STOIXIMAN GBL

Ο Αντώνης Καραγιαννίδης ανακοινώθηκε από τον Προμηθέα επτά ώρες πριν το ματς με τον ΠΑΟΚ και "συστήθηκε" στην πρώην ομάδα του

Ο Αντώνης Καραγιαννίδης ανακοινώθηκε από τον Προμηθέα επτά ώρες πριν το ματς με τον ΠΑΟΚ και "συστήθηκε" στην πρώην ομάδα του
ΠΑΥΛΟΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ / MEGAPRESS/ EUROKINISSI

Τον Αύγουστο του 2020, στα 18 του χρόνια, ο Αντώνης Καραγιαννίδης είχε υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο (3+1 ετών) με τον ΠΑΟΚ. Τρία και κάτι χρόνια αργότερα, τον Οκτώβριο του 2023, ο νεαρός φόργουορντ "συστήθηκε" στην πρώην ομάδα του.

Το μεσημέρι του Σαββάτου (7/10), επτά ώρες και δεκαπέντε λεπτά πριν από το τζάμπολ του αγώνα της πρώτης αγωνιστικής της Basket League με τον ΠΑΟΚ, ο Προμηθέας Πάτρας ανακοίνωσε την συμφωνία του με τον Αντώνη Καραγιαννίδη (2002, 2μ06) για τη σεζόν 2023/24.

Το ίδιο απόγευμα, ο 21χρονος φόργουορντ αγωνίστηκε για 17'02" στο Παλατάκι, ένα γνώριμο για αυτόν γήπεδο, και έβαλε το λιθαράκι του στο διπλό της ομάδας του Ηλία Παπαθεοδώρου απέναντι στον Δικέφαλο, μετρώντας 6 πόντους (3/8 δίποντα), 2 ριμπάουντ και 1 μπλοκ.

Ποιος είναι όμως ο Αντώνης Καραγιαννίδης και γιατί του είναι γνώριμη η έδρα του ΠΑΟΚ;

Ο γεννημένος το 2002 φόργουορντ ξεκίνησε το μπάσκετ στον Μέγα Αλέξανδρο Καλοχωρίου, ενώ αργότερα, εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ, με τον οποίο κατέκτησε το Πρωτάθλημα Εφήβων Θεσσαλονίκης της ΕΚΑΣΘ το 2020.

Μάλιστα, στις 18 Αυγούστου εκείνου του έτους, ο Δικέφαλος του Βορρά είχε προσφέρει στον Καραγιαννίδη (σσ. και τον Αναγνώστη Παπασάβογλου) το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο, διάρκειας τεσσάρων ετών (3+1).

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Με τον ΠΑΟΚ ο Καραγιαννίδης πήρε και το βάπτισμα του πυρός στην Basket League τη σεζόν 2020/21. Για την ακρίβεια ο Θεσσαλονικιός φόργουορντ έκανε ντεμπούτο στις 28 Μαρτίου του 2021 κόντρα στον Κολοσσό, αγωνιζόμενος μόλις για 1 λεπτό χωρίς να πάρει κάποια προσπάθεια. Το ίδιο συνέβη και στις 11 Απριλίου του 2021 σε αγώνα με το Περιστέρι, όπου πάλι πέρασε στο παρκέ για μόλις 1 λεπτό με τη στατιστική του να μένει κενή.

Μη βρίσκοντας χώρο και χρόνο στον ΠΑΟΚ, ο Καραγιαννίδης παραχωρήθηκε δανεικός στην Δόξα Λευκάδας, η οποία συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Β'Εθνικής τη σεζόν 2021/22, ενώ την περασμένη αγωνιστική περίοδο ο Καραγιαννίδης έπαιξε με το καθεστώς του διπλού δελτίου στον Αίαντα Ευόσμου. Αγωνιζόμενος στην Elite League είχε πέρσι πολύ θετική παρουσία, μετρώντας 9.7 πόντους (53% δίποντα, 43% τρίποντα) και 7 ριμπάουντ σε 33 παιχνίδια.

Τα νούμερα του στην Elite League δεν πέρασαν απαρατήρητα για αυτό και στις 28 Ιουνίου του 2023, ο Καραγιαννίδης επιλέχθηκε στο νούμερο 7 του ιστορικού πρώτου International Draft της G-League, από τη θυγατρική ομάδα των Ντάλας Μάβερικς, στο τιμόνι της οποίας βρίσκονταν ο ελληνικής καταγωγής, Γιώργος Γαλανόπουλος.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Το καλοκαίρι του 2023, το συμβόλαιο του Αντώνη Καραγιαννίδη με τον ΠΑΟΚ ολοκληρώθηκε, χωρίς να ενεργοποιηθεί η σχετική option που υπήρχε για τη σεζόν 2023/24 και τελικά ο 22χρονος ψηλός βρήκε την ευκαιρία που αναζητούσε στον Προμηθέα.

Όπως γίνεται αντιληπτό, είτε λόγω ανετοιμότητας του παίκτη, είτε λόγω λάθος κρίσης/διαχείρισης, ο ΠΑΟΚ έχασε ένα ελληνόπουλο που θα μπορούσε να του είχε φανεί μακροπρόθεσμα αρκετά χρήσιμο.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το νέο αίμα χρειάζεται ευκαιρίες, πίστη και υπομονή. Και πολλές φορές οι ελληνικές ομάδες, αλλά και οι οπαδοί τους, δεν προτίθενται να δώσουν πίστωση χρόνου στα νέα παιδιά, κάτι που αργότερα μετανιώνουν.

TAGS STOIXIMAN GBL ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ