ΚΟΛΟΣΣΟΣ

Ντόζιερ: "Πάντα παίζουμε για τη νίκη"

Ντόζιερ: "Πάντα παίζουμε για τη νίκη"
Ντόζιερ

Ο Ρόμπερτ Ντόζιερ μίλησε στο επίσημο σάιτ του ΕΣΑΚΕ για την πειθαρχία και την ομαδικότητα του Κολοσσού

Ο Ντόζιερ μίλησε για τον Κολοσσό, την ομαδικότητα της ομάδας του, την πειθαρχία που δείχνει αλλά και το ενδεχόμενο να μείνει και του χρόνου στη Ρόδο.
Κατά γενική ομολογία ο Κολοσσός έχει καταπλήξει τους πάντες με την παρουσία του στην Α1. Φαντάζομαι το μυστικό της επιτυχίας είναι το καλό κλίμα, ο προπονητής, ο κόσμος. Μήπως όμως σας έχει βοηθήσει και η τύχη ή οι συγκυρίες; Θέλω να πω ότι πολλές φορές έχετε κερδίσει ματς στο τελευταίο λεπτό, στο τελευταίο σουτ…


"Νομίζω ότι έχουμε χάσει περισσότερα παιχνίδια στο τελευταίο σουτ απ’ όσα έχουμε κερδίσει. Σίγουρα η τύχη βοηθάει αλλά στη δική μας περίπτωση έχει να κάνει με το ότι δεν είχαμε τραυματισμούς στην ομάδα. Σε αυτό ήμαστε τυχεροί. Όσο για το μυστικό της επιτυχίας, είναι αυτά που αναφέρατε".

Πώς είναι η ζωή στη Ρόδο και πόσο σημαντικό είναι για έναν αθλητή του μπάσκετ να νιώθει οικεία και όμορφα στο περιβάλλον το οποίο ζει καθημερινά για να επικεντρωθεί στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις;


"Περνάμε πολύ καλά στη Ρόδο, όχι μόνο εγώ αλλά και όσοι είναι στην ομάδα. Φυσικά και είναι πολύ σημαντικό να νιώθεις καλά στον τόπο που ζεις, και εσύ ο ίδιος και η οικογένειά σου. Σου φτιάχνει την ψυχολογία και έχεις περισσότερη όρεξη για δουλειά".

Ο ατζέντης σου σού λέει πως σε θέλει ο Κολοσσός Ρόδου από την Ελλάδα. Μετά από πόση ώρα έκανες google τη Ρόδο;


" Η Ελλάδα είναι γνωστός προορισμός σε όλο τον κόσμο. Το ίδιο και η Ρόδος. Σερφάροντας στο ίντερνετ έμαθα και για τον… άλλον Κολοσσό. Ένα από τα εφτά θαύματα του κόσμου δεν είναι;".


Πόσα tattoos έχεις, τι δείχνει το καθένα και πόσα ακόμη σκέφτεσαι να κάνεις;


"Έχω αρκετά και το καθένα σημαίνει κάτι ξεχωριστό για μένα, μία προσωπική στιγμή ή ένα σημαντικό γεγονός. Δεν ξέρω ακόμη αν θα κάνω άλλο. Είναι πιθανό".

Προσαρμόστηκες ευκολότερα στη ρούκι χρονιά σου στην Ευρώπη, επειδή κάθε ένας στον Κολοσσό είχε ήδη ξεκαθαρισμένο ρόλο;


" Μου πήρε αρκετό χρόνο να προσαρμοστώ γιατί ήταν η πρώτη μου χρονιά μακριά από την πατρίδα μου και το μπάσκετ έχει τις διαφορές του. Είχα πολλή βοήθεια από όλους στην ομάδα γιατί πίστευαν σε μένα και έτσι έγινε πιο εύκολο. Ήξερα τι ήθελε ο κόουτς από μένα και ποιος θα ήταν ο ρόλος μου στην ομάδα και πάνω σε αυτά δουλέψαμε".


Πιστεύεις ότι η ευρωπαϊκή εμπειρία σου σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπως το ελληνικό θα ανεβάσει τις μετοχές του στο ΝΒΑ; Είναι όνειρό σου να παίξεις στην πατρίδα σου;


"Φυσικά και θέλω μία ευκαιρία να παίξω στο NBA. Νομίζω ότι αυτό είναι το όνειρο όλων των αθλητών που μεγαλώνουν και ζουν για το μπάσκετ στην Αμερική. Η εμπειρία μου στην Ελλάδα σίγουρα με βοήθησε πάρα πολύ να βελτιώσω κάποιες αδυναμίες μου".

Ο συμπαίκτης σου Λανς Χάρις είναι ένας ήσυχος τύπος. Σπιτόγατος με… δύο σκυλιά! Εσύ τι χαρακτήρας είσαι;


"Οικογενειάρχης άνθρωπος είμαι, άρα κι εγώ είμαι ήσυχος τύπος και… σπιτόγατος".

Από το NCAA σε μια ομάδα που έχει παρόμοιο στυλ, τι είναι αυτό που κάνει τον Κολοσσό τόσο επιτυχημένο;


" Η ομάδα δεν είναι πετυχημένη μόνο αγωνιστικά αλλά και οργανωτικά. Υπάρχουν άνθρωποι που τρέχουν για να μη μας λείπει τίποτα και να είμαστε προσηλωμένοι σε αυτό που πρέπει να κάνουμε. Μέσα στο γήπεδο, ο καθένας έχει το ρόλο του, ξέρει τι πρέπει να κάνει. Προσπαθούμε, ωστόσο, πέρα από τη νίκη, να διασκεδάζουμε μέσα στο παιχνίδι".

Με δεδομένο ότι προέρχεται απευθείας από το NCAA, το στυλ που παρουσιάζει ο Κολοσσός, με το πειθαρχημένο αγωνιστικό προφίλ και τους ξεκάθαρους ρόλους, του θυμίζει καθόλου φιλοσοφία κολεγιακής ομάδας;


"Σε πολλά σημεία, ναι μου θυμίζει. Θεωρώ ότι παίζει βασικό ρόλο το ότι ο κόουτς είναι γνώστης του μπάσκετ στην Αμερική".

Τι θα θυμάται πάντα από την εμπειρία του στη Ρόδο και τον Κολοσσό;

"Πολλά πράγματα αλλά ακόμη δεν έχει τελειώσει η σεζόν. Πιστεύω ότι θα έρθουν και άλλα πράγματα στη συνέχεια που θα θυμάμαι".

Οι υποχρεώσεις σου με τον Κολοσσό σού επέτρεψαν να ασχοληθεί με την τρέλα του Μαρτίου στο κολλεγιακό πρωτάθλημα;


"Εννοείται! Έχουμε στο σπίτι δορυφορική και όποτε έχω χρόνο παρακολουθώ".

Ο Κολοσσός είναι η πρώτη σου επαγγελματική ομάδα. Ποιες είναι η εντυπώσεις σου από τον σύλλογο και το ελληνικό πρωτάθλημα;


"Έχω άριστες εντυπώσεις από την ομάδα και τους ανθρώπους της. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι περισσότερο ανταγωνιστικό απ’ ό,τι περίμενα, παίζουν σπουδαίοι αθλητές και τα περισσότερα γήπεδα στα οποία έχουμε πάει ως τώρα γεμίζουν με εκδηλωτικούς φιλάθλους".


Θα ήθελες να παραμείνεις και τη νέα σεζόν στον Κολοσσό;


" Αν αποφάσιζα να μείνω στην Ελλάδα ακόμη μία χρονιά, τότε θα επέλεγα Κολοσσό και πάλι. Αλλά δεν έχω σκεφτεί τέτοια πράγματα προς το παρόν. Έχουμε ακόμη αγώνες".


Τελικά μέχρι πού μπορεί να φτάσει φέτος ο Κολοσσός Ρόδου;


"Όσο είμαστε υγιείς, η ομάδα μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Όλοι θέλουμε πάρα πολύ να παίξουμε στα πλέι οφ και να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε".


Πώς ένοιωσες όταν βρεθήκατε όλοι μαζί στη συνέντευξη Τύπου του τελευταίου σας αγώνα με τον Άρη; ήταν ένα ξεχωριστό στιγμιότυπο που σπάνια βλέπουμε στα γήπεδα.


"Και για μένα ήταν η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο. Ήρθε ο κόουτς στα αποδυτήρια και μας είπε να πάμε όλοι μαζί στην αίθουσα Τύπου. Στην αρχή δεν κατάλαβα γιατί αλλά όταν κατάλαβα το σκεπτικό του, συμφώνησα μαζί του. Είχε δίκιο που ήθελε να μας προβάλει ως σύνολο γιατί έτσι παίζουμε. Ομαδικά, όχι ατομικά".

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από την Α1 και γενικότερη από την παρθενική και ευρωπαϊκή επαγγελματική σεζόν της καριέρας σου;


«Όπως ανέφερα και παραπάνω, το πρωτάθλημα είναι πιο δυνατό απ’ ό,τι είχα ακούσει και το επίπεδό του υψηλό».

Ο Κολοσσός έχει «παραφράσει» τους «κανόνες» και δεν στηρίζεται μόνο στους ξένους παίκτες του; Θεωρείς πως αυτό είναι το βασικό πλεονέκτημά σας;


"Δεν καταλαβαίνω σε ποιους “κανόνες” αναφέρεστε σχετικά με τους ξένους παίκτες. Έχω δει και άλλες ομάδες με πολλούς καλούς παίκτες, ξένους και Έλληνες. Το δικό μας πλεονέκτημα είναι η χημεία μας και ο τρόπος δουλειάς μας".



Ο Κολοσσός πραγματοποιεί φέτος μια εκπληκτική πορεία στην Α1. Πού νομίζεις ότι οφείλεται αυτό;


" Είναι συνδυασμός πραγμάτων. Έχουμε καλούς παίκτες, πολύ καλό προπονητή, πιστούς φιλάθλους και μία διοίκηση που μας προσφέρει τα πάντα. Δουλεύουμε για κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και πάμε να παίξουμε πάντα για τη νίκη".

Ποια είναι η γνώμη σου για τον κόσμο της Ρόδου; Συμφωνείς ότι αποτελεί τον έκτο παίκτη του συλλόγου;


"Φυσικά και συμφωνώ! Μπορούν να σε βοηθήσουν τόσο πολύ ψυχολογικά που να φαίνεται σαν να είναι μαζί σου στο παρκέ".


Ο Κολοσσός εντυπωσιάζει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Ποια είναι τα φετινά όρια;


"Sky is the limit".


Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας σας;


"Η πειθαρχία, το ότι είμαστε μία παρέα και έχουμε γύρω μας ανθρώπους που ξέρουν καλά τι κάνουν".

Τα έχετε δώσει όλα ή θα αντέξετε και στα πλέι οφ;

"Δεν φτάσαμε ακόμα στα πλέι οφ. Έχουμε άλλα τέσσερα παιχνίδια. Είμαστε κουρασμένοι, όπως όλες οι ομάδες, αλλά θέλουμε πάρα πολύ να κλείσουμε τη σεζόν με ό,τι καλύτερο μας έρθει".

Έχεις επιλεγεί από το Μαιάμι στο ντραφτ, νιώθεις ότι έχεις κάνει φέτος αρκετή πρόοδο για να παίξεις στο ΝΒΑ;


"Αυτό θα το κρίνουν άλλοι".


Ερχόμενος από ένα σπουδαίο κολέγιο όπως το Μέμφις, ποιες είναι οι διαφορές στο επίπεδο προπονητικής κι αν τα πράγματα είναι ακόμα καλύτερα στην Ελλάδα;


" Δεν έχω τόσο μεγάλη εμπειρία για να κρίνω το επίπεδο της προπονητικής. Έχω διαπιστώσει όμως ότι το ελληνικό πρωτάθλημα έχει πολύ καλούς προπονητές".


Μέχρι ποια θέση πιστεύεις ότι μπορεί να φτάσει στο πρωτάθλημα ο Κολοσσός;


"Μακάρι να είμαστε υγιείς να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε".

Τι μυστικό κρύβει ο Κολοσσός Ρόδου και εδώ και μερικούς μήνες, για να χάσει πρέπει ο αντίπαλος να υπερβάλλει εαυτόν; Είστε ίσως η πιο σταθερή ομάδα σε απόδοση και παραγωγικότητα σε όλο το δεύτερο γύρο.


"Δεν υπάρχει ιδιαίτερο μυστικό σε αυτό. Εμείς δουλεύουμε όπως δουλεύαμε πάντα στην προπόνηση. Όταν δουλεύεις σκληρά, έρχονται και τα αποτελέσματα".


Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχει παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτή την ομάδα;

"Νομίζω ότι από εκεί ξεκινά η επιτυχία της ομάδας μέσα στο γήπεδο".

Ήξερες πού βρισκόταν η Ρόδος πριν μπεις στο αεροπλάνο για να πας στο νησί; Και έπειτα από την φετινή εμπειρία, σκέφτεσαι να παραμείνεις στον Κολοσσό;


"Ήξερα στο… περίπου. Τώρα έχω μάθει ακριβώς! Για το αν θα παραμείνω, έχω δώσει απάντηση".

Ο Κολοσσός συνεχίζει την εξαιρετική πορεία του και βρίσκεται στην πέμπτη θέση του πρωταθλήματος. Πιστεύεις ότι μπορείτε να "χτυπήσετε" ακόμα και την τέταρτη θέση;


"Όπως είπα ήδη, όλα γίνονται στο μπάσκετ αρκεί να είμαστε υγιείς".

Ποιες από τις ατομικές αγωνιστικές αδυναμίες σου θεωρεί ότι έχει βελτιώσει κατά τη διάρκεια παραμονής του στον Κολοσσό;


"Έχω δουλέψει και στις δυνάμεις και στις αδυναμίες μου. Αυτό πρέπει να κάνει κάθε αθλητής".

Θα καταφέρετε να φτάσετε στην «πηγή» φέτος, κι αν ναι, πόσο «νερό» θα πιείτε;


"Αν η πηγή είναι τα πλέι οφ, νομίζω ότι έχουμε φτάσει εκεί. Τώρα για το νερό… τι να πω; Όσο διψάμε, θα πιούμε".


Τι άλλαξε και ο φετινός Κολοσσός κερδίζει και μακριά από τη Ρόδο;


"Δεν ήμουν άλλες χρονιές στον Κολοσσό για να απαντήσω σε αυτήν την ερώτηση".





















































































TAGS ΚΟΛΟΣΣΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ