NBA

Ο Κέμπα Γουόκερ αποσύρθηκε από τα παρκέ και έβαλε τέλος σε μια σπουδαία καριέρα

Ο Κέμπα Γουόκερ αποσύρθηκε από τα παρκέ και έβαλε τέλος σε μια σπουδαία καριέρα
AS MONACO BASKET

Ο Κέμπα Γουόκερ ανακοίνωσε ότι αποσύρθηκε από τη δράση και έβαλε τέλος σε μια σπουδαία καριέρα 14 χρόνων.

Τίτλους τέλους σε μια σπουδαία καριέρα 14 χρόνων έριξε ο Κέμπα Γουόκερ, που ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τα παρκέ το βράδυ της Τρίτης (2/7).

Ο Αμερικανός υπήρξε σούπερ σταρ του παγκοσμίου μπάσκετ για περισσότερο από μία δεκαετία, έχοντας διανύσει μια σπουδαία πορεία στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και στο NBA. Οι Χόρνετς τον επέλεξαν στο No.9 του Draft του 2011, διακρίνοντας τις αρετές που παρουσίασε με τη φανέλα των Κονέκτικατ Χάσκις στο NCAA (2008-2011).

Παρέμεινε στη Σάρλοτ και στη Βόρεια Καρολίνα για 8 χρόνια, πραγματοποιώντας την κορυφαία σεζόν της καριέρας του την αγωνιστική περίοδο 2018/19, όταν μέτρησε 25.6 πόντους, 4.4 ριμπάουντ και 5.9 ασίστ ανά 34.4 λεπτά κατά μέσο όρο σε 82 λεπτά συμμετοχής. Ακολούθησε η διετής θητεία του στους Μπόστον Σέλτικς (2019-2021) και στη συνέχεια μετακόμισε στη Νέα Υόρκη για τους Νικς (2021/22) και στο Ντάλας για τους Μάβερικς (2022/23).

Το καλοκαίρι του 2023 η Μονακό πυροδότησε "βόμβα" με τη μεταγραφή του, με τον Γουόκερ να αγωνίζεται σε 26 ματς στην EuroLeague με μέσο όρο 4.4 πόντους, 1.4 ριμπάουντ και 1.1 ασίστ ανά 11 λεπτά συμμετοχής.

Ο Γουόκερ βρέθηκε τέσσερις φορές σε All-Star Game από το 2017 μέχρι το 2020, ενώ αναδείχθηκε πρωταθλητής στο NCAA το 2011.

Η ανάρτηση και το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Κέμπα Γουόκερ:

"Θέλω να αρχίσω αυτό το μήνυμα ευχαριστώντας τον Θεό για όλα όσα μού έδωσε. Το μπάσκετ έκανε πολλά περισσότερα για εμένα από ό,τι ποτέ θα μπορούσα να φανταστώ και είμαι ευγνώμων για αυτό το υπέροχο ταξίδι που έκανα.

Με αυτή την ανάρτηση, είμαι εδώ για να μοιραστώ ότι αποσύρομαι και επίσημα από το μπάσκετ. Όλο αυτό ήταν ένα όνειρο. Όταν κοιτάζω πίσω, ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω όλα όσα κατάφερα στην καριέρα μου.

Ξέρω ότι δεν θα κατάφερνα να φτάσω μέχρι αυτό το σημείο χωρίς την υπέροχη υποστήριξη που είχα. Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι για να ευχαριστήσω - τη μητέρα μου, τον πατέρα μου και ολόκληρη την οικογένειά μου, τους συμπαίκτες μου που έγιναν οικογένεια και τους προπονητές που πίστεψαν σε εμένα και κατάφεραν να μου βγάλουν τον καλύτερο εαυτό μου.

Το μπάσεκτ θα είναι πάντα μέρος της ζωής μου, οπότε αυτό δεν είναι "αντίο". Είμαι ενθουσιασμένος για το τι ακολουθεί".

TAGS NBA EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ