EUROLEAGUE

Ο Χριάπα, ο Ιτούδης και η ελευθερία της ΤΣΣΚΑ

Ο Χριάπα, ο Ιτούδης και η ελευθερία της ΤΣΣΚΑ

Ο Βίκτορ Χριάπα εξήγησε το πλάνο που 'χει φέτος η ΤΣΣΚΑ, τονίζοντας την ελευθερία που δίνει ο Δημήτρης Ιτούδης στους παίκτες του "εν αντιθέσει με τον Έτορε Μεσίνα".

Η ΤΣΣΚΑ έχασε μεν, στον τελικό του Nick Galis Cup από τον Άρη, αλλά οι Ρώσοι δεν είχαν θέμα με το αποτέλεσμα. Ασχολήθηκαν με την ουσία του πράγματος, δηλαδή το παιχνίδι τους, δεδομένων και των απουσιών (Τεόντοσιτς, Ουίμς, Ντε Κολό).

Ο αρχηγός της "ομάδας του στρατού", Βίκτορ Χριάπα δήλωσε την ευχαρίστηση που νιώθει υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Ιτούδη, σε... αντιδιαστολή με το πώς ένιωθε όταν έπαιζε για τον Έτορε Μεσίνα. Τι είπε; Πως ο Ιτούδης δίνει την ελευθερία στους παίκτες του να παίρνουν πρωτοβουλίες, κάτι που δεν έκανε ο Ιταλός κόουτς.

Σε συνέντευξη του στο Itar Tass, εξήγησε ότι " ο Δημήτρης θέλει να παίζουμε γρήγορο μπάσκετ. Γρηγορότερο από ό,τι όταν είχαμε προπονητή τον Μεσίνα, ο οποίος είχε πολύ συγκεκριμένες και αυστηρές οδηγίες, για κάθε έναν από εμάς. Ο Δημήτρης αγαπά τη δημιουργία των παικτών, στο παρκέ. Δεν νιώθει την ανάγκη να τους καθοδηγεί στο 100%. Δεν υπάρχουν δεδομένα. Αν προκύπτει πλεονέκτημα, οφείλουμε να το εκμεταλλευτούμε. Ο Μεσίνα κινούνταν πάντα βάσει του τι υπήρχε στο πλάνο, από την αρχή έως το τέλος. Πάντα υπήρχαν οδηγίες για το πού έπρεπε να πηγαίνει η μπάλα".

Στάθηκε και στο πώς γίνονται οι προπονήσεις, για να εξηγήσει ότι " όλοι δείχνουμε καλύτεροι και έχουμε μεγαλύτεροι αυτοπεποίθηση. Τα ματς έχουν μια συγκεκριμένη πίεση και δεν καταφέραμε να "βγάλουμε" τον πραγματικό μας εαυτό. Ο κόουτς δυσαρεστήθηκε με το γεγονός ότι δεν καταφέραμε να δείξουμε τι δουλειά που έχουμε κάνει. Στην τρίτη περίοδο του ματς με τον Άρη, σκοράραμε μόνο έξι πόντους".

Ο αρχηγός της ΤΣΣΚΑ εξήγησε ότι οι παίκτες και οι κόουτς δεν έχουν συνηθίσει πλήρως ο ένας τον άλλον, ακόμα, αλλά είναι σε καλύτερη κατάσταση από άλλες χρονιές, την ίδια περίοδο. "Κ ατά τη διάρκεια της καριέρας μου, είχα πολλούς κόουτς και πολλά πράγματα ήταν διαφορετικά. Ποτέ άλλοτε όμως, δεν είχαμε φτάσει στο σημείο που είμαστε τώρα. Για παράδειγμα, πέρυσι με τον Μεσίνα "βρεθήκαμε" στο μέσο της σεζόν, μολονότι είχε προηγηθεί μια σεζόν κοινής πορείας. Δεν θέλω να κάνω προβλέψεις πώς θα εξελιχθεί η ιστορία με τον Ιτούδη. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα χρειαστούμε λιγότερο χρόνο".

TAGS EUROLEAGUE ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ