NBA

Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ έκλεισε σπουδαία συμφωνία με τους Λος Άντζελες Κλίπερς

BASKET LEAGUE 2023-2024 /  -  (  / MEGA PRESS)
BASKET LEAGUE 2023-2024 / - ( / MEGA PRESS) EUROKINISSI SPORTS

Σπουδαίο deal για τον Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ, που αποχαιρέτησε οριστικά τον ΠΑΟΚ και τη Θεσσαλονίκη για να αγωνιστεί στους Λος Άντζελες Κλίπερς.

Το εκπληκτικό του πέρασμα από τον ΠΑΟΚ, δεν πέρασε απαρατήρητο από ομάδες του NBA και έτσι ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ γύρισε οριστικά στις ΗΠΑ για να βρεθεί ξανά ανάμεσα στους κορυφαίους μπασκετμπολίστες του κόσμου.

Ο 24χρονος γκαρντ έδωσε τα χέρια με τους Λος Άντζελες Κλίπερς και μάλιστα πήρε διετές συμβόλαιο με player option για τον δεύτερο χρόνο που του δίνει την ευκαιρία να κάνει μία καλή χρονιά ακόμη και ως πενταδάτος και το επόμενο καλοκαίρι να αναζητήσει κάτι ακόμη περισσότερο στην αγορά.

Το εντυπωσιακό είναι πως ο Πόρτερ είχε αρκετές προτάσεις στα χέρια του, πριν επιλέξει την προοπτική της συνεργασίας με τον Τζέιμς Χάρντεν και τον Κουάι Λέοναρντ, ενώ στη συμφωνία προστέθηκε και trade kicker που σημαίνει ότι σε περίπτωση ανταλλαγής, οι αποδοχές του θα αυξηθούν κατά 15%.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Με την φανέλα του ΠΑΟΚ ο ταλαντούχος περιφερειακός είχε 22 πόντους, 9.2 ριμπάουντ, 6.7 ασίστ, 2.8 κλεψίματα, 1 μπλοκ και 29.3 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης ανά 37.9 λεπτά σε έξι αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος. Στην καριέρα του στο NBA ο Πόρτερ έχει 15.3 πόντους, 4.3 ριμπάουντ, 5 ασίστ και ένα κλέψιμο ανά 30.2 λέπτά σε 196 αγώνες με Καβαλίερς και Ρόκετς.

Στους Κλίπερς φαίνεται πως θα έχει σημαντικό ρόλο, καθώς ο οργανισμός ψάχνει τρόπο για να ανταλλάξει τον Ράσελ Γουέστμπρουκ (4 εκατομμύρια τη σεζόν 2024/25) και να ανοίξει τη θέση του πρώτου γκαρντ που θα έρχεται από τον πάγκο. Αν και δεν είναι ακόμη σίγουρο ότι ο Πόρτερ δεν θα έχει θέση στην αρχική πεντάδα, αυτό φαίνεται το πιθανότερο ενδεχόμενο.

TAGS NBA ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ