EUROLEAGUE

Ο αρχηγός έχει κέφια!

Ο αρχηγός έχει κέφια!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το Euroleague Greece σάς παρουσιάζει με αριθμούς την καταλυτική προσφορά του Δημήτρη Διαμαντίδη στην φετινή πορεία του Παναθηναϊκού.

Η σεζόν που διανύουμε ως γνωστόν είναι η τελευταία του Δημήτρη Διαμαντίδη στην ενεργό δράση, κάτι που έχει αποφασίσει ο ίδιος αλλά δεν είναι, απλά, ακόμα μία χρονιά στην καριέρα του. Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» έχει κέφια και θέλει να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο την τεράστια πορεία του απολαμβάνοντας κάθε στιγμή, κάτι το οποίο φαίνεται στο παρκέ.

Το Euroleague Greece αναλύει με αριθμούς την επιθετική του συνεισφορά με αφορμή την εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στη Μάλαγα και αξίζει να σημειωθεί πως σε οχτώ αναμετρήσεις που έχει σημειώσει διψήφιο αριθμό πόντων, ο Παναθηναϊκός έχει ηττηθεί μόνο στην πρώτη αγωνιστική της Euroleague, από την Λοκομοτίβ Κουμπάν εκτός έδρας. Σε ένα ματς πάντως, που ο Διαμαντίδης έμοιαζε να παλεύει μόνος του.

Είναι αλήθεια πως η παρουσία του Νικ Καλάθη, έχει βγάλει ένα μεγάλο βάρος από τον Διαμαντίδη κυρίως στο οργανωτικό κομμάτι, ωστόσο οι δυο τους χρειάστηκε να μένουν πολύ πάνω στο παρκέ, με δεδομένα τα προβλήματα τα οποία είχαν οι «πράσινοι» από το ξεκίνημα της σεζόν. Μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει τον αρχηγό του «τριφυλλιού» να δημιουργεί περισσότερο για τους συμπαίκτες του και να παίρνει τη μπάλα στα κρίσιμα αλλά στη φετινή αγωνιστική περίοδο, αναλαμβάνει να εκτελεί, δείχνοντας τον δρόμο και στους υπόλοιπους συμπαίκτες του.

Μετά από τέτοιες εμφανίσεις βέβαια και απ’ όσα έχει προσφέρει δεν γίνεται να μην αποθεώνεται σε κάθε ευκαιρία αλλά το σίγουρο είναι πως ακόμα έχει πολύ δουλειά, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της πρόκρισης στα πλέι οφ της Euroleague.

Πάντα μπροστά στα κρίσιμα

Με την έναρξη του Top 16, ο Διαμαντίδης βγήκε μπροστά, κάτι το οποίο φάνηκε από την Πόλη απέναντι στη Φενέρ, ωστόσο δεν κατάφερε να μείνει πολύ μέσα στο ματς λόγω ενοχλήσεων στον προσαγωγό. Σε διαφορετική περίπτωση, ίσως η αναμέτρηση να είχε διαφορετική εξέλιξη. Ο αρχηγός των «πράσινων» δεν έμεινε εκεί και απέναντι στη Μάλαγα, φρόντισε να βάλει τη «σφραγίδα» του καθώς η συνεισφορά του ήταν καθοριστική, σε ένα παιχνίδι όπου ο Διαμαντίδης πέρασε στην έβδομη θέση της λίστας με τους κορυφαίους σκόρερ (2401 πόντοι) της Euroleague.

Mέχρι τώρα έχει αγωνιστεί και στις 12 αναμετρήσεις της διοργάνωσης έχοντας κατά μέσο όρο 22:27’’, αλλά σε καμία δεν έχει βρεθεί στην πρώτη πεντάδα, κάτι το οποίο είχαμε συνηθίσει μέχρι πέρσι. Αυτό άλλωστε, δείχνει και την πρόθεση του Σάσα Τζόρτζεβιτς να τον διαχειρίζεται αναλόγως, χωρίς να επιβαρύνεται άσκοπα στη διάρκεια των αγώνων.

Οι καλύτερες φετινές επιθετικές επιδόσεις

Πλέον ο Διαμαντίδης έχει και τον ρόλο του εκτελεστή όταν χρειάζεται οπότε ας δούμε τις αναμετρήσεις που έχει πετύχει διψήφιο αριθμό πόντων από τις οποίες ο Παναθηναϊκός έχει πάρει το θετικό αποτέλεσμα πλην της πρώτης, στο Κρασνοντάρ. Εκεί, ο έμπειρος γκαρντ πέτυχε 14 αλλά δεν ήταν αρκετοί για να δώσουν το «διπλό». Ακολούθησε το επόμενο ματς για την Euroleague, όπου οι «πράσινοι» πήραν την πρώτη τους νίκη με τον Διαμαντίδη να σταματάει στους 12 πόντους ενώ εντυπωσιακός ήταν την 8η αγωνιστική στο ματς με τη Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ, εκεί που έφτασε στους 20 και συγκέντρωσε 29 βαθμούς στην αξιολόγηση. Πιο πρόσφατη βέβαια, είναι η επίδοσή του για το δεύτερο ματς στο Top 16, όπου με τους 17 πόντους και τους 27 βαθμούς στην αξιολόγηση έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην δύσκολη επικράτηση επί της Μάλαγα.

Από κει και πέρα, στο Πρωτάθλημα ο αρχηγός του «τριφυλλιού» όταν χρειάστηκε έβαλε το λιθαράκι του αλλά είναι αλήθεια πως σε αυτά τα ματς δεν είναι απαραίτητο να δίνει το κάτι παραπάνω. Στην πρεμιέρα απέναντι στον Άρη εκτός έδρας, είχε 12 πόντους και 22 βαθμούς με συνέπεια να είναι ο πολυτιμότερος στην επικράτηση. Σε διψήφιο αριθμό (12 π.) έφτασε και την 4η αγωνιστική κόντρα Κολοσσό ενώ δεν θα μπορούσε να μην έχει ξεχωριστή συνεισφορά στα νοκ-άουτ ματς του Κυπέλλου, εκεί που ο Παναθηναϊκός σε λίγες εβδομάδες θα διεκδικήσει τον πρώτο τίτλο της σεζόν.

Στον προημιτελικό του θεσμού κόντρα στον Ολυμπιακό, ο Διαμαντίδης πέτυχε 16 πόντους και οδήγησε τους «πράσινους» στο «διπλό» πρόκρισης μέσα στο ΣΕΦ ενώ πριν από λίγες ημέρες, στον ημιτελικό είχε ακόμα μια καλή επίδοση (15 π.), στην εύκολη επικράτηση του «τριφυλλιού». Το σίγουρο είναι πως ακόμα έχουμε πολλά να δούμε στα επόμενα ματς αφού όσο ο Διαμαντίδης μένει… φρέσκος στο παρκέ τόσο καλύτερο μπάσκετ θ’ απολαμβάνουμε.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ