ΑΡΗΣ

Νέος και με βλέψεις

Νέος και με βλέψεις

Ο Άρης κέρδισε το 1ο Nick Galis Cup αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για την νέα χρονιά το τζάμπολ της οποίας κάθε μέρα που περνάει πλησιάζει ολοένα και περισσότερο.

Η ολοκλήρωση του 1ου Nick Galis Cup βρήκε νικητή τον Άρη που άφησε πολλές υποσχέσεις για την νέα χρονιά το τζάμπολ της οποίας κάθε μέρα που περνάει πλησιάζει ολοένα και περισσότερο.

Το σύνολο του Δημήτρη Πρίφτη αν και πρόκειται για μία νέα ομάδα και χωρίς την ελληνική ταυτότητα που την είχε χαρακτηρίσει την περσινή χρονιά που έφθασε μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου δείχνει να αρχίζει να βρίσκει την ταυτότητά της.

Ο Άρης στις νίκες του επί της τουρκικής Μπάνβιτ το Σάββατο και επί της ρωσικής ΤΣΣΚΑ Μόσχας την Κυριακή στον τελικό του τουρνουά έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Πως η λογική του θα είναι να φθάνει στη νίκη κόντρα σε οποιονδήποτε αντίπαλο μέσα από την άμυνά του.

Ο Πρίφτης μπορεί να χαρακτήρισε το διήμερο ως ωραίο αλλά φρόντισε να στείλει το δικό του μήνυμα κυρίως προς τους παίκτες του θέλοντας με τον τρόπο αυτό να τους κρατήσει προσγειωμένους στην δουλειά που τους περιμένει στο παρκέ. Ειδικότερα για τα τρία νοκ άουτ παιχνίδια που ακολουθούνε τις επόμενες μέρες μέχρι το τζάμπολ της πρεμιέρας του πρωταθλήματος.

Ο τεχνικός της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Δημήτρης Ιτούδης, δήλωσε μετά το τέλος του παιχνιδιού πως ο Άρης είναι καλύτερος από πέρσι. Το σίγουρο είναι ότι την στιγμή αυτή ο Άρης είναι ένας άλλος Άρης. Ένας Άρης που το μόνο κοινό στοιχείο που έχει στην πεντάδα του είναι ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ με τους υπόλοιπους τέσσερις να μην είναι Έλληνες αλλά τρεις Αμερικανοί οι Τόμας, Ριντ και Νέιμικ και ένας κοινοτικός ο διεθνής Βόσνιος Πάσαλιτς.

Ο Άρης είναι μία ομάδα που θα ψάξει να φθάσει στις νίκες του μέσα από την άμυνά του από την οποία θα κοιτάξει να φύγει στον αιφνιδιασμό και να βρει εύκολους πόντους ή απέναντι σε οργανωμένη άμυνα να βρει πόντους κυρίως από την περιφέρεια.

Υπό το βλέμμα και των φιλάθλων του φάνηκε ξεκάθαρα πως οι Αλέξανδρος Βεζένκοφ και Μοχάμεντ Πάσαλιτς θα είναι οι δύο που θα πάρουνε τις περισσότερες προσπάθειες στην επίθεση ενώ και ο Λαμάρκους Ριντ αρχίζει να βρίσκει τα πατήματά του. Κάτι που ισχύει και με τον Τόρεϊ Τόμας που έδειξε ότι ξέρει να ελέγξει τον ρυθμό του παιχνιδιού και όποτε χρειαστεί να τρέξει. Κι όσο για τον πέμπτο της βασικής πεντάδας ο Ντρου Νέιμικ εκτός από τις μάχες στην άμυνα καλείται να δώσει περισσότερες λύσεις και μάχες στην επίθεση.

Ο νέος Άρης του Πρίφτη άρεσε και εκτός της πρώτης του πεντάδας όσον αφορά τις λύσεις που υπάρχουνε στον πάγκο και που αφορούν κυρίως παίκτες νεαρούς με εξαίρεση του Κώστα Χαρίση και Βασίλη Σίμτσακ. Αμφότεροι κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας έτυχε να αγωνιστούν και μαζί με τον πρώτο αν και 2,12μ. σε θέση πάουερ φόργουορντ και τον δεύτερο ως σέντερ που είναι και η φυσική του θέση.

Ο Σπύρος Μούρτος σαν αρχηγός και με παρακαταθήκη τις εμπειρίες που αποκόμισε από την περσινή χρονιά είναι βέβαιο ότι θα δώσει λύσεις στην θέση του οργανωτή αλλά και στο σκοράρισμα όποτε χρειαστεί. Κάτι που ισχύει και με τον Νίκο Γκίκα που στο δεύτερο παιχνίδι προφυλάχθηκε εξαιτίας ενοχλήσεων που είχε στον καρπό του δεξιού του χεριού.

Πίσω από τους Ριντ και Βεζένκοφ υπάρχουνε οι Σωτήρης Μανωλόπουλος, που δεν αγωνίστηκε όντας τραυματίας, και Γιάννης Καραθανάσης. Ακόμη λύσεις από τον πάγκο που μόνο απαραίτητες θα αποδειχθούν καλούνται να προσφέρουν στην περιφέρεια οι Στέλιος Πουλιανίτης, Δημήτρης Φλιώνης και Δημήτρης Σαμαράς.

Ένας Άρης που εκτός από υποσχέσεις για την χρονιά που πλησιάζει να ξεκινήσει στα δύο παιχνίδι του 1ου Nick Galis Cup είχε και κάτι ακόμη σε αντίθεση σε αντίθεση με τα προηγούμενα φιλικά του. Είχε το κίνητρο να κερδίσει ομάδες με μεγαλύτερα μπάτζετ από αυτών όπως είναι της τουρκικής Μπάνβιτ και πολύ περισσότερο της ρωσικής ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Κίνητρο που γινόταν ακόμη μεγαλύτερο αν αναλογιστεί κανείς πως και τα δύο παιχνίδια έγιναν υπό το βλέμμα του Νίκου Γκάλη και των φιλάθλων της ομάδας.

Πλέον το ραντεβού δόθηκε για έναν χρόνο μετά αφού επιθυμία της διοίκησης της ΚΑΕ Άρης είναι το Nick Galis Cup να γίνει θεσμός με οδηγό για όλους το φετινό. Λιγότερο για την ομάδα και τον Νίκο Γκάλη που ήταν εκεί και περισσότερο για την διοίκηση της ΚΑΕ στο πως θα πετύχει στις κερκίδες να μην πέφτει καρφίτσα. Όπως αξίζει σε ένα τουρνουά προς τιμή του Γκάλη που για πρώτη φορά από τότε που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα δεν είχε βρεθεί ποτέ του σε Συνέντευξη Τύπου. Κι αν η προσπάθεια όλων στα γραφεία της ΚΑΕ Άρης άγγιξε το άριστα τα μέλη της διοίκησης της ΚΑΕ καλούνται σίγουρα να εκτιμήσουν καλύτερα το κόστος του εισιτηρίου δεδομένων των οικονομικών συνθηκών που επικρατούν στην χώρα μας. Εξάλλου και μέσα από τις τοποθετήσεις τους Πρίφτης και παίκτες του Άρη περίμεναν περισσότερο κόσμο στις κερκίδες και πλέον καλούνται όλοι μαζί με τις εμφανίσεις και τα αποτελέσματά τους να τον κερδίσουνε ολοένα και περισσότερο.

Κι όσο για το αγωνιστικό κομμάτι; Ο Άρης καλείται να παραμείνει όπως επιθυμεί και ο Πρίφτης προσγειωμένος στο παρκέ μετά την μεγάλη νίκη του επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με το καλάθι στην εκπνοή του Πάσαλιτς και να δείξει το ίδιο κίνητρο μεθαύριο στο κλειστό των Ιλισίων στο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς για τον θεσμό του Κυπέλλου κόντρα στον Ηλυσιακό.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ