ΑΡΗΣ

Ντέρμπι από τα παλιά με το μυαλό στην Ρόδο

Ντέρμπι από τα παλιά με το μυαλό στην Ρόδο
μάσει άρης παοκ

To κλασικό ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρης βάζει φωτιά στην αυλαία της κανονικής περιόδου. Νίκη ψάχνει ο "Δικέφαλος"

Απεναντίας και μεγάλο μάλιστα άσχετα αν όπως στο παρελθόν οι δύο ομάδες μπορεί να μην παλεύουν για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος αλλά ο «Δικέφαλος» παίζει την επιβίωσή του στην Α1 έχοντας και το μυαλό του στην Ρόδο και το παιχνίδι Κολοσσός-ΑΕΚ.
Η σημασία του σημερινού παιχνιδιού με τον Άρη αφού η νίκη θα ισοδυναμεί αυτόματα και με παραμονή του άλλοτε πρωταθλητή και κυπελλούχου Ελλάδος στην Α1 είχε σαν αποτέλεσμα τις τελευταίες μέρες να συσπειρώσει άπαντες στην οικογένεια του ΠΑΟΚ.

Πρώτα από όλα τους φιλάθλους της ομάδας που μετά από χρόνια τείνουν να κάνουν πράξη το sold out στο PAOK Sports Arena συμβάλλοντας από την δική του πλευράς τους στην επίτευξη του στόχου της χρονιάς. Την ποδοσφαιρική ομάδα και τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Θοδωρή Ζαγοράκη, που ελέω της σημασίας του αποψινού αγώνα μετέθεσε την προγραμματισμένη για χθες Συνέντευξη Τύπου του για την επόμενη Παρασκευή.

Με την ήττα του το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στο Ρέθυμνο από τον ΑΓΟΡ με 27 πόντους (89-62) ο ΠΑΟΚ μπήκε σε περιπέτειες αφού δεν μπόρεσε να διασφαλίσει την διαφορά των 15 πόντων από το παιχνίδι του πρώτου αγώνα στο PAOK Sports Arena. Ακόμα και αν την είχε διαφυλάξει όλα θα ήταν σίγουρα διαφορετικά με αποτέλεσμα από το άκουσμα της κόρνας στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης είχε ξεκινήσει. Το πρώτο του τζάμπολ είχε γίνει.

Τζον Κόρφας, Νίκος Σταυρόπουλος και Χρήστος Κωνσταντινίδης στις τρεις μέρες που ακολούθησαν προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν και τον παράγοντα άγχος που υπήρχε στην ομάδα τους. Όπως και έγινε με προβλήματα απουσιών να μην υπάρχουν αφού και ο Ιμπραήμ Κουτλουάι θα δώσει το παρών ενώ από πλευράς της διοίκησης ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, φρόντισε να ανακοινώσει το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας πριν την έναρξη της προπόνησης πριμ 30.000 ευρώ.

Ο Άρης θα πάει το απόγευμα στο PAOK Sports Arena έχοντας εξασφαλίσει την 3η θέση της κανονικής περιόδου για να παίξει για το γόητρό του και τους φιλάθλους του με το μυαλό στα πλέι οφ που ξεκινούν στις 3 Μαΐου όπου θα κυνηγήσει να πετύχει τον βασικό του στόχο της χρονιάς. Την έξοδό του στην Ευρωλίγκα για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική περίοδο. Λέγοντας ότι ο Άρης θα παίξει για το γόητρό του είναι φυσιολογικό όπως συνηθίζεται σε ένα τοπικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.

Κι όσο για τους φιλάθλους του; Στο τελευταίο παιχνίδι, της Κυριακής, με το Αιγάλεω στο Αλεξάνδρειο πριν ακόμα γίνει το τζάμπολ με τα συνθήματά τους ζητούσαν τη νίκη ενώ και στο κυλικείο είχαν υπάρξει σχετικά πηγαδάκια.

Ακόμα και στους δρόμους της Θεσσαλονίκης το τελευταίο διήμερο οι φίλαθλοι του Άρη σταματούσαν τους παίκτες της ομάδας τους ζητώντας την νίκη στο αποψινό ραντεβού με τον Γκόρντον Χέρμπερτ να το αναμένει για το λόγο όπως δεν έκρυψε στις δηλώσεις του ότι στην μέχρι τώρα προπονητική του καριέρα δεν είχε ζήσει ατμόσφαιρα τοπικών ντέρμπι. Κι όσο για τα αγωνιστικά ο Καναδός τεχνικός του Άρη με την επιστροφή του Χάνο Μότολα να στερείται μόνο των υπηρεσιών του τραυματία Λάζαρου Αγαδάκου.

Από την πλευρά της η διοίκηση της ΚΑΕ Άρης δια στόματος του προέδρου της, Θανάση Τζεβελέκη, το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας είχε ζητήσει με την σειρά του τη νίκη. Νίκη για να συνεχιστεί το σερί που θα ισοδυναμεί με ολοκλήρωση της υπόσχεσης που είχαν δώσει εκατέρωθεν πριν από το παιχνίδι με τον Κολοσσό Ρόδου αλλά και για να κλείσει η κανονική περίοδο με νίκη όπως είναι επιθυμία αναλόγως να ολοκληρωθούν και τα πλέι οφ. Εξέλιξη που θα ισοδυναμεί με έξοδο του Άρη και για του χρόνου στην Ευρωλίγκα.

Με λίγα λόγια αν ο ΠΑΟΚ κερδίσει τον Άρη θα κερδίσει και την παραμονή του στην Α1. Αν χάσει με δεδομένο ότι ο ΑΓΟΡ θα ηττηθεί στο ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό θα περιμένει ήττα του Κολοσσού Ρόδου από την ΑΕΚ μέσα στο «Βενετόκλειο».

Η μοίρα όμως τα έφερε έτσι όπου στο παιχνίδι που θα γίνει στην Ρόδο στην άκρη του πάγκου ενός εκ των δύο ομάδων αυτός που θα βρίσκεται να γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για τον προπονητή του Κολοσσού, Βαγγέλη Αλεξανδρή, που έχει φάει με το κουτάλι είτε ως παίκτης είτε ως προπονητής και από τις δύο πλευρές τα ντέρμπι των δύο της Θεσσαλονίκης. Του Άρη και του ΠΑΟΚ.

Με την σημασία μάλιστα που έχει το αποψινό ραντεβού στο PAOK Sports Arena μόνο λίγοι δεν ήταν εκείνοι που τον θυμήθηκαν όπως μεταξύ άλλων και τον τελικό των ξυρισμένων κεφαλιών. Ακόμα για το μέλλον του ακούστηκε στον πάγκο της ομάδας της Ρόδου ακούστηκε στα μπασκετικά στέκια της Θεσσαλονίκης. Ο «τίγρης» εξάλλου γνωρίζει άλλωστε καλύτερα από τον καθένα ότι στο σημερινό παιχνίδι με την ΑΕΚ κρατάει την τύχη της παραμονής του Κολοσσού στην Α1 στα χέρια του.

Και κάτι ακόμη για τους λάτρες του στοιχήματος για τα δύο αυτά παιχνίδια. Από χθες το απόγευμα και μέχρι σήμερα λίγες μόλις ώρες πριν από το τζάμπολ σε PAOK Sports Arena και Βενετόκλειο οι αποδόσεις της νίκης έχουν αλλάξει.

Ο ΠΑΟΚ έχει γίνει ακόμα μεγαλύτερο φαβορί με απόδοση σε συγκεκριμένη εταιρεία στο 1.77 από 1.85 και ο Άρης σε 2.05 από 1.95 ενώ ο Κολοσσός Ρόδου από το 1.55 έχει πάει στο 1.60 την ίδια ώρα που η ΑΕΚ είναι στο 2.35.

Όπως και να έχει πλέον εδώ που έχουμε φθάσει ένα είναι το σίγουρο. Ότι στις 19:00 σύμφωνα με την λογική θα γνωρίζουμε το ποιος από τους Κολοσσό Ρόδου, ΠΑΟΚ και ΑΓΟΡ θα αποχαιρετήσει το πρωτάθλημα της Α1 και θα ακολουθήσει την Ολυμπιάδα Πατρών στην Α2.




























TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ