ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Εργκίν Αταμάν στο SPORT24 για τον Τσεντί Οσμάν: "Αυτά θα φέρει στον Παναθηναϊκό AKTOR"

Ο Εργκίν Αταμάν στο SPORT24 για τον Τσεντί Οσμάν: "Αυτά θα φέρει στον Παναθηναϊκό AKTOR"
24MEDIA CREATIVE TEAM - KONSTANTINOS BADOUNAS

Ο Τσεντί Οσμάν (29 χρόνων, 2.01 μέτρα) εντάχθηκε στον Παναθηναϊκό AKTOR και ο Εργκίν Αταμάν φιλοτεχνεί το πορτρέτο του συμπατριώτη του φόργουορντ στον Βασίλη Σκουντή.

Ξανασμίγουν λοιπόν ο Οσμάν (29 χρόνων, 2.01 μέτρα) και ο Αταμάν, που αυτή τη φορά θα κάνουν ρίμα στον Παναθηναϊκό AKTOR.

Δεν έτυχε να ανταμώσουν στην Εφές, την οποία ο Τούρκος προπονητής ανέλαβε - για τρίτη φορά στην καριέρα του - το καλοκαίρι του 2017, όταν ο Οσμάν έφυγε με προορισμό το ΝΒΑ για να φορέσει τη φανέλα των Καβαλίερς και να παίξει δίπλα στον ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Αντάμωσαν βεβαίως στις Εθνικές ομάδες της Τουρκίας, με τον Αταμάν να έχει στη δούλεψη του τον Οσμάν σε τρεις μεγάλες διοργανώσεις: στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, στο EuroBasket του 2015 και στο EuroBasket του 2022.

Τώρα λοιπόν θα συνευρεθούν υπό την πράσινη σκέπη και ο προπονητής του Παναθηναϊκού δεν κρύβει τον ενθουσιασμό του για το πακέτο το οποίο ο Οσμάν κομίζει στο ρόστερ των επτάκις πρωταθλητών Ευρώπης.

Ο Εργκίν Αταμάν στο SPORT24:

"Είναι ένας σπουδαίος παίκτης στην καλύτερη ηλικιακή φάση του και επίσης ένας εξαιρετικός χαρακτήρας, κάτι το οποίο έχει οπωσδήποτε μεγάλη σημασία" .

Και συνέχισε σκιαγραφώντας το προφίλ του Οσμάν με έμφαση στο τι μπορεί να προσφέρει στη λειτουργία του Παναθηναϊκού…

  • "Τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν κατά βάση τον αγωνιστικό χαρακτήρα και το παιχνίδι του είναι η σωματική δύναμη, η επιθετικότητα και στις δυο πλευρές του γηπέδου και η δυνατότητα του να ανοίξει τον ρυθμό του παιχνιδιού σε καταστάσεις αιφνιδιασμού.
  • Μπορεί να αγωνισθεί και στις δυο θέσεις των φόργουορντ, διαβάζει πολύ καλά τις καταστάσεις και βάζει την ομάδα πάνω από τον εαυτό του
  • Εκτός από το ταλέντο και τη μεγάλη ποιότητα, διαθέτει επίσης ωριμότητα και εμπειρία στο υψηλότερο επίπεδο. Είναι ένας αληθινός παίκτης του ΝΒΑ, που έρχεται στον Παναθηναϊκό για να μας δώσει πολλά και σημαντικά πράγματα".

Ο Τσεντί Οσμάν ξεκίνησε την μπασκετική του σταδιοδρομία από την Εφές, αποτελώντας ένα μεγάλο ταλέντο, ξεχωρίζοντας από μικρή ηλικία.

Το 2013 έκανε ντεμπούτο στην EuroLeague και σταδιακά και προοδευτικά ο χρόνος συμμετοχής του αυξανόταν.

Αποκορύφωμα ήταν οι 35 συμμετοχές με την Εφές στην ευρωπαϊκή διοργάνωση τη σεζόν 2016-17, όπου ξεκίνησε βασικός τα 34 παιχνίδια, μετρώντας 7.1 πόντους και 2.8 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Σε επίπεδο αριθμών, η πιο παραγωγική του χρονιά στη EuroLeague ήταν η σεζόν 2015-16, όταν σε 23 παιχνίδια σημείωσε 7.9 πόντους και 3.1 ριμπάουντ.

Ο Οσμάν έκανε το μεγάλο βήμα για την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, όπου αγωνίστηκε στους Κλίβελαντ Καβαλίερς για έξι σεζόν (2017-23), πριν μετακομίσει στο Σαν Αντόνιο και τους Σπερς την αγωνιστική περίοδο 2023-24.

Ο 29χρονος φόργουορντ μέτρησε 476 συμμετοχές στο NBA με Καβαλίερς και Σπερς, ενώ την περυσινή σεζόν αγωνίστηκε σε 72 παιχνίδια με την ομάδα του Σαν Αντόνιο, σημειώνοντας κατά μέσο όρο 6.8 πόντους, 2.5 ριμπάουντ και 1.7 ασίστ σε 17:30 λεπτά συμμετοχής.

Από τη νέα σεζόν ο Τσεντί Οσμάν θα φέρει την ποιότητά του στον Παναθηναϊκό AKTOR, αποτελώντας μία πολύ αξιόπιστη λύση στις θέσεις των φόργουορντ για τον Εργκίν Αταμάν.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ STOIXIMAN GBL EUROLEAGUE ΤΣΕΝΤΙ ΟΣΜΑΝ ΕΡΓΚΙΝ ΑΤΑΜΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ