χίρο, Ντάνκαν Ρόμπινσον, Τζος Κρίστοφερ
SF: Τζίμι Μπάτλερ, Χέιγουντ Χάισμιθ, Πελ Λάρσον
PF: Νίκολα Γιόβιτς, Χάιμε Γιάκεζ, Κέλ Γουέρ
C: Μπαμ Αντεμπάγιο, Κέβιν Λαβ, Τόμας Μπράιαντ
Προπονητής: Έρικ Σπόλστρα

Ατλάντα Χοκς

Με λίγα λόγια: Οι Χοκς αποφάσισαν έπειτα από μία διετία ότι ήρθε η ώρα να σπάσουν το δίδυμο των Τρέι Γιανγκ και Τζαμάλ Μάρεϊ. Μία αποτυχημένη διετία για την ακρίβεια, που τους βρήκε πέρυσι εκτός playoffs. Αφού λοιπόν έβγαλαν και τους δύο στο σφυρί, ο Μάρεί έπιασε την μεγαλύτερη αξία, παραχωρήθηκε στους Πέλικανς και τα υπόλοιπα είναι ιστορία, με την Ατλάντα να χτίζει εκνέου γύρω από τον Γιανγκ.

Ο Γιανγκ θα έχει αρκετά νιάτα στο πλευρό του και φέτος. Το Νο1 του NBA Draft 2024, Ζακαρί Ριζασέ, θα κάνει τα πρώτα βήματά του στο NBA, ενώ όλοι θέλουν να δουν πώς θα εξελιχθεί ο Τζέιλεν Τζόνσον μετά την περσινή του έκρηξη. Το άλλο που θέλουν όλοι να δουν είναι πότε θα παραχωρηθούν ο Κλιντ Καπέλα και ο ΝτιΆντρε Χάντερ με ανταλλαγή για να κάνει rebuilding η Ατλάντα, ωστόσο κανείς δεν ξέρει την απάντηση σε αυτή την ερώτηση.

To Depth Chart:
PG: Τρέι Γιανγκ, Κόμπι Μπάφκιν, Κίτον Γουάλας, Σεθ Λούντι
SG: Ντάισον Ντάνιελς, Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, Γκάρισον Μάθιους, Βιτ Κρέιτσι
SF: Ζακαρί Ριζασέ, ΝτιΆντρε Χάντερ, Ντέιβιντ Ρόντι
PF: Τζέιλεν Τζόνσον, Λάρι Νανς
C: Κλιντ Καπέλα, Ονιέκα Οκόνιου, Κόντι Ζέλερ
Προπονητής: Κουίν Σνάιντερ

Ουάσινγκτον Γουίζαρντς

Με λίγα λόγια: Οι Γουίζαρντς γκρέμισαν τα πάντα και ελπίζουν από φέτος να βάλουν νέα θεμέλια στο οικοδόμημά τους για το μέλλον. Αυτή τουλάχιστον είναι η επίσημη εκδοχή. Αυτό που ξέρουν όλοι είναι ότι θα πρέπει να βρεθεί νέα λέξη για το tanking που σκοπεύουν να κάνουν φέτος οι “Μάγοι” ώστε να επιλέξουν ψηλά στο NBA Draft 2025, μετά από μία ακόμα κακή σεζόν, που τους βρήκε φέτος με το Νο2 του NBA Draft 2024, όπου επέλεξαν τον Άλεξ Σαρ.

Οι Γουίζαρντς μετράνε ήδη αντίστροφα ενόψει του Ιουνίου του 2025. Μέχρι τότε κάποιοι νεαροί παίκτες θα πάρουν ευκαιρίες (Σαρ, Κουλιμπαλί, Κάρινγκτον, ίσως και ο Βούκτσεβιτς), κάποιοι βετεράνοι θα προσπαθήσουν να παίξουν αρκετά καλά για να φύγουν με ανταλλαγή (Μπρόγκντον, Πουλ, Κούζμα, Βαλαντσιούνας) και πολλά μερικά μέλη του ρόστερ θα λένε κάποτε στα εγγόνια τους ότι κάποτε έπαιξαν στο ΝΒΑ.

To Depth Chart:
PG: Μάλκολμ Μπρόγκντον, Κάρλτον Κάρινγκτον
SG: Τζόρνταν Πουλ, Κόρι Κίσπερτ, Τζόνι Ντέιβις
SF: Κάιλ Κούζμα, Μπιλάλ Κουλιμπαλί, Κίσον Τζορτζ
PF: Άλεξ Σαρ, Τρίσταν Βούκτσεβιτς, Άντονι Γκιλ, Πάτρικ Μπάλντουιν
C: Γιόνας Βαλαντσιούνας, Μάρβιν Μπάγκλι, Ρισόν Χολμς
Προπονητής: Μπράιαν Κιφ

Σάρλοτ Χόρνετς

Με λίγα λόγια: Οι Χόρνετς ελπίζουν ότι φέτος θα είναι η σεζόν που θα κοιτάξουν λίγο πιο ψηλά. Ο ανταγωνισμός μοιάζει μεγάλος για τα δεδομένα τους - ειδικά με τις πρώτες 7-8 θέσεις να μοιάζουν… μπετό στην Ανατολή, ωστόσο έπειτα από μία ακόμα απογοητευτική σεζόν (21-61 πέρυσι), που σημαδεύτηκε από τραυματισμούς, ελπίζουν ότι φέτος κάποια πράγματα θα αλλάξουν.

Ο ΛαΜέλο Μπολ είναι αυτός που ορίζει τις εξελίξεις στην Σάρλοτ, ελπίζοντας ότι θα μείνει υγιής έπειτα από μία διετία που έπαιξε σε μόλις 56 από τα 164 παιχνίδια της ομάδας (πέρυσι πρόλαβε να παίξει μόλις σε 22 αγώνες), με τους Χόρνετς να ελπίζουν ακόμα να δουν τον Μπράντον Μίλερ (Νο2 στο NBA Draft 2024) να γίνεται ο παίκτης που ελπίζουν.

To Depth Chart:
PG: Λαμέλο Μπολ, Βασίλιε Μίτσιτς
SG: Τζος Γκριν, Σεθ Κάρι, Κέι Τζέι Τζόνσον
SF: Μπράντον Μίλερ, Κόντι Μάρτιν, Νικ Σμιθ
PF: Μάιλς Μπρίτζες, Γκραντ Γουίλιαμς, Τιτζάν Σαλούν
C: Μαρκ Γουίλιαμς, Νικ Ρίτσαρντς, Ταζ Γκίμπσον, Μούσα Ντιαμπατέ
Προπονητής: Στιβ Κλίφορντ

Ορλάντο Μάτζικ

Με λίγα λόγια: Οι Ορλάντο Μάτζικ έκαναν πέρυσι το βήμα παραπάνω που περίμεναν όλοι, παίρνοντας την πρόκριση για τα playoffs. Για την ακρίβεια, πήγαν καλύτερα από ότι περίμενε ο κόσμος, έχοντας μία από τις καλύτερες άμυνες στο NBA (και όταν περνούσε στο παρκέ ο Τζόναθαν Άιζακ, ΤΗΝ καλύτερη άμυνα), μένοντας πιστοί όμως και στην συνήθειά τους να… μην βλέπονται στην επίθεση.

Το Ορλάντο μπαίνει φέτος με ακόμα μεγαλύτερες φιλοδοξίες στην σεζόν. Οι Μάτζικ έκαναν μόνο μία κίνηση και… καλή, αποκτώντας τον Κεντάβιους Κάλντουελ-Πόουπ, προσθέτοντας στο ρόστερ τους αυτό που είχαν απόλυτη ανάγκη: Έναν παίκτη με καλό σουτ που θα ανοίγει διαδρόμους.

Η θέση του πόιντ γκαρντ παραμένει ένα σημαντικό ζήτημα στο Ορλάντο, που ελπίζει ότι οι Πάολο Μπανκέρο και Φραντζ Βάγκνερ θα κάνουν το βήμα παραπάνω στην εξέλιξή τους με την μπάλα στα χέρια, ώστε να μην φανεί το κενό στο playmaking. Αν δικαιωθούν οι Μάτζικ, τότε μόνο καλά πράγματα μπορούν να συμβούν.

To Depth Chart:
PG: Τζέιλεν Σαγκς, Άντονι Μπλακ, Κόρι Τζόζεφ, Τρέβελιν Κουίν, Μακ ΜακΛάνγκ
SG: Κεντάβιους Κάλντουελ-Πόουπ, Κόουλ Άντονι, Κέιλεμπ Χούσταν
SF: Φραντζ Βάγκνερ, Γκάρι Χάρις, Τζετ Χάουαρντ
PF: Πάολο Μπανκέρο, Τζόναθαν Άιζακ, Τρίσταν Ντα Σίλβα
C: Γουέντελ Κάρτερ, Μόριτζ Βάγκνερ, Γκόγκα Μπιτάτζε.
Προπονητής: Τζαμάλ Μόσλι

Δύση

Νόρθγουεστ

Ντένβερ Νάγκετς

Με λίγα λόγια: Οι πρωταθλητές του 2023 μπήκαν την περσινή σεζόν ως φαβορί στα παρκέ. Οι αποχωρήσεις των Μπρους Μπράουν και Τζεφ Μπράουν όμως στην postseason αποδείχθηκαν πιο σημαντικές από ότι ίσως περίμεναν, ενώ οι συχνοί τραυματισμοί του Τζαμάλ Μάρεϊ είχαν ως αποτέλεσμα να εξαντληθεί όλη η ομάδα για να καλύψει το κενό του. Όταν έφτασαν τα playoffs, οι Νάγκετς δεν είχαν δυνάμεις και τελικά αποκλείστηκαν έπειτα από μεγάλη μάχη από τους Τίμπεργουλβς με 4-3 στον 2ο γύρο των playoffs.

Στο Ντένβερ πιστεύουν πάντως ότι φέτος μπορούν να επιστρέψουν στην κορυφή, στηριζόμενοι ξανά στην ευφυΐα του Νίκολα Γιόκιτς και τις συνεργασίες του με τον Τζαμάλ Μάρεϊ. Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, είχαν μία μεγάλη απώλεια (Κάλντουελ-Πόουπ), ωστόσο ελπίζουν ότι η τριάδα των νεαρών Κρίστιαν Μπράουν, Τζούλιαν Στρότερ και Πέιτον Γουάτσον θα καλύψει το κενό του, ενώ πιστεύουν ότι ο Ράσελ Γουέστμπρουκ θα τους δώσει κάτι διαφορετικό. Αν ο Μάρεϊ βέβαια δεν μείνει υγιής, τότε το Ντένβερ θα έχει πρόβλημα

To Depth Chart:
PG: Τζαμάλ Μάρεϊ, Ράσελ Γουέστμπρουκ, Τρέι Αλεξάντερ
SG: Κρίστιαν Μπράουν, Τζούλιαν Στρότερ, Τζέιλεν Πίκετ
SF: Μάικλ Πόρτερ, Πέιτον Γουάτσον, Χάντερ Τάισον, Νταρόν Χολμς (εκτός για σεζόν)
PF: Άαρον Γκόρντον, Ντάριο Σάριτς, Βλάτκο Τσάντσαρ, Πι Τζέι Χολ
C: Νίκολα Γιόκιτς, Ζέκε Νάτζι, ΝτιΆντρε Τζόρνταν
Προπονητής: Μάικ Μαλόουν

Μινεσότα Τίμπεργουλβς

Με λίγα λόγια: Οι Τίμπεργουλβς είχαν την πιο πετυχημένη σεζόν των τελευταίων 20 χρόνων, φτάνοντας για δεύτερη φορά στην ιστορία τους στους τελικούς της Δύσης. Χτίστηκαν με τέτοιο τρόπο που δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα στους Νάγκετς, τους οποίους και απέκλεισαν. Κι εκεί που όλοι περίμεναν το επόμενο βήμα τους, αποφάσισαν να αλλάξουν την ομάδα τους, στέλνοντας τον Καρλ-Άντονι Τάουνς στους Νικς για χάρη των Τζούλιους Ραντλ και Ντόντε ΝτιΒιντσεντζο.

Οι Γουλβς προχώρησαν σε αυτή την κίνηση για οικονομικούς λόγους, αφού διαφορετικά θα πλήρωναν πάνω από 200 εκατ. δολάρια σε φόρο πολυτελείας σε βάθος διετίας. Ακόμα κι έτσι, αρκετοί απογοητεύτηκαν από αυτή τους την επιλογή, αν και στην Μινεσότα θεωρούν ότι πλέον έχουν περισσότερο βάθος σε σχέση με πέρυσι. Όπως και να έχει, μετά την επιτυχημένη περσινή σεζόν οι Γουλβς δεν γίνεται να στοχεύουν σε κάτι λιγότερο από τους τελικούς της Δύσης.

Ο Άντονι Έντουαρντς είναι αυτός που θα επωμιστεί το βάρος στην επίθεση, θέλοντας να μπει στην κουβέντα για τον MVP της σεζόν, με τον Ραντλ να δίνει βοήθειες στην επίθεση και τους Τζέιντεν ΜακΝτάνιελς και Ρούντι Γκομπέρ να κρατάνε το… οχυρό αμυντικά.

To Depth Chart:
PG: Μάικ Κόνλεϊ, Ρομπ Ντίλινγκχαμ, Ντάισεν Νιξ
SG: Άντονι Έντουαρντς, Ντόντε ΝτιΒιντσέντζο, Τζέιλεν Κλαρκ
SF: Τζέιντεν ΜακΝτάνιελς, Νικέιλ Αλεξάντερ-Γουόκερ, Τζος Μινότ, Τέρενς Σάνον
PF: Τζούλιους Ραντλ, Κέιτα Μπέιτς-Ντιοπ, Τζο Ινγκλς, Λέοναρντ Μίλερ
C: Ρούντι Γκομπέρ, Ναζ Ριντ, Λούκα Γκάρζα, Τζέσε Έντουαρντς
Προπονητής: Κρις Φιντς

Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς

Με λίγα λόγια: Οι Μπλέιζερς συνέχισαν το επιθετικό rebuilding την περσινή σεζόν, κλείνοντας την σεζόν με ρεκόρ 21-61. Στο μεσοδιάστημα ήλπιζαν ότι θα μπορέσουν να δουν τι έχουν στα χέρια τους με τον Σκουτ Χέντερσον, Σέντον Σαρπ και Άνφερνι Σάιμονς, αλλά και οι τρεις είχαν συχνούς τραυματισμούς, με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να βρουν χημεία.

Φέτος ελπίζουν ότι αυτό θα αλλάξει στο Πόρτλαντ, που στο μεσοδιάστημα πρόσθεσε στο ρόστερ του από το NBA Draft 2024 τον ύψους 2.21 μέτρων Ντόνοβαν Κλίνγκαν (στο Νο7) - και ξαφνικά βρέθηκε με τρεις σέντερ που θέλουν χρόνο συμμετοχής (Έιτον, Γουίλιαμς, Κλίνγκαν) - αλλά και τον Ντάνι Άβντιγια μέσω ανταλλαγής. Ο Ισραηλινός πάντως είναι και ο παίκτης που μαζί με τον Σαρπ και τον Χέντερσον ίσως αποτελέσουν την βάση για την ομάδα του μέλλοντος.

To Depth Chart:
PG: Σκουτ Χέντερσον, Νταλάνο Μπάντον
SG: Σέντον Σαρπ, Άνφερνι Σάιμονς, Ράιαν Ρούπερτ
SF: Ντάνι Άβντιγια, Ματίς Τάιμπουλ, Κρις Μάρεϊ
PF: Τζέραμι Γκραντ, , Τουμάνι Καμαράμ Τζαμπάρι Γουόκερ, Ντούοπ Ριθ
C: ΝτιΆντρε Έιτον, Ρόμπερτ Γουίλιαμς, Ντόνοβαν Κλίνγκαν
Προπονητής: Τσόνσι Μπίλαμπς

Γιούτα Τζαζ

Με λίγα λόγια: Εδώ και δύο χρόνια οι Τζαζ ακολουθούν την ίδια συνταγή: Είναι καλύτεροι από ότι περιμένουν στην αρχή της σεζόν και μετά ψάχνουν τρόπους να χάσουν - συνήθως κάνοντας μία ανταλλαγή που σαμποτάρει την ομάδα τους - ώστε να επιλέξουν όσο ψηλότερο γίνεται στο NBA Draft. Αυτό έκαναν (και) πέρυσι και αυτό θέλουν να κάνουν και φέτος.

Η Γιούτα έχει ως σημείο αναφοράς τον Λάουρι Μάρκανεν - το συμβόλαιο του οποίου επέκτεινε τον Αύγουστο και πλέον δεν μπορεί να τον δώσει με ανταλλαγή την φετινή σεζόν - και ελπίζει ότι ο Κιγιόντε Τζορτζ, ο Γουόκερ Κέσλερ και ο Κόντι Γουίλιαμς (No10 στο NBA Draft 2024) θα εξελιχθούν σε πυλώνες του μέλλοντος. Στο μεσοδιάστημα, οι Μορμόνοι δεν θα έλεγαν όχι στην πιθανότητα να βρεθεί κάποια ομάδα για τον Τζόρνταν Κλάρκσον ή τον Κόλιν Σέξτον που θα ήταν διατεθειμένη να δώσει κάποιο μελλοντικό ντραφτ πικ για χάρη τους.

To Depth Chart:
PG: Κεγιόντε Τζορτζ, Αϊζάια Κολίερ, Τζέισον Πρέστον
SG: Κόλιν Σέξτον, Τζόρνταν Κλάρκσον, Πάτι Μιλς
SF: Λάουρι Μάρκανεν, Κόντι Γουίλιαμς, Σβι Μιχάιλιουκ
PF: Τζον Κόλινς, Τέιλορ Χέντρικς, Τζόνι Τζουζάνγκ
C: Γουόκερ Κέσλερ, Ντρου Γιούμπανκς, Κάιλ Φιλιπόβσκι, Μίκα Πότερ, Όσκαρ Τσμπέγιε
Προπονητής: Γουίλ Χάρντι

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ

Με λίγα λόγια: Οι Θάντερ ξεπέρασαν τις - ήδη υψηλές - προσδοκίες την περσινή σεζόν, κατακτώντας την 1η θέση στην κανονική περίοδο και φτάνοντας μέχρι τον δεύτερο γύρο των playoffs, όπου και αποκλείστηκαν από τους - μετάπειτα φιναλίστ των NBA Finals - Ντάλας Μάβερικς. Φέτος, θέλουν να κάνουν το βήμα παραπάνω.

Η Οκλαχόμα Σίτι έκανε τις (λίγες) διορθωτικές κινήσεις που χρειαζόταν, αποκτώντας τους Αϊζάια Χάρτενσταϊν και Άλεξ Καρούσο. Στα μάτια πολλών, είναι η πιο γεμάτη ομάδα στην Δύση (ίσως και στο NBA) αν και παραμένει ένα από τα πιο νεανικά σύνολα στο NBA. Η τριάδα των Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ, Τζαλίν Γουίλιαμς και Τσετ Χόλμγκρεν αφήνει υποσχέσεις.

Ο τραυματισμός του Χάρτενσταϊν (κάταγμα στο χέρι, θα χάσει τις πρώτες 5 εβδομάδες της σεζόν) μετρίασε τα χαμόγελα, αλλά κάποια στιγμή ο Γερμανός θα επιστρέψει. Οι Θάντερ έχουν κάθε λόγο να κοιτάνε μακριά.

To Depth Chart:
PG: Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ, Κάσον Γουάλας, Νίκολα Τόπιτς (τραυματίας - χάνει την σεζόν)
SG: Λου Ντορτ, Αϊζάια Τζο , Ατζάι Μίτσελ
SF: Τζαλίν Γουίλιαμς, Άαρον Γουίγκινς, ΝτίλονΤζόουνς, Ουσμάν Ντιένγκ
PF: Τσετ Χόλμγκρεν, Κέντρικ Γουίλιαμς, Άλεξ Ντούκας
C: Αϊζαία Χάρτενσταϊν, Τζέιλιν Γουίλιαμς
Προπονητής: Μαρκ Ντάινολτ

Πασίφικ

Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς

Με λίγα λόγια: Οι Γουόριορς έπεσαν σε τοίχο πέρυσι, μένοντας εκτός playoffs. Τίποτα δεν δούλεψε σωστά για το Γκόλντεν Στέιτ, που ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, τιμωρίες (του Ντρέιμοντ Γκριν) και εξωαγωνιστικά προβλήματα (ο Άντριου Γουίγκινς έπρεπε να βρεθεί στο πλευρό του πατέρα του, Μίτσελ Γουίγκινς, ο οποίος τελικά πέθανε πριν από μερικές εβδομάδες). Φέτος όμως όλοι ελπίζουν να γυρίσουν σελίδα.

Η αποχώρηση του Κλέι Τόμπσον για χάρη των Μάβερικς δεν άρεσε σε πολλούς, κυρίως λόγω αυτών που είχε προσφέρει στην ομάδα. Ήταν σαφές ωστόσο ότι το γυαλί είχε σπάσει στην σχέση των δύο πλευρών. Οι Γουόριορς είχαν ανάγκη από νιάτα αθλητικότητα, με την εξέλιξη του Τζόναθαν Κουμίνγκα και του Μπράντον Ποντζέμσκι να κάνει λίγο πιο εύκολη την απόφαση. Πού θα οδηγήσει όλο αυτό; Οι Γουόριορς στοχεύουν πάντα ψηλά, ωστόσο σε αυτή την Δύση θα είναι επιτυχία αν με αυτό το ρόστερ απλώς μπουν στα playoffs.

To Depth Chart:
PG: Στεφ Κάρι, ΝτιΆντονι Μέλτον, Ρις Μπίκμαν, Πατ Σπένσερ
SG:Μπράντιν Ποντζέμσκι, Μόουζες Μούντι, Γκάρι Πέιτον
SF: Τζόναθαν Κουμίνγκα, Άντριου Γουίγκινς,
PF: Ντρέιμοντ Γκριν, Κάιλ Άντερσον, Γκούι Σάντος
C: Κεβόν Λούνι, Τρέισι Τζάκσον-Ντέιβις, Κουίντεν Ποστ
Προπονητής: Στιβ Κερ

Φοίνιξ Σανς

Με λίγα λόγια: Οι Σανς στόχευαν στον τίτλο πέρυσι. Πολλοί αμφέβαλλαν ότι θα μπορούσαν να τα καταφέρουν δεδομένου ότι είχαν χτίσει μία ομάδα με τρεις σκόρερ (Ντουράντ, Μπούκερ, Μπιλ), αλλά κανέναν καθαρό πόιντ γκαρντ και μοναδικό σέντερ τον Γιουσούφ Νούρκιτς. Αποδείχθηκε ότι οι αμφισβητίες είχαν δίκιο, αφού το Φοίνιξ δεν βρήκε ποτέ ρυθμό - σίγουρα δεν βοήθησε και ο τραυματισμός του Μπιλ, που έχασε μεγάλο κομμάτι της σεζόν - και τελικά αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο των playoffs.

Φέτος οι Σανς θεωρούν ότι είναι πιο ισορροπημένοι. Αυτό είναι πράγματι αλήθεια, αφού προχώρησαν σε δύο πολύ σημαντικές διορθωτικές κινήσεις, αποκτώντας ως ελεύθερους τον Τάιους Τζόουνς και τον Μέισον Πλάμλι. Το αν το πιο ισορροπημένο ρόστερ αρκεί για να φτάσουν μακριά φέτος είναι κάτι που ακόμα βρίσκεται υπό συζήτηση. Αν όμως κάνουν όλα κλικ - και αυτό είναι μεγάλο “αν” - τότε θα είναι πράγματι επικίνδυνοι

To Depth Chart:
PG: Τάιους Τζόουνς, Μόντε Μόρις, Ντάμιον Λι, Κόλιν Γκιλέσπι
SG: Μπράντλι Μπιλ, Γκρέισον Άλεν, Τζέιλεν Μπρίτζες, ΤάιΤάι Ουάσινγκτον
SF: Ντέβιν Μπούκερ, Τζος Οκότζι, Ράιαν Νταν
PF: Κέβιν Ντουράντ, Ρόις Ο’Νιλ, Μπολ Μπολ
C: Γιουσούφ Νούρκιτς, Μέισον Πλάμλι, Όσο Ιγκοντάρο
Προπονητής: Μάικ Μπουντενχόλζερ

Λ.Α Κλίπερς

Με λίγα λόγια: Οι Κλίπερς βίωσαν για ακόμα μία φορά την μέρα της Μαρμότας την περασμένη σεζόν. Ξεκίνησαν με βλέψεις, έκαναν μία μεγάλη κίνηση (Τζέιμς Χάρντεν), είχαν μερικά καλά διαστήματα μέσα στην σεζόν όταν ήταν υγιείς οι Κουάι Λέοναρντ, Πολ Τζορτζ και κατέρρευσαν στα playoffs, επειδή τραυματίστηκε (πάλι) ο Λέοναρντ. Ενόψει της νέας σεζόν, έστω και χωρίς τον Πολ Τζορτζ που αποχώρησε με προορισμό των Σίξερς, φαίνεται ότι πάνε να βιώσουν ακόμα μία σεζόν που θα έχει πίκρες, με την μόνη διαφορά να είναι ότι φέτος θα πικραθούν σε καινούργιο γήπεδο.

Στο Λ.Α επικρατεί παγωμάρα, αφού ο Λέοναρντ τέθηκε εκτός επ’ αόριστον λόγω του προβλήματός του στο δεξί γόνατο μόλις μία εβδομάδα πριν την έναρξη της κανονικής περιόδου. Κάπως έτσι, ο Τζέιμς Χάρντεν θα πρέπει να κάνει τον Τζέιμς Χάρντεν των… Ρόκετς για να πάει καλά η ομάδα. Έχουν περάσει όμως τρία χρόνια από την τελευταία φορά που ο “Μούσιας” είχε αυτό τον ρόλο και πλέον είναι 35 ετών. Κοινώς, δύσκολα τα πράγματα για το Λ.Α, που ελπίζει ότι κάποια στιγμή θα επιστρέψει ο Λέοναρντ και θα βελτιώσει την κατάσταση.

To Depth Chart:
PG: Τζέιμς Χάρντεν, Κέβιν Πόρτερ, Μπόουνς Χάιλαντ
SG: Τέρανς Μαν, Νόρμαν Πάουελ, Κρις Νταν, Καμ Κρίστι
SF: Κουάι Λέοναρντ, Αμίρ Κόφι, Τζόρνταν Μίλερ, Τρέντιν Φλάουερς
PF: Ντέρικ Τζόουνς, Νικολά Μπατούμ, Κόμπι Μπράουν
C: Ίβιτσα Ζούμπατς, Μο Μπάμπα, Κάι Τζόουνς, Πι Τζέι Τάκερ (εκτός ομάδας)
Προπονητής: Τάιρον Λου

Λ.Α Λέικερς

Με λίγα λόγια: Οι Λέικερς είχαν όνειρα την περσινή σεζόν. Προερχόμενοι από μία ανέλπιστη καλή πορεία την σεζόν 2022/23, όπου έφτασαν μέχρι τους τελικούς της Δύσης, έβαλαν ψηλά τον πήχη, παρά το γεγονός ότι αρκετοί δεν συμμερίζονταν την αισιοδοξία τους. Τελικά, οι Λέικερς έμελλε να κάνουν… δύο βήματα πίσω, αφού στην κανονική περίοδο ήταν μέτριοι και τελικά αποκλείστηκαν στον πρώτο γύρο των playoffs από τους Νάγκετς.

Την φετινή σεζόν οι Λέικερς έχουν βάλει ξανά ψηλά τον πήχη. Ο 40χρονος ΛεΜπρόν Τζέιμς και ο Άντονι Ντέιβις παραμένουν τα σημεία αναφοράς, με τους Ρούι Χατσιμούρα, Όστιν Ριβς και ΝτιΆντζελο Ράσελ να δίνουν βοήθειες. Σε μία γωνιά στον πάγκο - κυριολεκτικά και μεταφορικά - θα βρίσκεται και ο γιος του ΛεΜπρόν, ο Μπρόνι Τζέιμς, έτοιμος να γράψει ιστορία όταν μοιραστεί το παρκέ με τον πατέρα του. Ελπίδα των Λείκερς είναι όταν τελειώσει η σεζόν να μην είναι το μόνο που θα θυμούνται.

To Depth Chart:
PG: ΝτιΆντζελο Ράσελ, Γκέιμπ Βίνσεντ, Μπρόνι Τζέιμς
SG: Όστιν Ριβς, Μαξ Κρίστι, Τζέιλεν Χουντ-Σιφίνο, Κουίντι Ολιβάρι
SF: ΛεΜπρόν Τζέιμς, Ντάλτον Κνεχτ, Κάμερον Ρέντις
PF: Ρούι Χατσιμούρα, Τζάρεντ Βάντερμπιλτ, Αρμέλ Τραορέ
C: Άντονι Ντέιβις, Τζάκσον Χέιζ, Κρίστιαν Κολόκο, Κρίστιαν Γουντ
Προπονητής: Τζέι Τζέι Ρέντικ

Σακραμέντο Κινγκς

Με λίγα λόγια: Έπειτα από μία επιτυχημένη παρουσία την σεζόν 2022/23, οι Κινγκς ήθελαν την σεζόν 2023/24 να συνεχίσουν να εξελίσσονται. Αποδείχθηκε πως όχι απλώς δεν ήταν έτοιμοι να εξελιχθούν, παρά δεν μπορούσαν καν να παίξουν στο επίπεδο που είχαν παίξει έναν χρόνο νωρίτερα. Όταν αυτό συνδυάστηκε με μερικους τραυματισμούς σε άσχημες χρονικές στιγμές, το αποτέλεσμα ήταν μία πορεία που τους βρήκε εκτός playoffs.

Οι Κινγκς ίσως και να χρειαζόντουσαν αυτή την προσγείωση πέρυσι. Ίσως και όχι. Όπως και να έχει, το φετινό καλοκαίρι αποφάσισαν ότι ήταν η ώρα να κάνουν έστω μία σημαντική κίνηση και την έκαναν, αποκτώντας τον ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν, ο οποίος θα δώσει κλάση και σκορ στην ομάδα. Το θέμα του μακρινού σουτ βέβαια παραμένει ένα ζήτημα στο Σακραμέντο, όπως και η απουσία ενός rim protector. Οι Κινγκς όμως ελπίζουν ότι αυτό δεν θα είναι πρόβλημα.

To Depth Chart:
PG: ΝτιΆρον Φοξ, Τζόρνταν ΜακΛάφιν, Μέισον Τζόουνς
SG: Κίον Έλις, Μαλίκ Μονκ, Κέβιν Χέρτερ, Ντέβιν Κάρτερ, Κόλμπι Τζόουνς
SF: ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν, Νταγκ ΜακΝτέρμοτ, Αϊζάια Κρόφορντ
PF: Κίγκαν Μάρεϊ, Τρέι Λάιλς, Άιζακ Τζόουνς
C: Ντομάντας Σαμπόνις, Άλεξ Λεν, Ορλάντο Ρόμπινσον
Προπονητής: Μάικ Μπράουν

Σάουγουεστ

Ντάλας Μάβερικς

Με λίγα λόγια: Η σεζόν της υπέρβασης ήταν η περσινή για τους Μάβερικς. Το Ντάλας διέψευσε κάθε πρόβλεψη και έφτασε μέχρι τους NBA Finals, πετώντας έξω στα playoffs με μειονέκτημα έδρας τους Θάντερ και τους Τίμπεργουλβς, πριν λυγίσουν από τους Σέλτικς. Αυτό τους άνοιξε την όρεξη και έκαναν κάποιες διορθωτικές κινήσεις το καλοκαίρι. Κι ενώ όλοι στέκονται στον Κλέι Τόμπσον, είναι κινήσεις όπως αυτή της απόκτησης του Νάτζι Μάρσαλ που ίσως αποδειχθούν καλύτερες από ότι περιμένει ο κόσμος.

Το Ντάλας ζητάει ουσιαστικά μόνο ένα πράγμα από τους παίκτες που βρίσκονται γύρω από τον Λούκα Ντόντσιτς: Να είναι έτοιμοι να σουτάρουν, ώστε να ανοίξουν το γήπεδο για να παίξει Pick and Roll ο Σλοβένος με έναν εκ των Ντάνιελ Γκάφορντ ή Ντέρικ Λάιβλι. Όλα τα υπόλοιπα θα τα κανονίσει ο Ντόντσιτς και ο Καϊρί Ίρβινγκ. Πέρυσι αυτό έγινε με αρκετά μεγάλη συνέπεια, με την ομάδα να φτάνει μακριά. Αν ο Τόμπσον και οι υπόλοιποι κάνουν το ίδιο και φέτος, τότε το Ντάλας ίσως σοκάρει πάλι τον κόσμο.

To Depth Chart:
PG: Λούκα Ντόντσιτς, Τζέιντεν Χάρντι, Ντάντε Έξουμ, Μπράντον Γουίλιαμς
SG: Καϊρί Ίρβινγκ, Σπένσερ Ντίνγουιντι, Κουεντίν Γκράιμς
SF: Κλέι Τόμπσον, Νάτζι Μάρσαλ, Κέσλερ Έντουαρντς
PF: Πι Τζέι Ουάσινγκτον,Μαξ Κλέμπερ, Όλιβιε Μαξ-Πρόσπερ, Μαρκίφ Μόρις
C: Ντέρικ Λάιβλι, Ντάνιελ Γκάφορντ, Ντουάιτ Πάουελ
Προπονητής: Τζέισον Κιντ

Μέμφις Γκρίζλις

Με λίγα λόγια: Η περσινή σεζόν ήταν καταστροφική για τους Γκρίζλις. Το χειρότερο πιθανότατα ήταν πως όλοι περίμεναν ότι θα εξελιχθεί με αυτό τον τρόπο από την στιγμή που οι “Αρκούδες” ξεκίνησαν την σεζόν χωρίς τον Τζα Μοράντ λόγω της τιμωρίας 25 αγώνων που του είχε επιβληθεί. Το γεγονός πως ακόμα και η επιστροφή του αποδείχθηκε βραχύβια λόγω τραυματισμού ήταν το κερασάκι στην τούρτα για το Μέμφις, που στο τέλος είχε τόσους πολλούς τραυματισμούς που έμοιαζε να ψάχνει παίκτες σε αγγελίες.

Φέτος στο Μέμφις ελπίζουν ότι όλα αυτά θα μείνουν πίσω (κι ας ξεκινάει η σεζόν χωρίς τον τραυματία Τζι Τζι Τζάκσον, το μόνο κέρδος από την περσινή σεζόν). Ο Μοράντ είναι καλά, ο Τζάρεν Τζάκσον (φαίνεται να) είναι καλά και το Μέμφις έχει τον κορμό που πριν από δύο χρόνια τον έφερε στην 2η θέση της Δύσης. Θα είναι αυτό αρκετό όμως σε μία Δύση που μοιάζει πιο δυνατή από ποτέ; Βάσει ταλέντου οι Γκρίζλις έχουν λόγο να πιστεύουν πως θα είναι αρκετό. Στο παρκε όμως θα φανούν όλα.

To Depth Chart:
PG: Τζα Μοράντ, Σκότι Πίπεν, Καμ Σπένσερ, Γιούκι Καβαμούρα
SG: Μάρκους Σμαρτ, Τζι Τζι Τζάκσον, Λουκ Κενάρντ
SF: Ντέσμοντ Μπέιν, Βινς Γουίλιαμς, Τζον Κόντσαρ, Τζέικ ΛαΡάβια
PF: Τζάρεν Τζάκσον, Σάντι Αλντάμα, Τζέιλεν Γουέλς
C: Ζακ Ίντι, Μπράντον Κλαρκ, Τζέι Χαφ
Προπονητής: Τέιλορ Τζένκινς

Νιου Όρλεανς Πέλικανς

Με λίγα λόγια: Οι Πέλικανς είχαν μία περίεργη σεζόν πέρυσι, αφού στο ένα παιχνίδι μπορεί να διέλυαν ένα από τα φαβορί για τον τίτλο και στο επόμενο να έχαναν από μία ομάδα γεμάτη παίκτες από την G-League. Οι Ζάιον Γουίλιαμσον και Μπράντον Ίνγκραμ εξακολουθούν να παλεύουν να βρουν χημεία. Ακόμα κι έτσι, η Νέα Ορλεάνη μπήκε στα playoffs, αλλά - με τον Ζάιον Γουίλιαμσον να τραυματίζεται στο ματς των play-in με τους Κινγκς και να μην αγωνίζεται - αποκλείστηκαν με “σκούπα” από τους Θάντερ.

Φέτος, οι Πέλικανς πιστεύουν - πάλι - ότι είναι η χρονιά τους. Έχοντας αυτό στο μυαλό τους, απέκτησαν με ανταλλαγή τον Ντεζούντε Μάρεϊ από τους Χοκς, ελπίζοντας ότι βρήκαν τον πλέι-μέικερ που θα τους βάλει σε μία τάξη. Αρκετοί θεωρούν ότι το fit του Μάρεϊ με τους Ίνγκραμ και Γουίλιαμσον είναι περίεργο, άλλοι τονίζουν ότι επιβάλλεται με κάποιο τρόπο να μπει στην βασική πεντάδα ο Τρέι Μέρφι (που ξεκινάει και την φετινή σεζόν τραυματίας, όπως και την περσινή). Κάποιοι θυμήθηκαν ότι ο Μπράντον Ίνγκραμ ακόμα δεν έχει υπογράψει επέκταση συμβολαίου.

Όπως και να έχει όμως, παρά τις πολλές… μικρές ιστορίες που υπάρχουν, οι Πέλικανς είναι μία ομάδα που αν τις πάνε μερικά πράγματα καλά (υγιής Γουίλιαμσον, καλύτερη χημεία με Ίνγκραμ, άμεση ένταξη του Μάρεϊ) μπορεί να κάνει την υπέρβαση. Αυτή βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτή η κουβέντα.

To Depth Chart:
PG: Ντεζούντε Μάρεϊ, Χοσέ Αλβαράντο, Αντόνιο Ριβς
SG: Μπράντον Ίνγκραμ, Σι Τζέι ΜακΚόλουμ, Τζόρνταν Χοκινς
SF: Χέρμπερτ Τζόουνς, Τρέι Μέρφι, Τζαμάλ Κέιν, Μάλκολμ Χιλ
PF: Ζάιον Γουίλιαμσον, Τζαβόντε Γκριν, Τζερεμάια Ρόμπινσον-Ερλ
C: Ντάνιελ Τάις, Κάρλο Μάτκοβιτς, Ίβ Μίσι, Τρέι Τζέμισον
Προπονητής: Γουίλι Γκριν

Σαν Αντόνιο Σπερς

Με λίγα λόγια: Οι Σπερς μπήκαν επίσημα πέρυσι στην “εποχή Βικτόρ Γουεμπανιαμά”. Το παιδί-θαύμα του παγκόσμιου μπάσκετ δικαιολόγησε - και με το παραπών - όλο τον θόρυβο γύρω από το όνομά του στην ρούκι χρονιά του. Κι ας έκαναν οι Σπερς ένα σωρό… πειράματα στην πλάτη του, με αποκορύφωμα το πέρασμα του (πάουερ φόργουορντ) Τζέρεμι Σότσαν σε θέση πόιντ γκαρντ, που αποδείχθηκε ο τρόπος των Σπερς για να πουν “tanking” σε όλες τις γλώσσες.

Φέτος βέβαια οι Σπερς αποφάσισαν να κάψουν τα πειράματα και να φέρουν στον Γουεμπανιαμά έναν πόιντ γκαρντ, ώστε να μην τα κάνει ο Γάλλος όλα μόνος του. Δεν έφεραν μάλιστα όποιον κι όποιον, αλλά τον Κρις Πολ, ο οποίος θα πάρει τα ηνία ακόμα μίας νεανικής ομάδας με στόχο να την βοηθήσει να πιάσει το ταβάνι της. Πέρα πάντως από την σύνδεση του Πολ με τον Γουεμπανιαμά, υπάρχει και ο Ντέβιν Βάσελ, στον οποίο οι Σπερς ποντάρουν πολλά, αν και θα χρειαστεί να δείξουν λίγη υπομονή, αφού ο νεαρός γκαρντ/φόργουορντ έχασε όλη την προετοιμασία λόγω τραυματισμού.

To Depth Chart:
PG: Κρις Πολ, Τρε Τζόουνς, Μπλέικ Γουέσλι
SG: Ντέβιν Βάσελ, Στέφον Καστλ Σίντι Σισοκό
SF: Κέλντον Τζόνσον, Μάλακι Μπράνχαμ, Τζούλιαν Τσαμπανί
PF: Τζέρεμι Σότσαν, Χάρισον Μπαρνς, Σάμου Μαμουκελασβίλι
C: Βικτόρ Γουεμπανιαμά, Ζακ Κόλινς, Κρις Μπάσι
Προπονητής: Γκρεγκ Πόποβιτς

Χιούστον Ρόκετς

Με λίγα λόγια: Οι Ρόκετς την περσινή σεζόν έκαναν κάτι ανάμεσα σε tanking και βελτίωση παικτών. Όλο αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βρεθούν τελικά εκτός play-in (11οι με ρεκόρ 41-41), αλλά ικανοποιημένοι με την πρόοδό τους και ειδικά αυτή των Αλπερέν Σενγκούν - στο πρώτο μισό της σεζόν - και του Τζέιλεν Γκριν - στο δεύτερο μισό της σεζόν. Ο τρόπος που προσέγγισαν μάλιστα την σεζόν ανταμείφθηκε από τους… θεούς του μπάσκετ, αφού βρέθηκαν με το Νο3 στο NBA Draft 2024, όπου επέλεξαν τον σουτέρ Ριντ Σέπαρντ.

Φέτος οι Ρόκετς έχουν ως στόχο τουλάχιστον το play-in της Δύσης, ενώ έχουν μία κρυφή ελπίδα ότι τουλάχιστον ένας από τους (πάρα) πολλούς νεαρούς παίκτες που έχουν θα εξελιχθεί ώστε να βάλουν τον πήχη ακόμα ψηλότερα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πολλοί κοιτάζουν προς το μέρος των Ρόκετς, που έχουν ένα ρόστερ γεμάτο νιάτα και αθλητικότητα, το οποίο έχουν πλαισιώσει με τρεις βετεράνους (ΒανΒλίτ, Μπρουκς και - από φέτος - Άνταμς) που θα κρατάνε τα… λουριά.

To Depth Chart:
PG: Φρεντ ΒανΒλίτ, Αμέν Τόμπσον, Άαρον Χόλιντεϊ
SG: Τζέιλεν Γκριν, Ριντ Σίπαρντ, Νέιτ Γουίλιαμς
SF: Ντίλον Μπρουκς, Καμ Γουίτμορ, Τζακ ΜακΒέι
PF: Τζαμπάρι Σμιθ, Τάρι Ίσον, Τζεφ Γκριν, Τζασόν Τέιτ
C: Αλπερέν Σενγκούν, Στίβεν Άνταμς, Τζοκ Λάνταλ, Εν’Φάλι Ντάντε
Προπονητής: Ίμε Ουντόκα

TAGS NBA ΗΠΑ ΑΤΛΑΝΤΑ ΧΟΚΣ ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ ΣΑΡΛΟΤ ΧΟΡΝΕΤΣ ΣΙΚΑΓΟ ΜΠΟΥΛΣ ΚΛΙΒΕΛΑΝΤ ΚΑΒΑΛΙΕΡΣ ΜΑΒΕΡΙΚΣ ΝΤΕΝΒΕΡ ΝΑΓΚΕΤΣ ΝΤΙΤΡΟΙΤ ΠΙΣΤΟΝΣ ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ ΧΙΟΥΣΤΟΝ ΡΟΚΕΤΣ ΙΝΤΙΑΝΑ ΠΕΙΣΕΡΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΚΛΙΠΕΡΣ ΛΕΙΚΕΡΣ ΜΕΜΦΙΣ ΓΚΡΙΖΛΙΣ ΜΑΪΑΜΙ ΧΙΤ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΜΙΝΕΣΟΤΑ ΤΙΜΠΕΡΓΟΥΛΒΣ ΝΙΟΥ ΟΡΛΙΑΝΣ ΠΕΛΙΚΑΝΣ ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΝΙΚΣ ΟΚΛΑΧΟΜΑ ΣΙΤΙ ΘΑΝΤΕΡ ΟΡΛΑΝΤΟ ΜΑΤΖΙΚ ΣΙΞΕΡΣ ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ ΠΟΡΤΛΑΝΤ ΤΡΕΙΛ ΜΠΛΕΙΖΕΡΣ ΜΠΛΕΙΖΕΡΣ ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ ΚΙΝΓΚΣ ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ ΣΠΕΡΣ ΤΟΡΟΝΤΟ ΡΑΠΤΟΡΣ ΓΙΟΥΤΑ ΤΖΑΖ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΓΟΥΙΖΑΡΝΤΣ ΛΕΜΠΡΟΝ ΤΖΕΙΜΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΚΕΒΙΝ ΝΤΟΥΡΑΝΤ ΤΖΟΕΛ ΕΜΠΙΝΤ ΝΙΚΟΛΑ ΓΙΟΚΙΤΣ ΒΙΚΤΟΡ ΓΟΥΕΜΠΑΝΙΑΜΑ ΣΤΕΦ ΚΑΡΙ ΤΖΕΙΜΣ ΧΑΡΝΤΕΝ ΛΟΥΚΑ ΝΤΟΝΤΣΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ