NBA

Νόρθγουεστ

Το SPORT 24 παρουσιάζει την Νόρθγουεστ: Νάγγετς, Τίμπεργουλβς, Μπλέιζερς, Θάντερ και Τζαζ (videos)

Το φαβορί: Οι Νάγγετς μοιάζουν πιο "έτοιμοι" για να διεκδικήσουν.

Το αουτσάιντερ: Για τους Μπλέιζερς ισχύει αυτό που λένε οι Αμερικάνοι "sky is the limit". Θα πρέπει όμως να αποδείξουν στο παρκέ τις δυνατότητες τους.

Ο σάκος του μποξ: Οι Θάντερ θα χρειαστεί να κάνουν μεγάλη προσπάθεια για να ξεφύγουν από την τελευταία θέση του ΝΒΑ.

Τα νέα πρόσωπα: Λίγες οι "καλές" κινήσεις στην πιο αδύνατη περιφέρεια της Δύσης. Ο Αντρέ Μίλερ που πήγε στους Μπλέιζερς ξεχωρίζει μαζί με τον Ρέιμοντ Σέσιονς.

Ντένβερ Νάγγετς

Συν:

Από πέρσι έχουν βρει καλή χημεία με τον Μπίλαπς. Έχουν βάθος, ρόλους, αστέρες και έναν πανέξυπνο και "περπατημένο" προπονητή. Ψάχνουν μόνο αυτό το "κάτι". Βρίσκονται και στην πιο "χαλαρή" περιφέρεια της Δυσης.

Πλην: Ο Μάρτιν είναι "πεσμένες" κι ο Νένε ασταθής. Ακόμη ψάχνουν ένα σημείο αναφοράς στο low-post για να αποκτήσουν ακόμη μεγαλύτερη ισορροπία. Ο "Μέλο" ακόμη δεν έχει αποδείξει ότι είναι για τα δύσκολα. Επίσης η άμυνα τους παραμένει ένα μεγάλο ερωτηματικό.

Να προσέξουμε: Τον Καρμέλο Άντονι και τους 1.000 τρόπους που έχει για να σκοράρει, την ενέργεια του "Μπέρντμαν" Άντερσεν, τον ηγετικό Τσάνσεϊ Μπίλαπς και τον Τζέι Αρ Σμιθ το πιο... γρήγορο πιστόλι της Δύσης. Από τους λίγους παίκτες που μπορούν να έρθουν από τον πάγκο και να βάλουν 50 πόντους.

Ευρωπαϊκός αέρας: Από τον Γάλλο Ζοάν Πετρό και τον "ιπτάμενο" Τζέιμς Ουάιτ που πέρασε από την Τουρκία.

Μεταγραφικό παζάρι: Πήραν τον Τάι Λόουσον από το ντραφτ και τους Αφλάλο, Άλεν και Ουάιτ από ανταλλαγές. Έδωσαν τους Ουίμς, Σαρπ, Χάντερ, τον Τζόουνς και τον Κλέιζα (στον Ολυμπιακό).

Ρόστερ: Άρον Αφλάλο, Μαλίκ Άλεν, Κρις Άντερσεν, Καρμέλο Άντονι, Ρενάλντο Μπάλκμαν, Τσάνσεϊ Μπίλαπς, Κιθ Μπρούμπαχ, Άντονι Κάρτερ, Ντάντεϊ Ντρέιπερ, Τζόι Γκράχαμ, Τάι Λόουσον, Κερτ Λούμπι, Κένιον Μάρτιν, Νένε, Ζοάν Πετρό, Τζέι Αρ Σμιθ, Τζέιμς Ουάιτ.

Προπονητής: Ο Τζορτζ Καρλ... Βρίσκεται στον πάγκο του Ντένβερ από το 2005. Είναι ο 12ος πολυνίκης προπονητής στην ιστορία του ΝΒΑ κι ο μοναδικός εν ενεργεία μαζί με τον Νέλσον και τον Τζάκσον που έχει ξεπεράσει τις 1.000 νίκες στην καριέρα του.



Μινεσότα Τίμπεργουλβς

Συν: Έχουν ξεπεράσει επιτέλους το "εμπάργκο" από τα ντραφτ και μπορούν μέσω των νεαρών παικτών να φτιάξουν το μέλλον τους. Έχουν αξιόλογους ταλαντούχους παίκτες, αν κι αυτό δεν αρκεί για να σε στείλει στα πλέι-οφ.

Πλην: Ταλέντο υπάρχει, αλλά κι οι ρούκις θέλουν το χρόνο τους. Πλην του Τζέφερσον δεν υπάρχει κάποιος παίκτης να "κουβαλήσει" την ομάδα, ειδικά στην περιφέρεια. Την... πάτησαν με την επιλογή του Ρούμπιο που δεν έκανε τελικά το υπερατλαντικό ταξίδι.

Μεταγραφικό παζάρι: Πήραν τους Φλιν και Έλινγκτον από το ντραφτ καθώς δεν μπορούν να υπολογίσουν ούτε τον Ρούμπιο, ούτε τον Νόρελ. Ακόμη απέκτησαν -ως ελεύθερους- τους Χόλινς, Πάβλοβιτς και Σέσιονς, ενώ μέσω ανταλλαγών έφεραν τους Πετσέροφ, Ντάνιελς, Τζαγουάι, Ουίλκινς και Μπλάουντ. Από την άλλη έχασαν τους Κάρνεϊ, Κόλινς, Ολι, Ουίλιαμς, αποδέσμευσαν τον Τσάκι Άτκινς και "έστειλαν" για ανταλλαγή τη... μισή ομάδα (Μπράουν, Μίλερ, Φόι, Μάντσεν, Τέλφερ, Σμιθ, Σονγκάιλα, Τόμας, Ρίτσαρντσον).

Ευρωπαϊκός αέρας: Από τον πρώην του Μακεδονικού, Τζέισον Χαρτ και τον Μουσταφά Σακούρ που πέρσι βοήθησε στην Ευρώπη τον Πανελλήνιο. Να μην ξεχνάμε και τον Κυριάκο Ραμπίδη της ΑΕΚ.

Να προσέξουμε: Τον Σέσιονς σε ρόλο πρωταγωνιστή (πλέον), τον Αλ Τζέφερσον (έναν από τους καλύτερους low-post παίκτες του ΝΒΑ) και τον "τσαμπουκά" Κέβιν Λοβ.

Ρόστερ: Μαρκ Μπλάουντ, Κόρεϊ Μπρούερ, Μπράιαν Κάρντιναλ, Αντόνιο Ντάνιελς, Ουέιν Έλινγκτον, Τζόνι Φλιν, Ράιαν Γκόμες, Ντέβιν Γκριν, Τζέισον Χαρτ, Ράιαν Χόλινς, Νέιθαν Τζαγουάι, Αλ Τζέφερσον, Κέβιν Λοβ, Αλεξάντερ Πάβλοβιτς, Ολεκσέι Πετσέροφ, Τζαρέντ Ρέινερ, Ρέιμον Σέσιονς, Μουσταφά Σακούρ, Ντάμιεν Ουίλκινς.

Προπονητής: Ο Κερτ Ράμπις... Από βοηθός του Φιλ Τζάκσον στους Λέικερς στην πρώτη του -επίσημη- δουλειά ως χεντ-κόουτς.



Πόρτλαντ Μπλέιζερς

Συν: Η ανερχόμενη δύναμη του ΝΒΑ. Πολύ ταλέντο μαζεμένο. Φέτος οι Μπλέιζερς είχαν χρήμα να δώσουν και μπορεί να μην πήραν τον Τούρκογλου, ωστόσο ο Αντρέ Μίλερ ήταν ίσως η καλύτερη κίνηση που μπορούσαν να κάνουν, καθώς ως τώρα το μόνο τους πρόβλημα ήταν στο "1".

Πλην: Τα πύλινα πόδια του Γκρεγκ Όντεν κι η εμπειρία των "μικρών" στα πλέι-οφ, εκεί όπου κάθε μπάλα "καίει'.

Ευρωπαϊκός αέρας: Από τον βιρτουόζο Ρούντι Φερνάντες και τον αεράτο Νικολά Μπατούμ.

Να προσέξουμε: Τον επόμενο σούπερ-σταρ του ΝΒΑ, τον Μπράντον Ρόι, τον τελευταίο -μαζί με τον Κιντ- αληθινό πλέι-μέικερ του ΝΒΑ, τον Αντρέ Μίλερ και το εντυπωσιακό δίδυμο της φροντ-λάιν, Άλριτζ-Όντεν.

Μεταγραφικό παζάρι: Πήραν τον Κάνιγχαμ, Χάουαρντ, Μίλερ και Πέντεγραφ, αλλά έδωσαν τους Ροντρίγκεζ, Φρέι, Κόλινς και Ουντόκα.

Ρόστερ: ΛαΜάρκους Άλριτζ, Νικολά Μπατούμ, Τζέριντ Μπέιλες, Στιβ Μπλέικ, Τζαρόν Κόλινς, Ντάντε Κάνιγχαμ, Ρούντι Φερνάντες, Τζουάν Χάουαρντ, Αντρέ Μίλερ, Πάτρικ Μιλς, Γκρεγκ Όντεν, Τράβις Άουτλο, Τζεφ Πέντεγκραφ, Τζοέλ Πρζιμπίλα, Μπράντον Ρόι, Μαρτέλ Ουέμπστερ.

Προπονητής: Ο Νέιτ ΜακΜίλαν. Σκληρός προπονητής με σπουδαίο έργο γραφής τόσο στους Σόνικς, όσο και τους Μπλέιζερς.



Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ

Συν: Αν ο Κόμπι Μπράιαντ είναι ο επόμενος Τζόρνταν, κι ο ΛεΜπρόν Τζέιμς είναι ο επόμενος Κόμπι Μπράιαντ, τότε ο Κέβιν Ντουράντ είναι ο επόμενος ΛεΜπρόν Τζέιμς. Απλά έχει λιγότερους μύες και καλύτερο σουτ.

Πλην: Δυστυχώς ο Κέβιν Ντουράντ είναι το μοναδικό φωτεινό σημείο (άντε και ο "εκρηκτικός" Ράσελ Ουέστμπρουκ) των Θάντερ, της πιο "φρέσκιας" ομάδα του ΝΒΑ.

Μεταγραφικό παζάρι: Λιγοστές κινήσεις από τους "Κεραυνούς" που... ψάρεψαν στα ντραφτ τους Βέιντεν, Χάρντεν και Μιούλενς και πήραν τους Όλι-Τόμας, για να δώσουν τον Ντεσμόντ Μέισον, τον Τσάκι Άτκινς και τον Ντάμιεν Ουίλκινς.

Να προσέξουμε: Φυσικά τον Κέβιν Ντουράντ που έχει βάλει στο μάτι τα ρεκόρ σκοραρίσματος του ΛεΜπρόν και του Κόμπι.

Ρόστερ: Ράιαν Μπόουεν, Νικ Κόλισον, Κέβιν Ντουράντ, Τζεφ Γκριν, Τζέιμς Χάρντεν, Μάικ Χάρις, Σέρχι Ιμπάκα, Νέναντ Κρστιτς, Σον Λίβινγκστον, Μπάιρον Μούλενς, Θάμπο Σεφολόσα, Ιτάν Τόμας, Κάιλ Ουίβερ, Ράσελ Ουέστμπρουκ, Ντι Τζέι Ουάιτ.

Προπονητής: Ο Σκοτ Μπρουκς.... Πέρσι αντικατέστησε τον Πι Τζέι Καρλέσιμο και φέτος το καλοκαίρι μονιμοποιήθηκε στον πάγκο της Οκλαχόμα.



Γιούτα Τζαζ


Συν: Ο Τζέρι Σλόαν η πιο παλιά καραβάνα του ΝΒΑ ξέρει το μυστικό της επιτυχίας. Και το δίδυμο Ουίλιαμς-Μπούζερ αν δεν έχει προβλήματα τραυματισμών (όπως τα περσινά του Μπούζερ) μπορεί να... θυμίσει αυτό των Στόκτον-Μαλόουν. Είναι ομάδα του προπονητή, που παίζει σκληρά στην άμυνα και μπορεί να κοιτάξει πιο μακριά από την απλή πρόκριση στα πλέι-οφ.

Πλην: Ο Κιριλένκο που κάποτε ήταν ο σταρ της ομάδας δεν τα πάει καλά με τον προπονητή και ψάχνει το ρόλο του. Πέρσι αρκετά βασικά στελέχη είχαν προβλήματα κι η ομάδα δεν έχει το απαιτούμενο βάθος για να τα ξεπεράσει.

Μεταγραφικό παζάρι: Μετρημένες στο δάχτυλο του ενός χεριού οι κινήσεις των "Μορμόνων" που έχουν γεμάτο σάλαρι-καπ. Πήραν τους Μέινορ και Σούτον από το ντραφτ, για να δώσουν τους Κόλινς, Νάιτ και Άλμοντ.

Ευρωπαϊκός αέρας: Από τον "δικό μας" Κώστα Κουφό, αλλά και τους Κιριλένκο, Φεζένκο και Οκούρ.

Ρόστερ: Κάρλος Μπούζερ, Ρόνι Μπρούερ, Ρονάλντ Ντουπρί, Κιρίλο Φεζένκο, Ματ Χάρπρινγκ, Πολ Χάρις, Αντρέι Κιριλένκο, Κάιλ Κόρβερ, Κώστας Κουφός, Ουές Μάθιους, Έρικ Μέινορ, Σι Τζέι Μάιλς, Πολ Μίλσαπ, Μεχμέτ Οκούρ, Ρόνι Πράις, Ντερόν Ουίλιαμς.

Προπονητής: Ο Τζέρι Σλόαν... Κάθεται στον ίδιο πάγκο από το 1988. Αυτό τα λέει όλα.


























































































TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ