EUROLEAGUE

Ντε Μιγκέλ Vs Αντερσεν στο SPORT 24

Ντε Μιγκέλ Vs Αντερσεν στο SPORT 24
ΑΝΤΕΡΣΕΝ

Ντε Μιγκέλ και Άντερσεν παίζουν τον ημιτελικό στο παρκέ του SPORT 24

" Καλημέρα" τους είπε και άρχισε να μιλάει για τις μεγάλες δυσκολίες του ημιτελικού, εναντίον της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

" Η Αθήνα είναι μια από τις αγαπημένες μου πόλεις" λέει χαμογελώντας στο SPORT 24, ίσως γιατί σε αυτή τη πόλη, έμεινα για πρώτη φορά, μαζί με τη γυναίκα μου.

- Η Αθήνα ή ο Πειραιάς;

" Χε, χε. Εντάξει. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα του Πειραιά. Πέρασα τέσσερα όμορφα χρόνια. Είχαμε καλές και κακές στιγμές. Δεν θα ξεχάσω πάντως, πώς χάσαμε την πρόκριση στο φάιναλ-φορ της Μπολόνια, αλλά και το πρωτάθλημα όταν προηγηθήκαμε 2-0 κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά τελικά ο αντίπαλός μας πήρε τον τίτλο..."

- Είχατε, πάντως, καλή ομάδα...

" Ναι. Απόδειξη ότι στο φετινό φάιναλ-φορ παίζουν τέσσερις παίκτες εκείνης της ομάδας. Ο Παπαλουκάς και ο Ζεβροσένκο με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο Παπανικολάου στον Παναθηναϊκό κι εγώ στη Μάλαγα..."

- Την Παρασκευή, με δυο απ' αυτούς θα παίξεις αντίπαλος;

" Ο Παπαλουκάς είναι καταπληκτικός. Μιλήσαμε μαζί στο ξενοδοχείο. Κάνει πολλά πράγματα μέσα στο γήπεδο και κυρίως δίνει υπέροχες ασίστ πάσες. Και στον Ολυμπιακό το ίδιο έκανε. Αλλά κι ο Ζεβροσένκο είναι πολύ δυνατός. Φέτος, μάλιστα, κάνει καταπληκτική σεζόν".

- Είσαι έτοιμος να τα δώσεις όλα... σχεδόν μόνος κάτω από το καλάθι;

" Ναι, όλοι είμαστε. Παίζουμε, βέβαια, με τους Πρωταθλητές Ευρώπης είναι πολύ δύσκολο να τους κερδίσουμε, αλλά θα παλέψουμε. Πόσο; Όσο ... αντέχουμε. Και αντέχουμε αρκετά".

Αντερσεν: "Δεν μετράει ο τίτλος"

Ένας από τους παίκτες που θα βρεθούν απέναντι στον Ντε Μιγκέλ, είναι ο Ντέιβιντ Άντερσεν. Ο Αυστραλός, που τελευταία έχει ανεβάσει στροφές δεν δείχνει πιεσμένος. Και μάλλον έχει ενστερνιστεί τα όσα έλεγε και ο Ετόρε Μεσίνα, στην συνέντευξη Τύπου: " Δεν σκεφτόμαστε το ριπίτ. Αν μας γίνει ... έμμονη ιδέα, θα χάσουμε και τον αντικειμενικό μας στόχο, που είναι η πρόκρισή μας, στον τελικό. Αν με ρωτάτε, λοιπόν, αν θέλουμε να επαναλάβουμε στην Αθήνα, τον θρίαμβο της Πράγας, σας απαντάω ότι σκεφτόμαστε, μόνο τη Μάλαγα".

- Ναι αλλά η Μάλαγα θα έχει ένα σωρό απώλειες

" Δεν μετράνε σε τέτοια παιχνίδια. Εμείς προετοιμαζόμαστε κανονικά, χωρίς να υπολογίζουμε ποιοι λείπουν, ή ποιοι θα παίξουν. Είναι ένα φάιναλ-φορ. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι, γεμάτοι από θετική ενέργεια, ώστε να αντιμετωπίσουμε κάθε δυσκολία..."

- Παρόλα αυτά, έχετε ένα ρεκόρ 22-2, φέτος. Είστε η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης;

"Τα ρεκόρ δεν λένε τίποτε, αν δεν επιβεβαιώνεις στο φάιναλ-φορ ότι είσαι ο καλύτερος. Σίγουρα, στη φετινή Ευρωλίγκα, το επίπεδο δεν ήταν τόσο υψηλό. Γι αυτό και κυριαρχήσαμε τόσο εύκολα. Όμως το φάιναλ-φορ είναι μια διαφορετική ιστορία..."

- Βελτίωσες, τελευταία, την απόδοσή σου...

"Αισθάνομαι καλύτερα. Μη ξεχνάτε ότι προερχόμουν από τραυματισμό και δεν ήταν εύκολο να προσαρμοστώ. Ωστόσο, έχω βρει ρυθμό, πατάω γερά στα πόδια μου και βέβαια ανυπομονώ να αρχίσουν οι αγώνες".

- Πόσο σας έχει βοηθήσει ο Όσκαρ Τόρες;

" Πάρα πολύ. Προσαρμόστηκε γρήγορα, είναι καλός παίκτης. Και ο Βάντερπουλ, βέβαια. Καλός φίλος, μας λείπει πολύ, τον ήθελα μαζί μας, αλλά αυτή είναι η ζωή. Έχει και τους τραυματισμούς..."

- Σκέφτεσαι, ήδη, τον τελικό με τον Παναθηναϊκό;

"Όχι σκέφτομαι μόνο τη Μάλαγα. Ο τελικός είναι την Κυριακή και δεν ξέρω αν θα παίξουμε...εμείς, ή ο Παναθηναϊκός".

-Ωστόσο θα είναι μια καλή ευκαιρία να πάρεις ρεβάνς για την ήττα σου στην Μπολόνια;

"Μπα, δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Έχουν περάσει πέντε χρόνια από τότε, μιλάμε πλέον για διαφορετικές ομάδες. Η πίεση στον γηπεδούχο, πάντως, είναι μεγάλη. Την ένιωσα κι εγώ το 2002, αλλά και το 2005 με την ΤΣΣΚΑ, μέσα στη Μόσχα. Πάντα υπάρχει αυτός ο παράγοντας. Αλλά, βέβαια, αυτό είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να λύσει ο Παναθηναϊκός".

- Παίζετε και στην πόλη του Παπαλουκά...

" Ο Θόδωρος νιώθει πολύ ωραία που θα παίξει μπροστά στους φίλους και την οικογένειά του. Θα είναι ωραίο γι αυτόν να κερδίσει μέσα στο ΟΑΚΑ. Το ίδιο και για μας, βέβαια..."
  • ΤΣΣΚΑ και Μάλαγα μονομαχούν στον πρώτο ημιτελικό (λίγο μετά το "Γειά σου Μαρία" του Σαρμπέλ) του φάιναλ-φορ. Ματς με ένα...φαβορί (την Πρωταθλήτρια Ευρώπης) αν και όπως λέει ο Κώστας Βασιλειάδης " αν πάρουμε το Κύπελλο θα πετάξω τον πρόεδρο της Μάλαγα στην πισίνα"!


















































TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ