EUROLEAGUE

Ο Άντριου Μπετς μιλάει στο SPORT 24 για την ΑΕΚ, τον ΠΑΟ, τον Ντικούδη και την πρεμιέρα της Ευρωλίγκα

Ο Άντριου Μπετς μιλάει στο SPORT 24 για την ΑΕΚ, τον ΠΑΟ, τον Ντικούδη και την πρεμιέρα της Ευρωλίγκα
Μπετς

Επί τρία χρόνια μοιράστηκαν τα ίδια αποδυτήρια. Εκαναν αμέτρητες πλάκες και σίγουρα θα θυμούνται για πάντα τον τίτλο με την ΑΕΚ το 2002! Λίγες ώρες πριν από την αναμέτρηση με τον Δήμο Ντικούδη, ο Αντριου Μπετς της Μπανταλόνα μίλησε στο SPORT 24 τονίζοντας ότι «ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί, αλλά και εμείς στην έδρα μας είμαστε σκληρά καρύδια"...

Αρχίζει η Ευρωλίγκα, λοιπόν, και οι Ισπανοί είναι αποφασισμένοι να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους απέναντι στους νταμπλούχους Ελλάδος και επίδοξους πρωταθλητές Ευρώπης. Κατέχοντας την τέταρτη θέση στην ACB (ρεκόρ 4-1) μετά το σαρωτικό 98-69 επί της Μπιλμπάο το μεσημέρι της Κυριακής (22/10), η Μπανταλόνα δείχνει να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, κάτι που επιβεβαιώνει με τις δηλώσεις του και ο 29χρονος σέντερ.

"Η ομάδα δείχνει ότι πορεύεται στο σωστό δρόμο. Εχει ενέργεια, πετυχαίνει πολλούς πόντους και γενικά αποδίδει ωραίο μπάσκετ, ωστόσο είναι διαφορετικό να παίζεις με την Μπιλμπάο απ' ό,τι με τον Παναθηναϊκό", διευκρίνισε ο Μπετς διάγοντας τον δεύτερο χρόνο του στην ομάδα της Βαρκελώνης και τον τέταρτο συνολικά από τη στιγμή που έφυγε από την ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2003.

Παρεμπιπτόντως, την ίδια χρονιά έφυγε και ο Ντικούδης από την Ενωση, στην οποία μαζί πρόλαβαν να κατακτήσουν –εκτός από το πρωτάθλημα μετά από 32 "πέτρινα" χρόνια- και το κύπελλο Ελλάδος το 2001. Και επειδή όλα αυτά δεν ξεχνιούνται, ο Αγγλος συνομήλικός του ζήτησε να μάθει "τι έγινε στον πρώτο αγώνα του Δήμου κατά της ΑΕΚ; Επαιξε καλά; Ποιος κέρδισε τελικά; Τώρα που κάναμε και τη δεύτερη κόρη, δεν υπάρχει και πολύς χρόνος για ίντερνετ!"...

Αφού τον ενημερώσαμε για τα καθέκαστα, ο Μπετς εκτόξευσε την πρώτη… απειλή προς το φιλαράκι του. "Δεν ξέρω τι έκανε απέναντι στους ψηλούς της ΑΕΚ, αλλά εδώ θα δεινοπαθήσει. Και αν βάλουμε κάποιο στοίχημα πριν από το ματς, θα φροντίσω ώστε να αναγκαστεί να πληρώσει. Στα σοβαρά τώρα, ήδη μιλήσαμε στο τηλέφωνο και είπαμε να βρεθούμε μετά το ματς για φαγητό. Μέσα στο γήπεδο, όμως, θα είμαστε αντίπαλοι και ο καθένας θα θέλει το συμφέρον της ομάδας του", σχολίασε ο Μπετς, ο οποίος δείχνει να τρέφει μεγάλο σεβασμό προς το πράσινο ρόστερ.

"Αστειεύεστε; Ο Παναθηναϊκός διαθέτει τρεις ισάξιες πεντάδες. Παίκτες ονόματα, με ταλέντο και προσωπικότητα, καθώς και έναν σπουδαίο προπονητή. Είναι το φαβορί για τη νίκη, αλλά και εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Ο στόχος της Μπανταλόνα είναι να πλασαριστεί μεταξύ των πέντε πρώτων καλύτερων ομάδων του ομίλου και να προκριθεί στην επόμενη φάση. Κρίνω ότι ο στόχος είναι εφικτός, ωστόσο για να εκπληρωθεί, θα πρέπει να παίξουμε καλά και με διάρκεια", ξεκαθάρισε ο πρώην κιτρινόμαυρος.

Ποιος είναι ο παίκτης του Παναθηναϊκού, που θα προκαλούσε το ενδιαφέρον του κόσμου ( "player to watch", που λένε και στη γλώσσα του) παροτρύνοντάς τον να αγοράσει εισιτήριο; "Ο Παναθηναϊκός έχει ένα σωρό πρωτοκλασάτους παίκτες, αλλά λόγω ονόματος και καριέρας στο ΝΒΑ, ξεχωρίζει ο Τόνι Ντελκ. Είναι κάποιος, τον οποίο θα ήθελε να παρακολουθήσει ο μέσος φίλαθλος", υποστήριξε ο Μπετς. Οσο για τον αντίστοιχο της Μπανταλόνα;

"Πιθανώς να είναι ο μικρός ο Ρούμπιο, ο οποίος σε ηλικία 16 ετών δείχνει ότι μπορεί να γίνει απίστευτος παίκτης! Αυτή τη στιγμή αποτελεί ρεζέρβα του Μπένετ στη θέση του πλέι μέικερ. Εχει φοβερό ρεπερτόριο κινήσεων και ο προπονητής τον εμπιστεύεται. Θα τον δείτε και θα μου πείτε", ήταν τα λόγια του Μπετς για τον εφετινό πρωταθλητή στο Ευρωμπάσκετ παίδων και κάτοχο του περυσινού FIBA Eurocup με την Μπανταλόνα.











TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ