ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ

Ο Κίναν Έβανς χειρουργήθηκε στο γόνατο και θα μείνει εκτός δράσης για τουλάχιστον 6-8 μήνες

Ο Κίναν Έβανς χειρουργήθηκε στο γόνατο και θα μείνει εκτός δράσης για τουλάχιστον 6-8 μήνες
BC ZALGIRIS KAUNAS

Ο Κίναν Έβανς στάθηκε άτυχος στην αναμέτρηση Ζάλγκιρις - Λιετκάμπιλις, υπέστη ρήξη του επιγονατιδικού συνδέσμου του αριστερού του γονάτου και θα μείνει εκτός δράσης για τουλάχιστον 6-8 μήνες. Ο Αμερικανός χειρουργήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα (27/5).

Το βράδυ της Δευτέρας (27/5) επιφύλασσε άσχημα νέα αναφορικά με την κατάσταση του Κίναν Έβανς, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα άτυχος στην αναμέτρηση του λιθουανικού πρωταθλήματος ανάμεσα σε Ζάλγκιρις και Λιετκάμπιλις.

Ο Αμερικανός γκαρντ - που συγκαταλέγεται στους μεταγραφικούς στόχους του Ολυμπιακού - υποβλήθηκε σε εξετάσεις, οι οποίες έδειξαν ότι υπέστη ρήξη του επιγονατιδικού συνδέσμου του αριστερού γονάτου του.

Ο επιγονατιδικός σύνδεσμος συνδέει το κάτω μέρος της επιγονατίδας με το πάνω μέρος της κνήμης και αποτελεί βασικό τμήμα του μηχανισμού έκτασης του γόνατος. Η ρήξη επέρχεται κατά τη διάρκεια μιας απότομης κίνησης που το γόνατο πραγματοποιεί κάμψη, με αποτέλεσμα την αδυναμία της έκτασής του.

Ο Έβανς, αφού πήδηξε στον αέρα για να αμυνθεί, ένιωσε έντονο πόνο στο γόνατό του και έπεσε στο έδαφος στην τρίτη περίοδο του αγώνα. Μετά από τις εξετάσεις, διαπιστώθηκε το σοβαρό πρόβλημα στο γόνατό του και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση που διήρκησε δύο ώρες, ενώ όπως δήλωσε ο ιατρός της ομάδας, Ριμτάουτας Γκούντας, "η διαδικασία ήταν δύσκολη και χρειάστηκε να επιστρατεύσουμε πάνω από μία χειρουργική μέθοδο κατά την επέμβαση, η οποία ήταν επιτυχημένη".

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο Έβανς θα μείνει εκτός δράσης για τουλάχιστον 6-8 μήνες, κάτι που θα εξαρτηθεί και από την πορεία της αποκατάστασής του.

Ο 28χρονος γκαρντ της Ζάλγκιρις μέτρησε 17.3 πόντους, 3.9 ασίστ, 2.8 ριμπάουντ και 1.2 κλεψίματα ανά 27'23" μέσο όρο σε 34 αναμετρήσεις στη EuroLeague.

TAGS ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ