ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Γκιστ δεν... καταλαβαίνει από τρίποντα

Ο Γκιστ δεν... καταλαβαίνει από τρίποντα

Ο Τζέιμς Γκιστ οδήγησε τον Παναθηναϊκό στον δωδέκατο σερί τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, πριν μιλήσει στο Sport24.gr γι αυτά που έκαναν τη διαφορά απέναντι στον Άρη, αλλά δεν είναι δεδομένα. Πως σχολίασε την εμφάνιση των Τζέιμς Φελντέιν και Γιώργου Παπαγιάννη.

Ήταν να μην πάρει μπρος. Ο Τζέιμς Γκιστ ξεκίνησε φουριόζος τον ημιτελικό απέναντι στον Άρη (90-69) , ολοκληρώνοντας εν τέλει την αναμέτρηση έχοντας 20 πόντους (4/5 δίποντα, 4/5 τρίποντα), 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 3 κλεψίματα. Ήταν άλλωστε ο μοναδικός παίκτης του Παναθηναϊκού που μπήκε στο κλίμα της αναμέτρησης από τη στιγμή που έγινε το τζάμπολ. Βλέπετε οι υπόλοιποι χρειάστηκαν ένα ημίχρονο μέχρι να "ανεβάσουν στροφές".

Χρειάζονταν μήπως τα "γκάζια" του Σάσα Τζόρτζεβιτς στην ανάπαυλα για να παρουσιάσουν το πρόσωπο που πρέπει; " Δεν θα το έλεγα", απαντά αρχικά στο Sport24.gr ο MVP του χθεσινού (27/12) ημιτελικού πριν εξηγήσει πως " προσωπικά δυσκολευόμουν γιατί είμαι άρρωστος τις τελευταίες ημέρες και δεν είχα την ίδια αντοχή στο να τρέχω, να πιέζω, να πηδάω για τα ριμπάουντ. Ήταν δύσκολα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά το πλέον σημαντικό είναι πως πήραμε τη νίκη. Κι αυτό μετράει γιατί η αποψινή (σ.σ.: χθεσινή) νίκη μάς έφερε σε έναν ακόμη τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος".

Αναρωτήθηκαμε αν σε περίπτωση που ήταν υγιής, θα έκανε κάτι ακόμη καλύτερο. (γελάει) " Ποιος ξέρει. Αυτό που ξέρω είναι πως κάναμε όλοι μαζί καλή δουλειά, βγάλαμε ενέργεια στο παρκέ", σχολιάζει πριν η συζήτηση πάει στα τρίποντα (17 στον αριθμό) που έβαλαν χθες οι παίκτες του Παναθηναϊκού: " Δεν θα είναι έτσι κάθε βράδυ, ας μην γελιόμαστε. Πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για όλα, απλά απόψε (σ.σ.: χθες) έτυχε να είμαστε τόσο εύστοχοι από μακριά και να πάρουμε μία άνετη νίκη. Το θέμα είναι να μάθεις να αντιδράς όταν δεν βάζεις τα σουτ".

Αλήθεια, η άμυνα έφερε τα εύστοχα περιφερειακά σουτ, ή το αντίστροφο; " Είχαμε καλό ρυθμό, αυτό μας έδωσε το έναυσμα", σχολιάζει αρχικά ο Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ, πριν προσθέσει πως " η άμυνα έφερε τα καλά ποσοστά στην επίθεση. Έχουμε ποιοτικούς παίκτες, με ταλέντο επιθετικά. Πρέπει όμως σε κάθε περίπτωση να έχουμε καλή εικόνα στην άμυνα, γιατί αν είμαστε αυτοί που πρέπει σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού, δεν θα μπορεί καμία ομάδα να μας σταματήσει".

Ο Γκιστ δεν... καταλαβαίνει από τρίποντα

Ο συνοδοιπόρος και ο... ανταγωνιστής

Παρεμπιπτόντως, είχε για συνοδοιπόρο στη χθεσινή αναμέτρηση τον Τζέιμς Φελντέιν, ο οποίος είχε 22 πόντους -εκ των οποίων οι 14 σε διάστημα τεσσάρων λεπτών στο τρίτο δεκάλεπτο (με 4/4 τρίποντα). Όταν του ζητήσαμε να σχολιάσει την εμφάνιση του συμπαίκτη του, ήταν η στιγμή για να τονίσει στο Sport24.gr πως " ο Τζέιμς είναι τέτοιου είδους παίκτης. Αν βρει ρυθμό δεν είναι εύκολο να τον αντιμετωπίσεις".

Μέσα σε όλα βέβαια, ακόμη ένας "πράσινος" τράβηξε τα βλέμματα απέναντι στον Άρη. Ο λόγος για τον Γιώργο Παπαγιάννη, ο οποίος είχε μεν 2 πόντους και 1 ριμπάουντ (αριθμοί που δεν είναι κάτι ιδιαίτερο), αλλά και 3 τάπες -για να "σηκώσει στο πόδι" το ΟΑΚΑ. Επ αυτού είχε να σχολιάσει πως " αυτό είναι το νόημα της παρουσίας των "μικρών" στην ομάδα. Δεν περιμένεις από εκείνους να σκοράρουν πολύ, αλλά να βγάλουν ενέργεια στην άμυνα, να βοηθήσουν και να γεμίσουν τα κενά. Αυτά κάνουν τη διαφορά στα παιχνίδια. Πρέπει να είναι έτοιμοι και να κρατούν τον βαθμό ετοιμότητας της ομάδας στα ίδια επίπεδα, κάθε φορά που μπαίνουν στο παρκέ. Κι ο Γιώργος τα κατάφερε εξαιρετικά".

Πριν τον χαιρετήσουμε τον ρωτήσαμε ποιος είναι καλύτερος μπλοκέρ. Ο ίδιος ή ο 18χρονος σέντερ; " Δεν μπαίνω σε συγκρίσεις σε αυτό το κομμάτι", λέει γελώντας για να κατευθυνθεί προς τα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ