THE SHOW MUST GO ON LIVE

Ο Γιάννης Μπουρούσης στο Show Must Go On: "Ο Σπανούλης μπορεί να δώσει το πάθος στην Εθνική, ο Βεζένκοβ ξέρει τι εστί Ολυμπιακός"

Ο Γιάννης Μπουρούσης στο Show Must Go On: "Ο Σπανούλης μπορεί να δώσει το πάθος στην Εθνική, ο Βεζένκοβ ξέρει τι εστί Ολυμπιακός"
SPORT24

Ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή "Show Must Go On" με τον Παντελή Διαμαντόπουλο και μίλησε για τα θέματα της επικαιρότητας που αφορούν το μπάσκετ.

Ο Γιάννης Μπουρούσης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή "Show Must Go On" με τον Παντελή Διαμαντόπουλο, όπου μίλησε για την κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ, την συμπόρευσή του με τον Παναγιώτη Φασούλα, την Εθνική Ομάδα, τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό AKTOR και φυσικά την Καρδίτσα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το γήπεδο με το όνομά του: "Είναι μεγάλη τιμή. Δεν το ζήτησα ποτέ να γίνει".

Για την Εθνική και το ματς με τη Σερβία: "Είχαν παίξει πολλά παιχνίδια στη σειρά. Ο Νικ (σ.σ. Καλάθης) δεν έπαιζε. Η ομάδα έχει μπροστά της να αντιμετωπίσει κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Τα έχω ζήσει, δε χρειάζεται να λέμε αν είναι φαβορί. Ο κόουτς Βασίλης ξέρει πώς να διαχειριστεί την κατάσταση".

Για τις εκλογές: "Είναι συνδυασμός, παράταξη. Ο Παναγιώτης Φασούλας είναι ο άνθρωπος που με κάλεσε πριν τρία χρόνια. Είχα αποφασίσει να παίξω στην Α2 και θεώρησα ότι δεν μπορούσα να κατέβω. Ο Παναγιώτης με ξαναπήρε τηλέφωνο και μου φάνηκε ενδιαφέρον αυτό που μου είπε. Πάντα ήμουν μπροστά και πάντα δεν έκανα πίσω".

Για τον Σπανούλη: "Δεν θα κριτικάρουμε τους προηγούμενους. Ο Βασίλης μπορεί να δώσει το πάθος. Ήταν καθοριστικό το παιχνίδι με την Κροατία, όταν αποφάσισε να κάνει αλλαγή τον Γιάννη (σ.σ. Αντετοκούνμπο). Με την αλλαγή του Γιάννη, ο Βασίλης έδειξε ότι μπορεί να διαχειριστεί την προσωπικότητα του Γιάννη. Θεωρώ ότι ξέρει να διαβάζει το παιχνίδι. Κάθε προπονητής και κάθε παίκτης χρειάζεται και τύχη. Ο Γιάννης είναι στους Top 3 στον κόσμο.

Αυτό το παιδί όταν ερχόταν στην Εθνική Ομάδα ήθελε να πετύχει. Με την επιτυχία που πήγε στους Ολυμπιακούς Αγώνες έχει φύγει ένα μικρό βάρος. Όπως και να λέμε είναι μία επιτυχία, από εκεί και πέρα όμως πάμε για το αποτέλεσμα. Η Εθνική Ομάδα είναι η Ελλάδα, η χώρα μας".

Για την τοξικότητα στο ελληνικό μπάσκετ: "Με ενοχλεί. Ήμουν πρόεδρος και στο πρώτο παιχνίδι που ήρθε μία πιο δυνατή ομάδα στην Καρδίτσα, ήρθαν 300 οπαδοί. Πήρα την ευθύνη και έβαλα μέσα 300 ΠΑΟΚτζήδες και τους είπα 'σεβαστείτε αυτό που κάνουμε εδώ'. Σου μιλάω ειλικρινά, αισθάνθηκα πάρα πολύ ωραία. Προσπάθησα με τον σεβασμό που είχαν απέναντί μου, να καθίσουν και να δουν τον αγώνα. Το μπάσκετ υστερεί από τέτοιες πρωτοβουλίες. Πρέπει να αλλάξει".

Για το επίπεδο Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού συγκριτικά με τις υπόλοιπες ομάδες: "Από το 2008-'09 η ψαλίδα είναι πολύ μεγάλη. Είναι κάτι που πρέπει να το κοιτάξουμε. Πρέπει να γίνει ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Πρέπει να γίνουν και εδώ κάποιες αλλαγές. Δεν είναι μόνο ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός".

Για τον Βεζένκοβ: "Ο Σάσα έκανε την επιλογή του, πήγε στον Ολυμπιακό, ξέρει τι εστί Ολυμπιακός, είναι οικογένεια. Περίμενα να μείνει άλλον έναν χρόνο. Θεωρώ ότι ο Σάσα μπορούσε να δοκιμάσει έναν άλλον χρόνο, ίσως σε μία άλλη ομάδα. Του ευχόμαστε τα καλύτερα".

Για το πρωτάθλημα: "Το πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό είναι προπονητικού χαρακτήρα".

Για τον Παναθηναϊκό: "Ο Παναθηναϊκός έκανε ένα μεγάλο come back, ο κύριος Γιαννακόπουλος πήρε μία μεγάλη ιδέα να ξεκινήσει να φτιάξει πάλι τον Παναθηναϊκό. Επενδύει στο γήπεδο, επενδύει σε πολλά πράγματα. Με τον Ναν πίστεψέ με θα ήθελα να πάω να βγάλω, αλλά άμα τη βγάλω τώρα θα παρεξηγηθώ. Τον γουστάρω τρελά".

Για το γιατί δεν βγαίνουν ψηλά παιδιά: "Ή δεν υπάρχουν, ή δεν έχει βρεθεί ο κατάλληλος. Εμένα με βρήκαν μέσα από το σχολείο. Ή δεν υπάρχει το επόμενο παιδί; Γενιές είναι. Θα εμφανιστεί. Θα ελληνοποιήσουμε κανέναν (σ.σ. γέλια). Εμένα δεν μου αρέσει. Σημασία έχει να βρεθούν παιδιά που αγαπούν το μπάσκετ".

Για τις ομάδες που του άρεσαν: "Η πορεία του Βασίλη στο Περιστέρι ήταν αξιόλογη. Σίγουρα και ο Άρης ήταν σκληρή ομάδα. Κάνουν καλή δουλειά. Όσο για το εξωτερικό, η ομάδα που μου άρεσε ήταν η Ρεάλ. Έζησα το απόλυτο με τη Ρεάλ. Είναι το απόλυτο όνειρο για έναν αθλητή. Πρέπει και ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός να έχουν δικό τους προπονητικό κέντρο. Εγώ στη Βιτόρια ήμουν, που έχει δικό της και δεν ήθελα να φύγω από το γήπεδο. Εκεί δείχνεις την ποιότητά του ακόμα περισσότερο".

Για το ότι πήγε στις φωτιές: "Έχω πάει στις φωτιές, που το μετάνιωσα μετά, ήταν πολύ επικίνδυνο. Στην Πεντέλη. Ήταν επικίνδυνο. Σε όλα τα άλλα μπορώ να πάω. Πραγματικά, δεν έπρεπε να το ρισκάρω. Έχω και τρία παιδιά όπως ξέρεις".

Για την Καρδίτσα: "Δυστυχώς, δεν θέλω να πω πολλά, γιατί θα πικραθώ πάλι. Έκανα πίσω σε πολλά πράγματα, έκανα λάθη, το λάθος μου ήταν ότι δεν το είδα επαγγελματικά. Είναι πικρό, πίστεψέ με δεν ξύπνησα ένα πρωί να φύγω. Έκανα πίσω σε πολλά πράγματα, γιατί η έπαρση είναι το χειρότερο πράγμα.

Από εκεί και πέρα δεν θα το συνεχίσω τώρα, πίστεψέ με είναι πολύ πικρό. Με ανάγκασαν να σηκωθώ να φύγω. Δεν μου αρέσουν τα ψέματα. Όλοι βάζαμε λεφτά. Δεν μου αρέσει που γύρισαν και είπαν ότι ο Γιάννης δεν ήθελε την ομάδα. Δυστυχώς βρήκα τοίχο. Η Καρδίτσα, ο κόσμος έχει βοηθήσει πολύ την ομάδα. Ευχαριστώ τον κόσμο. Δεν δέχομαι να ακούω ότι δεν χωράει άλλη ομάδα στην πόλη. Δεν δέχομαι εγώ να λένε δε χωράει δεύτερη ομάδα. Δεν δέχομαι να ακούω σε πηγαδάκια ότι είναι μία κλειστή κοινωνία".

Για το ποιος είναι ο στόχος του που κατεβαίνει στις εκλογές: "Επειδή έζησα τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, ήθελα να ασχοληθώ με την ανάπτυξη".

Για το αν έχουμε δει έργο στο αναπτυξιακό κομμάτι: "Υπάρχουν παράπονα. Υπάρχουν θέματα που πρέπει να λυθούν. Σε 15 μέρες έχω ακούσει χίλια δυο πράγματα. Δεν πρέπει εγώ να ελέγξω αυτή τη διαδικασία; Δεν πρέπει να έρθω σε επαφή με τον κόσμο; Να πας από κοντά να το δεις".

Για το Final Eight: "Θέλω αν το δω όπως στην Ισπανία. Μπορώ να δω ένα ΣΕΦ γεμάτο; Εγώ θα ήθελα να δω ένα Final Eight στο ΣΕΦ, στο ΟΑΚΑ. Πρέπει να δείξουμε και αυτό το πρόσωπο. Για την ανάδειξη και έξω από τη χώρα μας για να δείξουμε ότι αυτές οι δύο ομάδες μπορούν να συνυπάρξουν σε ένα γήπεδο".

Για τη διαιτησία: "Τι έκανε ο κύριος Λιόλιος για τη διαιτησία; Ακούω παράπονα από όλους. Από όλες τις ομάδες. Δεν είμαι ο αρμόδιος της ΚΕΔ, ακούω όμως παράπονα".

Για τις εκλογές: "Το μισό που θα πω θα το κάνω. Υπάρχουν πράγματα και υπάρχουν λάθη που έχουν γίνει".

TAGS THE SHOW MUST GO ON LIVE ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ