X

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις μας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο.

EUROLEAGUE

Ο απολογισμός της 14ης αγωνιστικής

O "ειδικός" προχωρά στην ανάλυση της 14ης αγωνιστικής του Fantasy Challenge, η οποία επιβεβαίωσε την... κυκλοθυμική φύση του TOP 16.

Τα σκωτσέζικα ντους συνεχίζονται στο Fantasy Challenge, με το TOP 16 να αποδεικνύεται ακόμη πιο δύσκολο αλλά και συναρπαστικό απ' ότι αναμενόταν. Οι καλές και οι κακές αγωνιστικές διαδέχονται η μία την άλλη και μετά από την ιδιαίτερα πλούσια σε σκορ 13η εβδομάδα, ακολούθησε μια 14η αγωνιστική, που έκανε ευχάριστη νοσταλγία την 12η, η οποία είχε χαρακτηριστεί από πολλούς ως η χειρότερη, έως τότε, στο παιχνίδι.

Του Νότη Φιλιππίδη

Στην πράξη πάντως, τα χαμηλά σκορ δεν προσέφεραν ιδιαίτερες ανακατατάξεις στην βαθμολογία, αφού οι περισσότερες απογοητεύσεις ήταν παίκτες που βρίσκονταν σε αρκετές ομάδες του παιχνιδιού. Ευνοημένοι σαφώς ήταν αυτοί που έτυχε να κάνουν τις σωστές επιλογές, κερδίζοντας ουκ ολίγες θέσεις στη βαθμολογία, αλλά οι ίδιοι είναι που δεν θα πρέπει να εφησυχάσουν, αντιθέτως, να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία και να αποκτήσουν παίκτες που "πάτωσαν" αυτή την εβδομάδα, εφαρμόζοντας το περίφημο rotation.

Ο καλύτερος μακράν παίκτης της αγωνιστικής δεν ήταν άλλος από τον Κρούνοσλαβ Σίμον, ποου έδωσε ένα από τα μεγαλύτερα σκορ φέτος στο παιχνίδι. Ενδεικτικό πάντως των χαμηλών σκορ της εβδομάδας είναι το γεγονός ότι στην καλύτερη δεκάδα μπαίνει σκορ μικρότερο του 20 και μάλιστα όχι στη θέση των point guards που εξακολουθεί να είναι η πιο αξιόπιστη έως τώρα στο TOP 16.

MVP

Κρούνοσλαβ Σίμον (Λοκομοτίβ) - 38,5

Ηγέτης της ανατροπής της Κουμπάν, γλύτωσε την ομάδα του από τα χειρότερα, με μια από τις καλύτερες φετινές εμφανίσεις παίκτη στην Euroleague. Τελείωσε τον αγώνα με 21 πόντους, έχοντας 4/5 δίποντα, 4/6 τρίποντα και 1/1 βολή, μάζεψε 6 ρημπάουντ, μοίρασε 8 ασσίστ, έκανε 2 κλεψίματα, 4 λάθη, ενώ είχε και 6 κερδισμένα φάουλ. Στην ...απρόβλεπτη ομάδα που βρίσκεται πάντως, δεν μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστος, ακόμα τουλάχιστον, για το fantasy.

Καλύτερη πεντάδα

1. Μάντας Καλνιέτις (Λοκομοτίβ) - 23,1

Άξιος συμπαραστάτης του Σίμον στην ανατροπή επί της Ζαλγκίρις ήταν ο Μάντας Καλνιέτις για την Κουμπάν, που είχε και αυτός μια ιδιαίτερα γεμάτη, αν και ίσως όχι το ίδιο εντυπωσιακή, στατιστική γραμμή: 9 πόντοι με 3/4 σουτ, 1/2 βολές, 5 ρημπάουντ, 7 ασσίστ, 3 κλεψίματα και 2 λάθη σε 29:16 συμμετοχής που του χαρίζουν τη θέση στην καλύτερη πεντάδα, παρά την ισοβαθμία με τον Κάρλος Αρόγιο.

2. Ματ Λοτζέσκι (Ολυμπιακός) - 24,2

INTIME SPORTS

Δεύτερη μεγάλη εμφάνιση επί ισπανικού εδάφους για τον παίκτη του Ολυμπιακού, ο οποίος μέσα στην Βιτόρια είχε 17 πόντους με 2/2 δίποντα, 3/5 τρίποντα και 4/6 βολές, ενώ πήρε και 6 ρημπάουντ και κέρδισε 3 φάουλ για να κάνει μεγάλη ζημιά στην Λαμποράλ και να δώσει όχι μόνο το πρώτο του 20άρι στο TOP16, αλλά και το μεγαλύτερο του σκορ για φέτος.

3. Κρούνοσλαβ Σίμον (Λοκομοτίβ) - 38,5

4. Νέναντ Κρστιτς (ΤΣΣΚΑ) - 27,5

Εντυπωσιακός για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα ο Σέρβος σέντερ, που εν τη απουσία του Χάινς κάνει πράγματα και θαύματα! Απέναντι στην Ρεάλ ήταν καθοριστικός και συνέβαλε αποφασιστικά στην πρώτη φετινή ήττα της ισπανικής ομάδας πετυχαίνοντας18 πόντους με 5/10 δίποντα, 1/1 τρίποντο και 5/7 βολές, μαζεύοντας 6 ρημπάουντ και κερδίζοντας 7 φάουλ για να επιβεβαιώσει ότι είναι ο πιο "hot" παίκτης στο fantasy αυτή τη στιγμή.

5. Άλεξ Τάιους (Μακάμπι) - 28,6

Ένα μεγάλο σκορ από σέντερ της Μακάμπι ήταν αναμενόμενο απέναντι στην Παρτιζάν κι αυτό έγινε από τον ...υγιή Τάιους, ο οποίος είχε ένα εύκολο βράδυ με 16 πόντους και 8/8 (!) δίποντα, ενώ παράλληλα πήρε και 9 ρημπάουντ, δίνοντας έτσι ένα σκορ σχεδόν ίσο με την προηγούμενη αξία του (28,7). Με τα προβλήματα που συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τους ψηλούς της Μακάμπι, οι μετοχές του Τάιους έχουν ανέβει κατακόρυφα.

Δεύτερη Καλύτερη Πεντάδα

1. Κάρλος Αρόγιο (Γαλατασαράι) - 23,1

Συνεχίζει ζεστός στο TOP 16 o Πορτορικάνος και απέναντι στην κάθε άλλο παρά σκληρή περιφερειακή άμυνα της Μπάγερν είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει για δεύτερη φορά το μεγαλύτερό του σκορ φέτος, σημειώνοντας 21 πόντους με 5/9 δίποντα, 3/6 τρίποντα και 2/2 βολές, ενώ είχε και 4 ρημπάουντ, 2 ασσίστ, 2 λάθη και 4 κερδισμένα φάουλ. Το ένα από τα άλλα δύο 21 Index Rating που έχει κάνει, ήταν επίσης απέναντι στην Μπάγερν.

2. Βασίλης Σπανούλης (Ολυμπιακός) - 19,8

Γκάζωσε ήδη από το πρώτο δεκάλεπτο, αλλά στη συνέχεια δεν χρειάστηκε να μείνει στον ίδιο ρυθμό κι έτσι έμεινε με ένα χαμηλό για το συγκεκριμένο βράδυ σκορ. Σκόραρε 13 πόντους, έχοντας 2/4 δίποντα, 2/5 τρίποντα και 3/4 βολές, πήρε 3 ρημπάουντ, μοίρασε 7 ασσίστ, έκανε 2 λάθη, κέρδισε 8 φάουλ, αλλά πρόλαβε να κάνει 5 και να αποβληθεί στα 23:35 που αγωνίστηκε.

Χουάν Κάρλος Ναβάρο (Μπαρτσελόνα) - 19,8

Για άλλη μια αγωνιστική καθοριστικός, χάρισε τη νίκη στην Μπαρτσελόνα απέναντι στην Μάλαγα αυτή τη φορά. Στα 26:39 που βρέθηκε στο παρκέ, σημείωσε 12 πόντους με 2/3 δίποντα, 2/5 τρίποντα και 2/2 βολές, μάζεψε 3 ρημπάουντ, έδωσε 4 ασσίστ και είχε 5 κερδισμένα φάουλ, για να διατηρήσει ένα μέσο όρο πάνω από 20 σε Index Rating στο TOP 16 και να μειώσει ακόμα περισσότερο τις επιφυλάξεις περί σταθερότητας στα μεγάλα σκορ.

3. Κιθ Λάνγκφορντ (Μιλάνο) - 20

Ήταν ο καλύτερος του αγώνα, αλλά και αυτός που βοήθησε με τον τρόπο του να χάσει η Μιλάνο μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη, αφού αστόχησε στην τελευταία καθοριστική βολή και μετά ακολούθησε το σουτ της χρονίας από τον Πλάνινιτς. Προηγουμένως πάντως, είχε αστοχήσει σε άλλες 3 βολές, έχοντας συνολικά 3/7, μαζί με 6/10 δίποντα και 1/2 τρίποντα, για να πετύχει συνολικά 18 πόντους, ενώ παράλληλα πήρε 5 ρημπάουντ, έδωσε 2 ασσίστ, έκλεψε 2 φορά την μπάλα και κέρδισε 6 φάουλ.

4. Ζόραν Έρτσεγκ (Γαλατασαράι) - 24,2

Related content

Συνέχεια στο εντυπωσιακό σερί και αυτή τη φορά μάλιστα παρόντος του Μένσα-Μπόνσου, ο Σέρβος ψηλός ήταν το σημείο αναφοράς της Γαλατασαράι στην αναμέτρηση με την Μπάγερν, αφού σημείωσε 19 πόντους, έχοντας 5/5 δίποντα και 3/10 τρίποντα, μαζεύοντας ταυτόχρονα και 10 ρημπάουντ. Αποδεικνύεται σταδιακά σε must επιλογή, αν και είναι λογικό να διατηρούνται κάποιες επιφυλάξεις.

5. Άλεξ Μάριτς (Λοκομοτίβ) - 25,3

Σε μια ...επική μονομαχία με τον Ρομπέρτας Γιαφτόκας, που θύμισε κάτι από ...pacific rim, ο Σέρβος βγήκε νικητής, ως προς το σκορ, πετυχαίοντας 10 πόντους με 4/7 δίποντα και 2/2 βολές, ενώ πήρε και 4 ρημπάουντ, μοίρασε 4 ασσίστ, έκανε 2 κλεψίματα, 2 τάπες, και κέρδισε φάουλ, εκμεταλλευόμενος την απρόσμενη απουσία του Χέντριξ. Αθόρυβα πάντως, έχει μέσο όρο Index Rating 15,3 στο TOP 16.

Απογοήτευσαν

* Τέλος στο σερί των μεγάλων σκορ για τον Στεφάν Λάσμε που μέσα στην Φενερμπαχτσέ, δεν κατάφερε να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό, σημειώνοντας 5 πόντους με 2/3 δίποντα, 0/1 τρίποντο και 1/2 βολές, μαζί με 4 ρημπάουντ, 1 κόψιμο, αλλά και 5 φάουλ για να δώσει μόνο 3 ράνκινγκ. Άστοχος ήταν ο συμπαίκτης του, Αντώνης Φώτσης, που πέτυχε 3 πόντους με 1/7 τρίποντα, 2 ρημπάουντ, 2 ασσίστ και 2 φάουλ για το τελικό -1.

* Τέλος στο σερί και του Ζόραν Ντράγκιτς μέσα στην Μπαρτσελόνα, όπου τα 20άρια διαδέχθηκε το -2, με τον Σλοβένο να σκοράρει 4 πόντους, με 2/3 δίποντα και 0/2 τρίποντα, δεχόμενος μια τάπα, ενώ είχε και 3-1 φάουλ, σε μια φυσιολογική, βάσει προγράμματος και αγώνα, αρνητική παρένθεση.

* Μάλλον περαστικός ήταν από την έδρα της Εφές ο Γκάνι Λαβάλ, όπου η στατιστική του έγραψε 2 ρημπάουντ, 2 λάθη, 2 φάουλ και -2 Index Rating σε κάτι λιγότερο από 10 λεπτά συμμετοχής. Ο πραγματικά αρνητικός πάντως ήταν ο συμπαίκτης του, Κρίστιαν Κανγκούρ με το -7 που έδωσε, έχοντας 0/4 σουτ, 1 ρημπάουντ και 5-1 φάουλ.

* Από την 7η αγωνιστική είχε να κάνει μονοψήφιο σκορ ο Λαμόντ Χάμιλτον, τότε μάλιστα απέναντι στον Παναθηναϊκό, όμως απέναντι στον Ολυμπιακό έφτασε ακόμη πιο χαμηλά,στο -4, χάρη στον έναν πόντο με τις 1/2 βολές και τα 0/5 σουτ που είχε. Ίδιο σκορ έκανε και ο Σέντρικ Σίμονς, ο οποίος κόπηκε στο μοναδικό δίποντο που επιχείρησε, ενώ είχε και 2-1 φάουλ, 1 ρημπάουντ και 2 λάθη σε 10 ακριβώς λεπτά συμμετοχής.

* Η πρώτη φετινή ήττα της Ρεάλ μέσα στην ΤΣΣΚΑ ήταν λογικό να οδηγήσει αρκετούς παίκτες της στις απογοητεύσεις της αγωνιστικής. Πρώτος και χειρότερος ο Φελίπε Ρέγιες με -7, έχοντας 0/6 δίποντα, τα 2 άστοχα μάλιστα από τάπες αντιπάλων και μόλις 2 ρημπάουντ. Η μεγάλη απογοήτευση βέβαια δεν ήταν άλλη από το 0 του Ρούντι Φερνάντεζ, ο οποίος ήταν τραγικά άστοχος (2/7 δίποντα, 0/6 τρίποντα, 1/2 βολές), για να πετύχει τελικά 5 πόντους, ενώ μάζεψε και 6 ρημπάουντ. Την κατάσταση δεν μπόρεσε να βελτιώσει ούτε ο Γιάννης Μπουρούσης, που έμεινε στους 2 πόντους με 1/4 σουτ, 8 ρημπάουντ, αλλά και 4 φάουλ, δίχως να κερδίσει κανένα κι έτσι να μείνει στο 2 Index Rating.

* Ιδιαίτερα άστοχος ήταν ο Μάλκολμ Ντιλέινι απέναντι στην Γαλατασαράι, απογοητεύοντας τους παίκτες που τον εμπιστεύτηκαν. Πέτυχε μεν 12 πόντους, όμως αυτοί προήλθαν από 2/6 δίποντα, 2/10 τρίποντα και 2/4 βολές! Παράλληλα πήρε 3 ρημπάουντ, μοίρασε 3 ασσίστ και είχε 4-5 φάουλ για να δώσει σκορ 3. Ακόμα μικρότερο ήταν το σκορ του Ποπς Μένσα-Μπόνσου, 1,1, αφού έμεινε στα πολύ ρηχά, έχοντας 3 πόντους με 1/4 δίποντα και 1/2 βολές, 4 ρημπάουντ και 5-2 φάουλ, με τις μετοχές του στο fantasy πλέον να έχουν υποστεί κατακόρυφη πτώση.

* Αν στην αρχή του αγώνα με την Ζαλγκίρις, η απογοήτευση ήταν ο Ρίτσαρντ Χέντριξ, λόγω της απρόσμενης απουσίας του, ακόμα χειρότερα έγιναν τα πράγματα για τον Ντέρικ Μπράουν, ο οποίος κατάφερε να δώσει -3, πετυχαίνοντας 4 πόντους με 2/6 δίποντα, μαζεύοντας 2 ρημπάουντ και κάνοντας 3 λάθη και 3 φάουλ σε ένα ματς που πολλοί τα πήγαν περίφημα. Παρόμοια αρνητικός ήταν πάντως και ο Μάρκους Γουίλλιαμς, ο οποίος αγωνίστηκε μόλις για 5:46 και στο διάστημα αυτό πρόλαβε να αστοχήσει σε ένα δίποντο, σε ένα τρίποντο, να κάνει 1 λάθος και 2 φάουλ για να δώσει -5. Στο ίδιο ματς, ο Μαρτίνας Πότσιους έκανε -6 στην επανεμφάνισή του μετά από καιρό, σκοράροντας 2 πόντους με 1/7 σουτ, 2 εκ των οποίων από κόψιμο αντιπάλου, μαζεύοντας 5 ρημπάουντ και υποπέπτοντας σε 2 λάθη και 3 φάουλ.

Ελάτε στην παρέα μας στο Facebook ( EFC the blog ) για σχόλια, συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων. Ακολουθήστε μας στο Twitter @EFCtheblog .

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ