ΑΡΗΣ

Ντρούκερ με σκιά Μάρκοβιτς

Ντρούκερ με σκιά Μάρκοβιτς
Ομαδική

Ολοκληρώθηκε με μία απογευματινή προπόνηση στο Αλεξάνδρειο η μίνι προετοιμασία για το αυριανό πρώτο παιχνίδι της Β΄ φάσης των ομίλων του Eurocup με την Μπουντιβέλνικ (18/01, 21:00).

Ο Ισραηλινός τεχνικός του Άρη, Σαρόν Ντρούκερ, στις δηλώσεις του πριν από την έναρξη της προπόνησης στάθηκε εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι και σε όλα όσα ακούγονται περί απομάκρυνσής του.

Μάλιστα από τις 19:30 κι ενώ συνεχιζόταν η προπόνηση στο παρκέ του Αλεξανδρείου στα γραφεία της ΚΑΕ είχε ξεκινήσει το διοικητικό συμβούλιο με βασικό θέμα το μέλλον του Ντρούκερ και βασικό υποψήφιο τον Νέναντ Μάρκοβιτς.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο Ντρούκερ τόνισε: " Ξεκινάμε σε ένα νέο επίπεδο αύριο και θέλουμε να ξεκινήσουμε σε αυτή τη φάση με τον ίδιο τρόπο που τελειώσαμε την προηγούμενη. Παίζουμε με καλή ομάδα, που έχει επενδύσει πολλά χρήματα στο ρόστερ της, αλλά πιστεύω ότι μπάσκετ παίζει η καρδιά και όχι τα χρήματα".

Σχολιάζοντας τον αντίπαλο του Άρη, την Μπουντιβέλνικ, ο κόουτς τόνισε: " Είναι ομάδα που θέλει να ελέγξει το τέμπο του παιχνιδιού. Στηρίζεται στο λόου ποστ παιχνίδι του Μπετς. Είναι επικίνδυνη ομάδα. Το γεγονός ότι είναι πρώτη στην Ουκρανία σημαίνει κάτι".

Για το αν το ματς με τους Ουκρανούς θα αποτελέσει ευκαιρία για τους παίκτες του Άρη να αποδείξουν την αξία τους και ότι μπορούν να αντιστρέψουν τις τελευταίες εμφανίσεις του Πρωταθλήματος, είχε να πει: " Την ευκαιρία για να αποδείξουμε ότι μπορούμε, την είχαμε και στο παιχνίδι με τον Ίκαρο, αλλά για ένα λάθος χάσαμε το ματς αν και παλέψαμε. Πιστεύω στο χαρακτήρα των παικτών μου, θεωρώ ότι θα ανταποκριθούν και θα παλέψουν. Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα μου".

Αναφορικά με το ότι ακούγονται σχόλια για τον ίδιο τόνισε: " Αυτό είναι κομμάτι της ζωής και το γνωρίζω καλά. Μπορεί να συμβεί σε προπονητές και σε παίκτες. Για παράδειγμα, πέρσι πέρασαν τρεις προπονητές με αρνητικό ρεκόρ νικών και ηττών.

Αυτό το έχω πει στους παίκτες μου. Από την άλλη, θα έχουμε έναν καινούριο παίκτη στην ομάδα, ο οποίος θα μας βοηθήσει. Μας λείπουν τα χαρακτηριστικά του και θα έχουμε μία νέα παράμετρο στο παιχνίδι μας".

Σε ερώτηση για το αν ο νεοαποκτηθείς Τζον Τόμας που αναμένεται αύριο το μεσημέρι (18/01, 14:45) θα χρησιμοποιηθεί και στο ελληνικό πρωτάθλημα, εκτός από το Eurocup, δήλωσε: " Ο παίκτης ανήκει πλέον σε εμάς και αν υπάρχει κάτι νεότερο, θα το γνωστοποιήσουμε".

Τέλος, για την πορεία του Άρη στο ελληνικό Πρωτάθλημα, σημείωσε: " Το Πρωτάθλημα είναι πολύπλοκο. Αν δούμε τη βαθμολογία, θα παρατηρήσουμε ότι από την 3η έως 10η θέση, η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι μία ή δύο νίκες. Εγώ θέλω να είμαι θετικός και συνηθίζω να βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο".

Όσο για τον Κώστα Σλούκα, είχε να πει: " Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο, προερχόμαστε από δύο ήττες και θέλουμε να βρούμε την ψυχολογία μας. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό, για να κερδίσουμε, με τον κόσμο στο πλευρό μας".

"Θέλουμε να κρατήσουμε την εικόνα της Ευρώπης, είμαστε καλή ομάδα. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό, ώστε να περάσουμε στην επόμενη φάση".

Αναφερόμενος στο προφίλ της Μπουντιβέλνικ υποστήριξε: " Η Μπουντιβέλνικ είναι μία σκληρή ομάδα. Έχει τους Μπετς και Κις και 2-3 καλούς σοουτέρ. Είναι μία καλή ομάδα, αλλά όχι φόβητρο".

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο τέλος της προπόνησης ο Κώστας Χαραλαμπίδης υπέστη διάστρεμμα στον αριστερό του αστράγαλο με αποτέλεσμα η συμμετοχή του έμπειρου γκαρντ του Άρη στην αυριανή συνάντηση με την Μπουντιβέλνικ να είναι αμφίβολη.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ