ΑΡΗΣ

Ο λόγος που νίκησε ο Άρης

Ο λόγος που νίκησε ο Άρης

Ο Βαγγέλης Αγγέλου είχε έναν μοναδικό τρόπο για να ετοιμάσει τους παίκτες του Άρη, για τον ημιτελικό Κυπέλλου με τον Πανιώνιο (video).

Η συγκινητική ιστορία του Ντέρικ Ρέντμοντ, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης ήταν αυτή που παρουσίασε ο Βαγγέλης Αγγέλου στους παίκτες του, πριν τον ημιτελικό Κυπέλλου με τον Πανιώνιο και κατόπιν τούτου... δεν χρειάστηκε να πει κάτι.

Όπως αποκάλυψε το basketplus.gr, πριν την αναχώρηση του για την Αναντολού Εφές, ο Αγγέλου άφησε ως κληρονομιά την πρόκριση στην τελική φάση του Κυπέλλου, μαζί και το κατ εξοχήν video που δίνει όλα τα κίνητρα του κόσμου. Αφορούσε όσα γίνονται στην προετοιμασία μιας ομάδας, ένα ποτ πουρί από όσα μπορούν να πάνε στραβά, μαζί και τη σημασία του ρίσκου, ενώ για το τέλος είχε την απίστευτη ιστορία του Ντέρικ Ρέντμον.

Η απίστευτη εικόνα

Από καταβολής Ολυμπιακών Αγώνων, έχουν συμβεί εκατομμύρια πράγματα. Ο τερματισμός του Βρετανού, στον ημιτελικό των 400 μέτρων της Βαρκελώνης (1992) όχι μόνο έχει μπει στη λίστα με τις "πιο απίστευτες στιγμές", αλλά έχει τοποθετηθεί και στην πρώτη πεντάδα.

Ήταν τότε που η απελπισία του αθλητή, ο οποίος προπονείται χρόνια ολόκληρα για αυτή τη στιγμή συνάντησε την πατρική αγάπη, για να συνθέσουν μια από τις πιο συγκινητικές εικόνες όλων των εποχών. Ο Ρέντμοντ, ο οποίος που είχε κερδίσει μια θέση στους Ολυμπιακούς του 1988, αλλά πρόβλημα τενοντίτιδας τον κράτησε εκτός μάχης, "έπεσε" εν ώρα κούρσας.

" Ξεκίνησα πολύ καλά, πράγμα ασυνήθιστο για εμένα και στη δεύτερη στροφή το σώμα μου ήταν περισσότερο όρθιο από ό,τι έπρεπε. Ένιωσα μια ενόχληση, αλλά δεν έδωσα σημασία και τρία βήματα αργότερα ένιωσα ένα "ποπ"", ενημέρωσε ο ίδιος κάποιους μήνες αργότερα. Είχε τραυματιστεί στον οπίσθιο μηριαίο και κατέρρευσε, ξεσπώντας σε λυγμούς. Όπως κατευθύνονταν προς το μέρος του οι γιατροί, μάζεψε τις δυνάμεις του " και είπα στον εαυτό μου "θα τερματίσεις". Δεν ήξερα καν πού βρισκόμουν, αλλά ήταν κάτι που το ήθελα πραγματικά".

Κατευθύνθηκε κουτσαίνοντας προς τη γραμμή τερματισμού και κάποια στιγμή αισθάνθηκε μια γνώριμη, μια οικεία αγκαλιά. Ήταν του πατέρα του, Τζιμ που είχε περάσει πάνω από όλους για να φτάσει στο γιο του. " Αρχικά μου είπε να σταματήσω, για να μην πάθω μεγαλύτερη ζημιά. Όταν απάντησα "θα τερματίσω", τον άκουσα να λέει "θα τερματίσουμε μαζί". Η μητέρα του, Τζένι παρακολουθούσε τη σκηνή από την τηλεόραση, με τα δάκρυα να γεμίζουν διαρκώς τα μάτια της. Η έγκυος αδελφή του, Ρέντμοντ Κάρεν άρχισε να αισθάνεται συσπάσεις, παρακολουθώντας την κατάρρευση του δικού της ανθρώπου.

Ο πατέρας του αρκέστηκε στο " ήταν μια αυθόρμητη αντίδραση, σαν να είχα δει αυτοκίνητο να χτυπά το γιο μου και ενστικτωδώς άρχισα να τρέχω προς το μέρος του". Δυο χρόνια αργότερα, ο Ντέρικ Ρέντμον έκανε την 11η επέμβαση στο αχίλλειο τένοντα και εγκατέλειψε την ενεργό δράση.

Δείτε το συγκινητικό video

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ