ΑΡΗΣ

"Ο Άρης αξίζει για την Ευρωλίγκα"

"Ο Άρης αξίζει για την Ευρωλίγκα"
Παπαλουκάς

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς παραχώρησε απολαυστική συνέντευξη στο site του Άρη

Ο "Τεό" ήταν αναμφισβήτητα ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της χθεσινής αναμέτρησης. Βλέπετε, δεν είναι και πολλές οι ευκαιρίες για τους Έλληνες φιλάθλους να απολαύσουν αγωνιζόμενο από κοντά τον διεθνή πλέι μέικερ, πέρα από τις εμφανίσεις του με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Τα συναισθήματα βέβαια είναι αμοιβαία, αφού και για τον Έλληνα "άσο" αποτελεί ξεχωριστή στιγμή κάθε φορά που επιστρέφει στην πατρίδα για να παίξει σε ελληνικά γνώριμα παρκέ. Και το παρκέ του Αλεξανδρείου σίγουρα του ανασύρει πάντα αρκετές αναμνήσεις στο μυαλό...

Αυτό που θα μείνει αξέχαστο όμως στον σταρ της ΤΣΣΚΑ είναι το χειροκρότημα των φιλάθλων του Άρη τόσο πριν, όσο και μετά τη λήξη του αγώνα. Για πολλοστή φορά ο κόσμος της ομάδας μας απέδειξε ότι ξέρει να αναγνωρίζει και να σέβεται τις πραγματικές αξίες, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τον Θόδωρο Παπαλουκά που μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά της Εθνικής έκανε όλους τους Έλληνες υπερήφανους στο Ευρωμπάσκετ του Βελιγραδίου και στο Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας. Ήταν η καλύτερη ανταμοιβή για τον 29χρονο "άσο" για την προσφορά του στο Ελληνικό μπάσκετ και ο ίδιος μετά το τέλος του αγώνα δεν χάλασε χατίρι σε κανέναν από όσους τον πλησίασαν για να του αποσπάσουν ένα αυτόγραφο ή να βγουν μια φωτογραφία μαζί του.

Ο Θόδωρος Παπαλουκάς μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ Άρης, www.arisbc.gr, με τα καλύτερα λόγια για τους "κίτρινους" και τη μέχρι τώρα πορεία τους στην Ευρωλίγκα για τους φιλάθλους της ομάδας και το πρώτο φετινό sold out, καθώς επίσης και για την... παλιοπαρέα της Εθνική Ελλάδας που θα συνεχίσει να μας χαρίζει μεγάλες επιτυχίες.

- Θόδωρε, επέστρεψες στην Θεσσαλονίκη με αφορμή τον χθεσινό αγώνα με τον Άρη και με την ευκαιρία θα παραμείνεις στην Ελλάδα για να περάσεις τις γιορτές των Χριστουγέννων. Ποια είναι τα συναισθήματα σου τώρα που βρίσκεσαι σε πάτρια εδάφη;

"Είναι πολύ ωραία που ήρθα στη Θεσσαλονίκη. Το περίμενα πως και πως και είμαι τυχερός γιατί ήρθα την συγκεκριμένη χρονικά περίοδο, αφού αυτό το παιχνίδι ήταν το τελευταίο πριν την διακοπή για την περίοδο των γιορτών και συνεπώς θα παραμείνω για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα".

- Τι σου λείπει περισσότερο από την Ελλάδα;

"Μου λείπει η ηρεμία της ζωής, σε σχέση με μια μεγαλούπολη όπως είναι η Μόσχα, καθώς επίσης και ο καιρός. Πριν αναχωρήσουμε μάλιστα για τη Θεσσαλονίκη έριξε για πρώτη φορά φέτος στη Μόσχα πάρα πολύ χιόνι".

- Διανύεις τον πέμπτο χρόνο παρουσίας σου στην ΤΣΣΚΑ. Αισθάνεσαι πλέον "δεμένος" με τη συγκεκριμένη ομάδα;

"Για μένα η ΤΣΣΚΑ μόνο ξένη ομάδα δεν είναι αφού σε αυτήν έχω περάσει τα περισσότερα χρόνια της καριέρας μου. Δεν αισθάνομαι καθόλου ξένος. Το αντίθετο μάλιστα".

- Σε γεμίζει με ακόμα μεγαλύτερο αίσθημα ευθύνης το γεγονός ότι είσαι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στην Ευρώπη;

"Τα λεφτά δεν παίζουν κανέναν απολύτως ρόλο. Πάντα είχα πολύ ανεπτυγμένο το αίσθημα ευθύνης και νομίζω ότι αυτός είναι ο λόγος που κατάφερα να πετύχω κάποια πράγματα στην καριέρα μου".

- Τα τελευταία δύο χρόνια έχεις στεφθεί με την Εθνική Ελλάδας πρωταθλητής Ευρώπης και δεύτερος στον κόσμο, ενώ με την ΤΣΣΚΑ κατάκτησες πέρσι την Ευρωλίγκα και ανακηρύχθηκες MVP του τελικού. Έχεις αρχίσει να... χορταίνεις μετά από τόσες μαζεμένες διακρίσεις;

"Είμαι υπέρμαχος του ρητού που λέει ότι: "τρώγοντας ανοίγει η όρεξη" και έτσι θέλω να σκέφτομαι, γιατί άμα κορεσθείς είναι ότι χειρότερο για έναν αθλητή".

- Μιλώντας για τον Άρη και με αφορμή την επιστροφή του στην Ευρωλίγκα, θεωρείς ότι 14 χρόνια απουσίας ήταν πολλά για ένα σύλλογο με τέτοια ιστορία;

"Η ιστορία έχει να κάνει με το παρελθόν. Είναι βεβαίως πολύ σημαντική και υπάρχει για να χαίρονται οι φίλαθλοι της ομάδας, αλλά από εκεί και πέρα είναι και τι αξίζει να έχει μια ομάδα. Αυτήν την στιγμή ο Άρης αξίζει να παίζει στην Ευρωλίγκα και το έχει αποδείξει. Γι' αυτό το πράγμα θα πρέπει να χαίρεται ο κόσμος του. Το παρελθόν το βιώσαμε και πέρασε. Το θέμα είναι τι θα κάνεις τώρα".

- Πως κρίνεις τη μέχρι τώρα πορεία του Άρη στον θεσμό; Μπορεί να προκριθεί στην επόμενη φάση, με βάση τα μέχρι τώρα δείγματα γραφής που έχει δείξει;

"Το πιο βασικό από όλα είναι ότι η ομάδα είναι σοβαρή, οι παίκτες της τα δίνουν όλα, ο κόσμος βρίσκεται δίπλα της σε κόσμια επίπεδα και αυτό το πράγμα θα πρέπει να συνεχιστεί. Έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα είναι καθαρά στο χέρι του Άρη για να προκριθεί και αν δεν το πετύχει το φταίξιμο θα είναι μόνο της ομάδας. Δεν λέω ότι θα είναι έγκλημα αν δεν πάει κάτι καλά, αλλά ποτέ κανείς δεν ξέρει. Μπορεί Θεός φυλάξει κάποιος παίκτης να χτυπήσει, αλλά το καλό στον φετινό Άρη είναι ότι έχει αποδείξει πως παρά τα όποια προβλήματα τραυματισμών που είχε κατά την διάρκεια της χρονιάς έχει καταφέρει να κερδίσει αρκετά παιχνίδια και το θέμα είναι να παραμείνει σοβαρός. Από την πλευρά μου, εύχομαι στον ΑΡΗ να προκριθεί στην επόμενη φάση γιατί το αξίζει".

- Για πρώτη φορά φέτος το Αλεξάνδρειο ήταν γεμάτο, αφού από το βράδυ της Δευτέρας είχαν εξαντληθεί όλα τα εισιτήρια της αναμέτρησης. Αφενός υπήρχε το δέλεαρ της αναμέτρησης κόντρα στην Πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ, αφετέρου η πολύ καλή μέχρι τώρα πορεία του Άρη. Σε εξιτάρισε η εικόνα ενός ασφυκτικά γεμάτου Παλέ;

"Καταρχήν, θεωρώ ότι ήταν πολλές οι συγκυρίες που το γήπεδο ήταν γεμάτο. Για μένα το πιο σημαντικό από όλα ήταν η νίκη επί της Φενερμπαχτσέ στην Τουρκία. Η ομάδα έδειξε σε εκείνη την αναμέτρηση ότι πιστεύει στην πρόκριση και ότι μπορεί να τα καταφέρει. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να "ζεσταθεί" ο κόσμος και να γίνει αυτό το sold out. Ο κόσμος του Άρη αποτελεί αναμφισβήτητα μια σημαντική δύναμη για την ομάδα και εμένα προσωπικά με εξιτάρει το γεγονός ότι έπαιξα σε ένα γεμάτο Παλέ. Σίγουρα ήταν συγκινητικό για μένα που άκουσα κάποια καλά σχόλια από τους φιλάθλους του Άρη, αλλά μέσα στο παρκέ η δική μου δουλειά ήταν να βοηθήσω την ΤΣΣΚΑ να κερδίσει. Έξω από αυτό βέβαια όλα καλά".

- Ποια ήταν τα συναισθήματα που σε κυρίεψαν κάνοντας την είσοδο σου στο παρκέ του Παλέ μετά από αρκετό καιρό;

"Μετά από πολλά χρόνια είχα πολύ άγχος πριν τον αγώνα. Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο ήταν εκπληκτική και ένιωθα πολύ περίεργα, σαν να είχα ένα κόμπο στο λαιμό. Το χειροκρότημα πάντως των φιλάθλων του Άρη πριν αρχίσει ο αγώνας αλλά και μετά τη λήξη είναι κάτι δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Το Αλεξάνδρειο είναι η καλύτερη και η πιο δύσκολη έδρα που έχω παίξει στην καριέρα μου και ευχαριστώ πολύ τον κόσμο του Άρη γιατί ξέρω πόσο δύσκολο είναι να χάνεις και παρ' όλα αυτά να χειροκροτείς τον αντίπαλο. Δεν ξέρω αν θα μπορέσω στο μέλλον να ξανά βιώσω μια παρόμοια στιγμή".

- Αν είχες τη δυνατότητα να αλλάξεις κάτι από την καριέρα σου θα το έκανες;

"Φυσικά και όχι. Θα ήμουν αχάριστος και αγνώμονας αν έλεγα κάτι τέτοιο. Υπάρχουν αθλητές πολύ μεγαλύτερου επιπέδου από εμένα που δεν κατάφεραν να κάνουν ότι εγώ τα τελευταία δύο χρόνια στις ομάδες που αγωνίστηκα. Θα ήταν αχαριστία λοιπόν να έλεγα κάτι τέτοιο. Κάνοντας στο τέλος μια σούμα νομίζω ότι όλα όσα έγιναν στην καριέρα μου ήταν τελικά για καλό".

- Ας αλλάξουμε κεφάλαιο και ας μιλήσουμε για την Εθνική με την οποία έχεις ζήσει απίστευτες στιγμές. Μπορείς να περιγράψεις πως είναι να παίζεις για ένα ολόκληρο έθνος;

"Είναι ύψιστη τιμή και ειδικά για έναν αθλητή που ζει στο εξωτερικό. Είναι ο μοναδικός λόγος για τον οποίο θα κάνεις μόνο ένα μήνα διακοπές, αντί για δύο ή τρεις και δεν θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα".

- Πιστεύεις ότι οι Έλληνες φίλαθλοι έχουν κάνει στροφή προς το μπάσκετ λόγω των πρόσφατων επιτυχιών του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος;

"Η Εθνική σίγουρα φέρνει πιο κοντά τον κόσμο στο μπάσκετ. Παίζει μεγάλο ρόλο και η συγκεκριμένη φουρνιά που έχουμε αυτήν την στιγμή στην Εθνική. Όλα τα παιδιά που την απαρτίζουν έχουν δημιουργήσει κάτι εντελώς ξεχωριστό".

- Γι' αυτό και ο κόσμος έχει αγαπήσει αυτήν την παλιοπαρέα.

"Αυτή η παλιοπαρέα όμως θα αλλάξει κάποια στιγμή. Το βασικό είναι ότι υπάρχει ο κορμός, μια και στο ρόστερ υπάρχουν αρκετοί νέοι παίκτες που είναι πρωταγωνιστές. Λογικό είναι βέβαια ότι κάποια στιγμή και εμείς θα φύγουμε και θα έρθουν οι επόμενοι. Αυτό που θα πρέπει να μείνει το ίδιο είναι η νοοτροπία και το αγωνιστικό επίπεδο. Η σημαία και το εθνόσημο είναι παντοτινά. Το θέμα είναι αυτοί που θα κληθούν να τα υπηρετήσουν, να το κάνουν καλά".

























































TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ