ΑΡΗΣ

Ντρούκερ: "Περήφανος για τους παίκτες"

Ντρούκερ: "Περήφανος για τους παίκτες"
Ντρούκερ και παίκτες INTIME SPORTS

Την απόλυτη εμπιστοσύνη στους παίκτες του εξέφρασε ο Σαρόν Ντρούκερ αμέσως μετά τη σπουδαία νίκη επί της Μπουντιβέλνικ Κιέβου στο "Αλεξάνδρειο" για την πρώτη αγωνιστική του Last-16 του Eurocup. Ο Ισραηλινός κόουτς δεν δίστασε να παραδεχθεί ότι οι τελευταίες μέρες ήταν δύσκολες γι' αυτόν ενώ έσπευσε να καλύψει τον Πι Τζέι Τάκερ που περνάει περίοδο κάμψης.

"Συγχαρητήρια στην ομάδα μας για τον τρόπο που αντέδρασε μετά από μία δύσκολη εβδομάδα. Δεν είναι το στυλ μου, αλλά θα πρέπει να πω ευχαριστώ στους οπαδούς που μας υποστήριξαν από την πρώτη στιγμή. Το χειροκρότημά τους στο τέλος είναι σημάδι ότι επικροτούν αυτό που κάνουμε".

"Παίξαμε για τρία δεκάλεπτα πολύ καλή άμυνα. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τους παίκτες γιατί ξεκινήσαμε στο τοπ-16 με νίκη και αλλά διαφορά. Θέλουμε να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο παιχνίδι με παιχνίδι", είπε ο Ισραηλινός κόουτς στην αρχική του τοποθέτηση.

Για την κάμψη της απόδοσης του Πι Τζέι Τάκερ, είπε: " Νομίζω ότι θέλει πολύ να βοηθήσει την ομάδα και όταν θέλεις κάτι τόσο, καμία φορά δεν σου βγαίνει. Εμείς τον υποστηρίζουμε και τον βοηθάμε. Παρότι δεν ήταν καλός επιθετικά, βοήθησε στους άλλους τομείς".

Αναφερόμενος στις σκέψεις του κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για το ματς, εξήγησε: " Δεν ήταν εύκολο, αλλά έτσι είναι αυτό το επάγγελμα. Κάθε μέρα που ξυπνάω όμως και κοιτάζω στον καθρέφτη, είμαι ευχαριστημένος με αυτό που κάνω", ενώ έπλεξε το εγκώμιο των αθλητών του: " Δεν είναι μυστικό ότι μου αρέσουν αυτοί οι παίκτες, μαζί τους πάω σε όλες τις μάχες και ήμουν σίγουρος ότι θα αντιδρούσαν καλά απόψε. Είμαι περήφανος γι' αυτούς όχι μόνο στις νίκες αλλά και στις ήττες".

Σλούκας: " Θα φτάσουμε ψηλά"

Από πλευράς παικτών, ο Κώστας Σλούκας τόνισε αρχικά για το καλό ξεκίνημα στο Last-16: " Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Είχαμε κάνει κάποιες ήττες και χρειαζόμασταν τη νίκη και για ψυχολογικούς λόγους. Κάναμε το παν για να καλύψουμε το κενό του Χαραλαμπίδη και το καταφέραμε. Είμαστε καλή ομάδα, παίζουμε καλό μπάσκετ και με τη βοήθεια του κόσμου θα φτάσουμε ψηλά".

Για τη διαφορά απόδοσης στο ελληνικό Πρωτάθλημα και την Ευρώπη, είπε: " Η Α1 είναι δύσκολη. Στην Ευρώπη κάνουμε καλές εμφανίσεις, εκμεταλλευόμαστε την έδρα μας, παίρνουμε διαφορές και συνεχίζουμε".

Ταπούτος: " Στα δύσκολα πρέπει να δείξεις ότι αξίζεις"

Όσο για τον Χρήστο Ταπούτο, είχε να πει: " Μετά την πολύ κακή εβδομάδα με 2 σερί ήττες, η ψυχολογία μας ήταν άσχημη. Ακούστηκαν πολλά, αλλά αν θες να λέγεσαι μεγάλη ομάδα πρέπει να το δείχνει στα δύσκολα. Κάναμε ιδανικό ξεκίνημα στο Last-16 απόψε. Ήμασταν 40 λεπτά συγκεντρωμένοι και είχαμε πάθος. Αποβάλλαμε το κακό ελάττωμα να παρατάμε το ματς, παλέψαμε ως το τελευταίο δευτερόλεπτο και πήραμε μία σημαντική νίκη και με διαφορά".

Αναφερόμενος στην αμφισβήτηση των τελευταίων ημερών, δήλωσε: " Δεν μπορείς να κάνεις κάτι διαφορετικό. Στα δύσκολα, πρέπει να δείξεις ότι αξίζεις ως παίκτης προπονητής και ομάδα".

Από την πλευρά του για το διαφορετικό πρόσωπο ανάμεσα σε Ελλάδα σε Ευρώπη τόνισε: " Δεν μπορώ να το εξηγήσω. Δείχνουμε εντελώς διαφορετικά πρόσωπα. Σημασία έχει ότι είμαστε ενωμένοι, υπάρχει καλό κλίμα και δεν μας έχουν επηρεάσει αυτά που ακούγονται".

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, παραδέχθηκε ότι η καλή πορεία στην Ευρώπη μπορεί να επηρεάσει θετικά την ομάδα στις εγχώριες υποχρεώσεις της: " Σίγουρα μπορεί η καλή πορεία στην Ευρώπη να μας βοηθήσει. Όσο κι αν φαίνεται παράλογο στην Α1 είμαστε εντός στόχων και στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Ρίχνουμε το βάρος στο Πρωτάθλημα, αλλά δεν θα μας χαλούσε και μία μεγάλη επιτυχία στην Ευρώπη την οποία δεν μπορώ να προσδιορίσω".

Μπέροκαλ: " Σταματήσαμε να παίζουμε"

Ο Ισπανός κόουτς της Μπουντιβέλνικ Κιέβου, Γιόζεπ Μαρία Μπέροκαλ δήλωσε: " Μόνο παίζοντας πολύ καλές άμυνες, μπορείς να κερδίσεις σε τέτοιους αγώνες. Αυτό δεν το κάναμε απόψε, ενώ ήμασταν και άστοχοι τόσο από κοντά όσο και στα τρίποντα. Δεν μπορούσαμε να παίξουμε ένας εναντίον ενός και στην τελευταία περίοδο παραδοθήκαμε".

" Στο τελευταίο δεκάλεπτο ήμασταν πίσω μ' έναν πόντο και σ' εκείνο το σημείο σταματήσαμε να παίζουμε γι' αυτό και χάσαμε. Ελπίζω να μάθουμε από αυτή την ήττα. Είμαστε στο Last-16 και θα πρέπει να παίζουμε καλύτερα".

Για τη διαφορά των 16 πόντων είπε: " Μπορεί να παίξει ρόλο. Τώρα όμως δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, πρέπει να παλέψουμε στο επόμενο ματς. Κοιτάμε αγώνα με αγώνα να βελτιωνόμαστε".

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ