STOIXIMAN GBL

Ο Κακιούσης στο SPORT 24

Ο Κακιούσης στο SPORT 24
Κακιούσης

Ο Λευτέρης Κακιούσης γίνεται... συνοδηγός του SPORT 24 και αναλύει το φετινό πρωτάθλημα της Α1

Α' Γκρουπ: "Στην κορυφή της πυραμίδας ανήκουν ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, ομάδες οι οποίες υπερέχουν αισθητά έναντι των υπολοίπων. Ο Παναθηναϊκός είναι ο μόνιμος πρωταθλητής, ο οποίος θα προσπαθήσει να διατηρήσει τα κεκτημένα και έχει αποδείξει ότι ξέρει τον δρόμο και τον τρόπο για να φτάσει στον τελικό προορισμό. Ένα στοιχείο, το οποίο θα μπορούσε να θεωρηθεί μειονέκτημα είναι ο ενδεχόμενος κορεσμός της ομάδας και του κόσμου έπειτα από τόσους τίτλους. Και είναι λογικό μετά την τεράστια προσπάθεια που έχει καταβάλει όλα αυτά τα χρόνια ο Παναθηναϊκός σε παράλληλες διοργανώσεις να έχει δημιουργηθεί κόπωση, κυρίως ψυχολογική.

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός εμφανίζει το ακριβώς αντίθετο. Κάθε χρόνο προσπαθεί να κατακτήσει έναν τίτλο, αλλά δεν τα καταφέρνει, συνεπώς έχει ισχυρό κίνητρο εν όψει της εφετινής χρονιάς. Επιπροσθέτως, η διοίκηση και το τεχνικό επιτελείο του Ολυμπιακού έχουν δημιουργήσει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για να φτάσουν στον στόχο τους. Ολοκληρώνοντας το πρώτο γκρουπ, θα έλεγα ότι οι δύο ομάδες ξεκινούν με 50%-50% πιθανότητες για τον τίτλο και ότι φαβορί για την κατάκτησή του θα είναι εκείνη που θα εξασφαλίσει το πλεονέκτημα της έδρας".



Β' Γκρουπ: "Σε αυτή την κατηγορία θα έβαζα τον Πανιώνιο, ο οποίος πέρυσι κατέκτησε την τρίτη θέση και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Ευρωλίγκα. Θα είναι ίσως η πιο δύσκολη χρονιά για την ομάδα της Νέας Σμύρνης, καθώς είναι επίπονο να παίζει δύο αγώνες της εβδομάδα σε δύο πολύ ανταγωνιστικές διοργανώσεις και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερη εμπειρία. Η δεύτερη ομάδα είναι το Μαρούσι, που πέρυσι πραγματοποίησε εξαιρετικό δεύτερο γύρο και ήταν η έκπληξη του πρωταθλήματος.

Θεωρώ ότι με τις μεταγραφές που έγιναν και με την αγάπη των ανθρώπων της διοίκησης, το Μαρούσι θα διεκδικήσει με αξιώσεις την είσοδο στην πρώτη τετράδα της Α1. Την ίδια στιγμή, ο Αρης, ο οποίος τα προηγούμενα χρόνια είχε καταφέρει να συνδέσει το όνομά του με την τρίτη θέση πίσω από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, δεν δείχνει σίγουρος για την ίδια θέση, αλλά είναι βέβαιον ότι θα παλέψει για να ανακτήσει το εισιτήριο που οδηγεί στην Ευρωλίγκα. Στο ίδιο γκρουπ ομάδων, βάζω τον Πανελλήνιο και τον ΠΑΟΚ.

Ο Πανελλήνιος έχει κάνει τις καλύτερες επιλογές και δείχνει να διαθέτει πολύ καλή χημεία, που θα τον βοηθήσει να πολεμήσει με συνέπεια για το ελληνικό Φάιναλ Φορ, ενώ ο ΠΑΟΚ μετά τις δύσκολες χρονιές που είχε, ανασυγκροτήθηκε διοικητικά, απέκτησε παίκτες από το πρώτο ράφι και θα χρειαστεί να προσαρμοστεί στις υψηλές θέσεις της Α1 διεκδικώντας και αυτός την τετράδα".







Γ' Γκρουπ: "Εδώ θα έβαζα τον Κολοσσό Ρόδου, μια ομάδα η οποία έχει όλες τις προϋποθέσεις για να εξελιχθεί σε ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Πρόκειται για έναν σύλλογο που διψάει για μπάσκετ και έκανε πολύ αξιόλογες επιλογές στη συγκρότηση του τεχνικού επιτελείου και του ρόστερ.

Το ζητούμενο είναι όλοι αυτοί οι παίκτες να δέσουν μεταξύ τους και να δείξουν χαρακτήρα στις δύσκολες στιγμές του πρωταθλήματος. Η Ολύμπια Λάρισας εμφανίζει ένα πρόσωπο, που ξέρει να παίρνει τις νίκες που χρειάζονται για την επίτευξη των στόχων της. Διαθέτει σταθερότητα και έχει χαρακτηριστεί ως η ευχάριστη νότα. Πιστεύω ότι η εφετινή χρονιά θα είναι πιο δύσκολη από τις προηγούμενες, καθώς έχουν φύγει σημαντικοί παίκτες - κλειδιά".




Δ' Γκρουπ:
"Σε αυτό το γκρουπ θα τοποθετούσα την ΑΕΚ, η οποία θα αναζητήσει την αγωνιστική ηρεμία μέσα από το διοικητικό όραμα καινούργιων ανθρώπων που έχουν αναλάβει τις τύχες του συλλόγου, ενώ η επόμενη ομάδα είναι το Αιγάλεω, το οποίο πέρυσι έκανε εκπληκτικό πρώτο γύρο, αλλά πολύ άσχημο δεύτερο και έχει το πλεονέκτημα ότι διατήρησε τον ίδιο κορμό παικτών και τον ίδιο προπονητή. Κατά συνέπεια, δείχνει να υπερέχει έναντι των υπολοίπων ομάδων της Α1".


Ε' Γκρουπ: "Τα Τρίκαλα, η Καβάλα και η ΑΕΛ εμφανίζουν λίγο πολύ ίδιες φιλοδοξίες, ωστόσο με όλο τον σεβασμό προς όλες τις ομάδες, θα έδινα ένα προβάδισμα στην Καβάλα λόγω του αξιόλογου υλικού, που κατάφερε να συγκεντρώσει και μάλιστα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα".


TAGS STOIXIMAN GBL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ