ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Ο Ίβιτσα Ζούμπατς στο SPORT24: "Είμαι έτοιμος να μονομαχήσω με τον Γιάννη"

2024 /  /   -  (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)
2024 / / - (KLODIAN LATO / EUROKINISSI) KLODIAN LATO / EUROKINISSI

Ο Ίβιτσα Ζούμπατς δεν φοβάται να παλέψει με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ξέρει όμως ότι η Ελλάδα είναι το φαβορί στον τελικό του Προολυμπιακού κόντρα στην Κροατία, όπως παραδέχθηκε στο SPORT24.

"Ναι, είμαι έτοιμος" για τη μάχη με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο είπε με ένα πλατύ χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του ο Ίβιτσα Ζούμπατς, μιλώντας στο SPORT24, προτού φύγει βιαστικά από τη μεικτή ζώνη για τα αποδυτήρια της Κροατίας στο ΣΕΦ μετά τη νίκη της χώρας του κόντρα στη Δομινικανή Δημοκρατία (77-80) και την πρόκριση στον τελικό του Προολυμπιακού Τουρνουά του Πειραιά.

Και γιατί να μην είναι αισιόδοξος; Εξάλλου, ο σέντερ των Λος Άντζελες Κλίπερς μετράει κατά μέσο όρο 24 πόντους, 11 ριμπάουντ και 3 ασίστ στα τρία ματς που έχει δώσει μέχρι στιγμής με την Κροατία στο τουρνουά.

Αυτό, βέβαια, ξέρει ότι από μόνο του δεν μπορεί να καταστήσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του φαβορί για τη νίκη. Όχι απέναντι στην Ελλάδα που έχει κάνει με άνεση το 3/3 κόντρα σε Δομινικανή Δημοκρατία, Αίγυπτο και Σλοβενία και παίζει για την πρώτη της πρόκριση στους Ολυμπιακού Αγώνες μετά το 2008, μπροστά στον κόσμο της.

Για τα σκαμπανεβάσματα που είχαν στο Προολυμπιακό: "Ναι, θεωρώ ότι σίγουρα δεν παίξαμε το καλύτερό μας μπάσκετ στα δύο τελευταία παιχνίδια, ενώ παίξαμε πολύ καλά κόντρα στην Σλοβενία. Όμως, ξέρεις, είναι ένα τουρνουά και στο τέλος της ημέρας βρισκόμαστε εκεί ακριβώς που θέλαμε.

Πριν ξεκινήσει το Προολυμπιακό θέλαμε να πάμε στον τελικό κι εδώ είμαστε τώρα. Δεν έχει σημασία το πώς φτάσαμε ως εδώ. Είναι ο τελικός, είναι ένα μόνο παιχνίδι, θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και ευελπιστούμε ότι αυτό θα είναι αρκετό για να κερδίσουμε και να προκριθούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες".

Για το αν κρατάνε το καλύτερο για το τέλος: "Έτσι ελπίζω, ναι το ελπίζω. Πρέπει να είμαστε καλύτεροι αύριο (σσ. σήμερα). Εύχομαι και ελπίζω να παίξουμε το καλύτερό μας μπάσκετ σε αυτό το παιχνίδι".

Για το πώς προσεγγίζουν τον τελικό: "Σίγουρα η Ελλάδα είναι το φαβορί. Ήταν εξαρχής το φαβορί σε αυτό το τουρνουά και το έχουν αποδείξει στο γήπεδο. Το απέδειξαν και κόντρα στη Σλοβενία και στον όμιλο. Είναι το φαβορί για τη νίκη.

Είναι όμως ένα παιχνίδι. Εκείνοι θα είναι και λίγο πιο φρέσκοι (σσ. γιατί έπαιξαν πριν από εμάς). Όμως εμείς θα το απολαύσουμε. Εμείς δεν έχουμε τόση πίεση, όση έχουν εκείνοι. Θα το απολαύσουμε. Θα παίξουμε σκληρά και ελπίζω αυτό να είναι αρκετό για να πάρουμε τη νίκη".

Για το αν είναι έτοιμος να μονομαχήσει με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τους υπόλοιπους Έλληνες ψηλούς: "Ναι. Ναι. Είμαι έτοιμος".

TAGS ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΕΘΝΙΚΗ ΚΡΟΑΤΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ