X

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις μας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο.

ΜΠΑΣΚΕΤ

Νίκος Γκάλης: Οι στιγμές ενός θρύλου!

Το Sport24.gr παρουσιάζει σπουδαίες στιγμές της καριέρας του Νίκου Γκάλη, αλλά και τον ρόλο που παίζει ο αριθμός "29" στην τεράστια καριέρα του.

Ο Νίκος Γκάλης πρόσφερε μεγάλες στιγμές στο μπάσκετ και στον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα με τις εμφανίσεις του και την προσήλωση του σε αυτό που αγαπάει.

Ο Έλληνα θρύλος σε μία ομολογουμένως τεράστια καριέρα πανηγύρισε την κατάκτηση πολλών τίτλων, δεν λύγισε στις ήττες, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις.

Το Sport24.gr παρουσιάζει ορισμένες από τις μεγαλύτερες στιγμές της καριέρας του Νίκου Γκάλη, ενώ παράλληλα γράφει για τον ρόλο που παίζει στην τεράστια καριέρα του ο αριθμός "29". Ας αρχίσουμε την καταμέτρηση...

1. Η πρώτη μεγάλη... ευρωπαϊκή στιγμή για τον ίδιο έρχεται το 1985. Για το Κύπελλο Κόρατς ο Άρης φτάνει μέχρι τα ημιτελικά, όπου αντιμετωπίζει την Βαρέζε. Οι Θεσσαλονικείς δεν κατάφεραν να περάσουν στον τελικό στα διπλά ματς, όμως κανένας δεν θα ξεχάσει το παιχνίδι του Νίκου Γκάλη στην Ιταλία, όπου με σπασμένο δάχτυλο σημείωσε 17 πόντους.

2. Το 1987 κόντρα στην Τρέισερ Μιλάνο σημείωσε 44 πόντους στην τεράστια νίκη του Άρη κόντρα στους Ιταλούς με 98-67, κάνοντας τον Μπομπ Μακαντού να παραδεχτεί το ταλέντο του Έλληνα παίκτη.

3. Το καλοκαίρι του 1987 ο Νίκος Γκάλης μαζί με τον Παναγιώτη Γιαννάκη και τα άλλα παιδιά οδηγούν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στην κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

4. Στην Γάνδη το 1988 στο πρώτο φάιναλ-φορ ο Άρης θα μείνει στην τέταρτη θέση, καθώς ηττήθηκε στα ημιτελικά από την Τρέισερ, ενώ έχασε και από την Παρτίζαν στον μικρό τελικό. Παρόλα αυτά, έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που βρέθηκε σε φάιναλ-φορ. Ακολούθησαν οι παρουσίες και στα δύο επόμενα φάιναλ-φορ το 1989 και το 1990...

5. Το 1989 στο Ευρωμπάσκετ της Γιουγκοσλαβίας στο Ζάγκρεμπ, με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας κατακτά το αργυρό μετάλλιο, αφού ηττήθηκε από τους διοργανωτές στον τελικό, σε μία ονειρική πορεία για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

6. Το 1991 στο Ευρωμπάσκετ της Ρώμης απέναντι στην Τσεχοσλοβακία φτάνει τους 1000 σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, το οποίο αποτελεί και ρεκόρ.

7. Το 1994 με τη φανέλα του Παναθηναϊκού παίρνει μέρος στο τέταρτο φάιναλ-φορ της καριέρας του, όπου ηττήθηκε στα ημιτελικά από τον Ολυμπιακό του Γιάννη Ιωαννίδη.

8. Ο Νίκος Γκάλης δεν κατάφερε να κατακτήσει κάποιον ευρωπαϊκό τίτλο, όμως άφησε στους επόμενους τους 32,7 πόντους ανά ματς σε 148 ευρωπαϊκές αναμετρήσεις, κάτι που αποτελεί ένα τεράστιο ρεκόρ.

9. Στις 29 Σεπτεμβρίου του 1995 ο Νίκος Γκάλης ανακοινώνει την αποχώρηση του από την ενεργό δράση.

10. Το 2004 γίνεται ο πρώτος λαμπαδηδρόμος, ο οποίος μπήκε στο Ολυμπιακό Στάδιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, κρατώντας την Ολυμπιακή Φλόγα.

Ο αριθμός "29"...

Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο αριθμός "29" φαίνεται ότι παίζει καθοριστικό ρόλο στην καριέρα του Νίκου Γκάλη.

Κι αυτό γιατί, ο Έλληνας παίκτης έφτασε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη στις 29 Σεπτεμβρίου του 1979, κάνει την τελευταία εμφάνιση του με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στις 29 Ιουνίου του 1991, ανεβαίνει στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ στο ελληνικό πρωτάθλημα (είναι δεύτερος σε επίπεδο Α1) στις 29 Φεβρουαρίου του 1992, ενώ στις 29 Σεπτεμβρίου του 1995 ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ενεργό δράση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ