ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ο Κώστας Σλούκας στο SPORT24: "Η Εθνική ομάδα είναι πάνω από καταστάσεις και ομάδες, δεν γνωρίζουμε ακόμα κάτι για τον τραυματισμό μου"

Ο Κώστας Σλούκας στο SPORT24: "Η Εθνική ομάδα είναι πάνω από καταστάσεις και ομάδες, δεν γνωρίζουμε ακόμα κάτι για τον τραυματισμό μου"

Ο Κώστας Σλούκας μίλησε στην εκπομπή "Show Must Go On" ενόψει του Προολυμπιακού τουρνουά, τονίζοντας ότι η Εθνική ομάδα είναι πάνω από όλους και όλα, ενώ πρόσθεσε ότι ακόμα δεν ξέρει πόσο σοβαρός είναι ο τραυματισμός του.

Η Εθνική ομάδα είχε σήμερα (20/6) την Media Day της ενόψει της έναρξης των φιλικών της (πρώτος αγώνας είναι αύριο, 21 Ιουνίου, στις 20:00, κόντρα στην Πολωνία) ενόψει του Προολυμπιακού τουρνουά του ΣΕΦ (2-7/7), με τον Κώστα Σλούκα να μιλάει στην κάμερα του "Show Must Go On" για την πορεία της προετοιμασίας, τον τραυματισμό του και τον Βασίλη Σπανούλη.

Αναλυτικά ο Κώστας Σλουκας δήλωσε:

Για το αν είναι καλό ή κακό που το Προολυμπιακό ξεκινάει αμέσως μετά το τέλος της σεζόν:Προσωπικά θεωρώ ότι δεν είναι πλεονέκτημα, Κουβαλάω και έναν τραυματισμό από τους τελικούς, δεν ξέρουμε ακόμα ποια θα είναι η απόφαση και πώς θα κινηθούμε. Αλλά η θέλησή μου είναι πολλή μεγάλη να βοηθήσω την προσπάθεια της Εθνικής, γιατί το καλοκαίρι προβλέπεται - θέλω να πιστεύω - μεγάλο”.

Για τον τραυματισμό του: “Δεν γνωρίζουμε κάτι ακόμα. Υπάρχει κάποια ενόχληση, θα δούμε τις επόμενες μέρες. Ίσως το πρόβλημα είναι και στο γόνατο”.

Για το πόσο μεγάλο είναι το κίνητρο: “Είναι μεγάλη αποτυχία, προσωπική, αλλά και σαν ομάδα να μην έχουμε καταφέρει κάτι με την Εθνική. Υπάρχουν παίκτες που έχουν καταφέρει τα πάντα, έχουν πάρει όποιον τίτλο υπάρχει, αλλά ένα μετάλλιο με την εθνική μας ολοκληρώνει ως αθλητές. Η Εθνική ομάδα είναι πάνω από καταστάσεις, πάνω από ομάδες, είναι η μεγαλύτερη τιμή και είμαστε όλοι εδώ αν και είμαστε καταπονημένοι, για να παλέψουμε για κάτι όμορφο αυτό το καλοκαίρι”.

Για το αν θεωρεί ότι ήρθε η ώρα για να έρθει η επιτυχία: “Γενικά είμαι αισιόδοξος σαν άνθρωπος, το έχετε καταλάβει. Κάθε χρόνο φυσικά λέμε το ίδιο και γυρίζουμε με το κεφάλι κάτω στις ομάδες μας και τις οικογένειές μας. Η έλευση του Βασίλη (σ.σ Σπανούλη) έχει φέρει μία αισιοδοξία, μία σιγουριά, γιατί ο χαρακτηρας του είναι τέτοιος. Έχει ηγετικό χαρακτήρα, ενώνει τους πάντες και τους κάνει να πιστέψουν. Το υλικό υπαρχει, λίγο τύχη χρειάζεται”.

Για το πώς είναι να έχει προπονητή τον Σπανούλη: “Τον έζησα και ως αντίπαλο, ήταν περίεργο να τον βλέπω με κουστούμι. Βλέποντας την φιλοσοφάι του και αυτά που καταθέτει στο γήπεδο καθημερινά, δεν απέχουμε πολύ από την φιλοσοφία που έχω μάθει να υπηρετώ. Είναι ένας ικανότατος προπονητής με πολύ ταλέντο, που θα γράψει ιστορία, ελπίζω αρχής γενομένης τώτρα να πετύχει κάτι με την εθνική, που λείπει τόσα χρόνια”.

Για το αν οι παλαιότεροι παίκτες όπως αυτός, ο Αντετοκούνμπο, ο Παπανικολάου και ο Καλάθης πρέπει να βγουν μπροστά: “Όχι, ο καθένας πρέπει να βάλει το λιθαράκι του. Ο Γιάννης είναι ο ηγέτης, ο καθοδηγητής, μαζί με τον Βασίλη. Ο καθένας πρέπει να βάλει το εγώ του κάτω από την ομάδα, γιατί στο τέλος της ημέρας αυτό που θέλουμε είναι μία διάκριση με την εθνική ομάδα. Είναι κάτι πάρα πολύ σπουδαίο που λείπει χρόνια, είναι ευκαιρία να βγάλουμε τον κόσμο στους δρόμους”

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ