NBA

Ο Γκερσόν Γιαμπουσέλε θα πληρώσει για να παίξει στο NBA: Το buyout κι ο μισθός του Γάλλου που "θα μπει μέσα" για χάρη των Σίξερς

Ο Γκερσόν Γιαμπουσέλε θα πληρώσει για να παίξει στο NBA: Το buyout κι ο μισθός του Γάλλου που "θα μπει μέσα" για χάρη των Σίξερς
ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ / INTIME SPORTS

Πληρώνει από την τσέπη του για να παίξει στο NBA, όμως ο Γκερσόν Γιαμπουσέλε ονειρεύεται έναν σημαντικό ρόλο και αρκετά λεπτά στους Φιλαντέλφια Σέβεντι Σίξερς.

Λίγους μήνες πριν από τα 29α γενέθλιά του, ο Γκερσόν Γιαμπουσέλε πήρε μεγάλο ρίσκο. Μετακομίζει στους Σίξερς για να κάνει το όνειρό του για μια δεύτερη ευκαιρία στο NBA πραγματικότητα, ωστόσο θα το κάνει με όρους που δεν είναι ευνοϊκοί για εκείνον.

Ο Γάλλος φόργουορντ ήθελε να εξαργυρώσει τις σπουδαίες εμφανίσεις του στους Ολυμπιακούς Αγώνες με ένα συμβόλαιο στην κορυφαία Λίγκα του κόσμου, το πήρε και τα υπόλοιπα... θα ακολουθήσουν.

Τι θα πάρει ο Γιαμπουσέλε: Μονοετές συμβόλαιο αξίας 2.1 εκατομμυρίων δολαρίων (περίπου τα μισά θα μείνουν στην τσέπη του αφού προηγουμένως αφαιρεθούν state και federal taxes, escrow και η αμοιβή του ατζέντη του).

Τι θα δώσει ο Γιαμπουσέλε: 1.650.000 δολάρια στη Ρεάλ Μαδρίτης για το NBA-out (τα υπόλοιπα 850.000 δολάρια θα τα δώσουν οι Σίξερς), σε δόσεις και σε ημερομηνίες που θα συμφωνήσει με τον σύλλογο.

Χοντρικά, ο Γιαμπουσέλε θα πληρώσει περίπου 500.000 δολάρια για να παίξει φέτος στο NBA. Ξέρει τι κάνει, ξέρει γιατί το κάνει, θέλει να αποδείξει ότι η θητεία του στους Μπόστον Σέλτικς (2.3 πόντοι και 1.4 ριμπάουντ ανά 6.6 λεπτά σε 74 αγώνες από το 2017 έως το 2019) δεν ήταν αντιπροσωπευτική της αξίας του και πηγαίνει στη Φιλαντέλφια με ακόμη μεγαλύτερα όνειρα.

Που ποντάρει ο Γάλλος φόργουορντ; Στο γεγονός ότι οι Σίξερς δεν έχουν πενταδάτο κλασικό PF (γι' αυτή τη θέση προορίζεται ο Κέιλεμπ Μάρτιν, τουλάχιστον για τις πρώτες εβδομάδες της περιόδου), οπότε οι πιθανότητες να βρει έναν καλό ρόλο, με αρκετά λεπτά στο ροτέισον, είναι αρκετά υψηλές.

Ακόμη κι αν η σεζόν δεν εξελιχθεί ιδανικά, ακόμη κι αν το επόμενο καλοκαίρι ο Γιαμπουσέλε δεν βρει θέση στο NBA, το όνομά του θα είναι από τα πιο καυτά στην ευρωπαϊκή αγορά. Και δεν θα δυσκολευθεί να βρει ένα πολυετές συμβόλαιο με αποδοχές αρκετά υψηλότερες από εκείνες που είχε στη Ρεάλ Μαδρίτης ώστε να... ρεφάρει και τη φετινή χασούρα.

TAGS NBA ΣΙΞΕΡΣ EUROLEAGUE ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ