ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης στο SPORT24: "Υπάρχει πείνα και δίψα για να πάμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες

MEDIA DAY    (  / MEDIA DAY)
MEDIA DAY ( / MEDIA DAY) EUROKINISSI SPORTS/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Στην πείνα και τη δίψα που έχουν οι παίκτες της Εθνικής Ελλάδας για να πετύχουν κάτι σπουδαίο αυτό το καλοκαίρι αναφέρθηκε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης μιλώντας στο SPORT24.

Η κούραση μετά από μία γεμάτη και απαιτητική σεζόν είναι δεδομένη, όμως η θέληση των Ελλήνων διεθνών για διάκριση είναι ακόμα μεγαλύτερη, όπως τόνισε και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης μιλώντας στο SPORT24 στο περιθώριο της Media Day της επίσημης αγαπημένης.

Αναλυτικά ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης δήλωσε:

Για το πώς αισθάνεται από άποψη κούρασης, δεδομένου ότι δεν είχε πολλές μέρες να ξεκουραστεί: "Υπάρχει μία δεδομένη κούραση, αλλά όταν εκπροσωπείς την χώρα σου και φοράς αυτά τα χρώματα και αυτή τη φανέλα, έχεις τεράστιο κίνητρο και είναι τεράστια τιμή να παίζεις και να εκπροσωπείς αυτή την Εθνική".

Για το αν η πορεία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023 δίνει ακόμα περισσότερο κίνητρο: "Πάντα υπάρχει κίνητρο με την Εθνική. Πάντα θέλουμε να πετύχουμε για την Εθνική και να κάνουμε περήφανους τους Έλληνες. Η ομάδα είναι εντελώς διαφορετική σε σχέση με το Παγκόσμιο, διαφορετικός προπονητής και αρκετοί διαφορετικοί παίκτες. Θεωρώ ότι υπάρχει το ταλέντο, η χημεία, η καθοδήγηση και πιστεύω ότι και λόγω Γιάννη θα κάνουμε κάτι καλό στο Προολμπιακό και ελπίζω να έχει και συνέχεια".

Για το πώς είναι να έχει για προπονητή τον Βασίλη Σπανούλη: "Τον είχαμε και στα παράθυρα για το EuroBasket 2025. Το μπάσκετ που ξέρει προσπαθεί να το μεταδώσει και σε εμάς. Ξέρει την ψυχολογία του παίκτη και συνεργταζόμαστε καθημερινά πολύ ωραία".

Για το τι διαφορετικό έχει φέρει ο Βασίλης Σπανούλης: Έχει φέρει την αύρα και τον χαρακτήρα του και το mentality που τον χαρακτήριζε σαν παίκτης. Όταν υπάρχει μία τέτοια σπουδάια καριέρα πίσω του, σίγουρα κάνει κάτι σωστά και προσπαθεί να το μεταδώσει και σε εμάς. Οπότε όλη αυτή η φυσιογνωμία του κάνει καλό σε όλα τα παιδιά, από τον μεγαλύτερο, μέχρι και τον μικρότερο".

Για το αν μας χρωστάει κάτι η μοίρα: "Στο EuroBasket 2022 η αλήθεια είναι ότι πήγαμε με πολύ καλή ψυχολογία και θέλαμε να φτάσουμε ψηλά. Πέσαμε πάνω στην Γερμανία, που είδαμε ότι είναι μία από τις καλύτερες στον κόσμο, όχι μόνο στην Ευρώπη. Στο Παγκόσμιο θεωρώ πήγαμε όπως πήγαμε με σύνθεση ανάγκης, με τους τραυματισμούς και τις απώλειες που είχαμε, παλέψαμε όσο μπορούσαμε. Τώρα είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα και υπάρχει πείνα και δίψα να πάμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ THE SHOW MUST GO ON LIVE ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ