ΑΡΗΣ

Ο Γκάλης θυμήθηκε το ντεμπούτο του

Ο Γκάλης θυμήθηκε το ντεμπούτο του

Ο Νίκος Γκάλης σαν σήμερα 35 χρόνια πριν στις 6 Μαΐου του 1980 έκανε το ντεμπούτο του με την Εθνική Ανδρών αγωνιζόμενος στο προολυμπιακό τουρνουά που διεξαγόταν στο Βεβέ της Ελβετίας κόντρα στην Σουηδία συμβάλλοντας τα μέγιστα στην εκτόξευση της "επίσημης αγαπημένης".

6 Μαΐου 1980. 35 χρόνια πριν σαν σήμερα ο Νίκος Γκάλης φορούσε για πρώτη φορά την φανέλα της Εθνικής Ανδρών στο προολυμπιακό τουρνουά που διεξαγόταν στο Βεβέ της Ελβετίας κόντρα στην Σουηδία συμβάλλοντας τα μέγιστα στην εκτόξευση της "επίσημης αγαπημένης".

Ο "Νικ" όσο και αν τα χρόνια περάσανε δεν κρύβει ότι θα έχει για πάντα σε μία περίοπτη θέση στην καρδιά του την φανέλα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

"Γυρίζω πίσω 35 χρόνια!! Στο Βεβέ της Ελβετίας έκανα την πρώτη επίσημη εμφάνιση με τα χρώματα της Εθνικής ομάδας. Είναι από τις στιγμές που δεν θα ξεχάσω ποτέ έστω και αν χάσαμε σε εκείνον τον αγώνα από την Σουηδία. Ήταν 6 Μαΐου 1980. Τότε έμπαιναν οι βάσεις για την επιτυχία του 1987!!

Η μεγαλύτερη τιμή για έναν αθλητή είναι να φορέσει την φανέλα της Εθνικής ομάδας της χώρας του και να την τιμήσει αγωνιζόμενος στα γήπεδα. Γι' αυτό και εγώ έχω σε περίοπτη θέση στο σπίτι μου την φανέλα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Για να την βλέπω και να θυμάμαι τις όμορφες στιγμές που έζησα", ήταν η τοποθέτηση του Γκάλη στην προσωπική του σελίδα στο facebook.

Κι αν το ντεμπούτο του Γκάλη στην Εθνική Ανδρών έγινε στις 6 Μαΐου 1980 πριν καν συμπληρώσει το 23ο έτος της ηλικίας του και μετά από την πρώτη του χρονιά στον Άρη την τίμησε και με το παραπάνω 168 συνολικά φορές. Στις συμμετοχές του αυτές είναι 2ος σε σύνολο πόντων στην ιστορία της "επίσημης αγαπημένης" με 5.129 πόντους και 1ος σε μέσο όρο με 30,53.

Ο Γκάλης με την φανέλα της Εθνικής Ανδρών αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 1986 και στα Ευρωπαϊκά του 1983, 1987, 1989 και 1991. Μάλιστα εκτός από την ανάδειξή του σε πρώτο σκόρερ του Ευρωμπάσκετ του 1987 στην Αθήνα πανηγύρισε και την κατάκτηση της Ευρώπης με την "επίσημη αγαπημένη" ενώ δυο χρόνια αργότερα το 1989 στο επόμενο στο Ζάγκρεμπ ανέβηκε στην 2η θέση του βάθρου.

Εξάλλου από το ντεμπούτο του στο προολυμπιακό τουρνουά στο Βεβέ της Ελβετίας είχε δείξει ότι θα αποτελούσε το νέο επιθετικό "όπλο» της Εθνικής Ανδρών. Τον παίκτη φόβητρο για τις αντίπαλες άμυνες όπου δύσκολα θα τον σταματούσανε. Στην ήττα με 71-79 από την Σουηδία στο ντεμπούτο είχε 25 πόντους, ενώ το ρεκόρ του ήταν οι 53 στη νίκη επί του Παναμά στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ισπανίας στις 5 Ιουλίου του 1986 στη νίκη με 110-81.

Κι όσο τέλος για τους προπονητές που συνεργάστηκε ο Νίκος Γκάλης στις 168 παρουσίες του στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν οι Ρίτσαρντ Ντουξάιρ, Γιάννης Ιωαννίδης, Κώστας Πολίτης και Ευθύμης Κιουμουρτζόγλου.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ