ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Μ. Μπατίστ στο SPORT 24

Ο... παλιός καλός Μπατίστ μιλάει στο SPORT 24 για τους "φίλους του που πρέπει όμως να χάσουν"

Και αν αναρωτιέστε πώς αλλιώς σχετίζονται οι δύο εκτός έδρας αγώνες των πρωταθλητών Ευρώπης (την Τετάρτη 13/2 στο "Αμπντί Ιπεκτσί" και την Κυριακή 17/2 στο ΣΕΦ) ο δυναμικός πάουερ φόργουορντ έχει τις απαντήσεις.
"Θέλουμε να νικήσουμε την Εφές Πίλσεν, ώστε η αυτοπεποίθησή μας εν όψει του εγχώριου ντέρμπι να κτυπήσει... κόκκινο. Η Εφές Πίλσεν είναι ποιοτική ομάδα, το ίδιο και ο Ολυμπιακός και πιστεύω ότι αν τα καταφέρουμε στην Τουρκία θα πάμε στο ΣΕΦ με την ψυχολογία στα ύψη", εξομολογήθηκε ο Αμερικανός, ο οποίος αισθάνεται πολύ καλύτερα μετά τον τραυματισμό του (τενοντίτιδα πίσω από το εγχειρισμένο γόνατο) και αυτό φαίνεται καθαρά στους αγώνες.

"Ναι, ευτυχώς η κατάστασή μου έχει παρουσιάσει τεράστια πρόοδο και αρχίζω να νιώθω όπως ο παλιός Μάικ. Υπάρχουν κάποιες κινήσεις, τις οποίες γνωρίζω και αποφεύγω ώστε να μην αισθάνομαι ενόχληση, αλλά έχω προσαρμοστεί πια και μπορώ να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις τον Παναθηναϊκό.

Ο Φεβρουάριος είναι καυτός και εγώ δεν θα μπορούσα να απουσιάσω ειδικά τώρα που υποβλήθηκαν σε επεμβάσεις οι δύο ψηλοί μας Τομάσεβιτς και Τσαρτσαρής"

, εξήγησε ο έμπειρος φόργουορντ, ο οποίος δεν θα αισθανθεί περίεργα αντιμετωπίζοντας αύριο (13/2) τόσα γνώριμα πρόσωπα. Μάλλον θα χαμογελάσει...

"Εχει πλάκα να συναντάς παντού στην Ευρώπη φίλους σου. Ο Σκούνι (Πεν), ο Αντρέ (Χάτσον), καθώς και ο Ρασάντ (Ράιτ ) είναι φίλοι μου, αλλά φίλοι υπάρχουν σε όλες σχεδόν τις ομάδες και είμαστε υποχρεωμένοι να τους αντιμετωπίζουμε κατά καιρούς. Η κοινωνία του μπάσκετ είναι μικρή και οι περισσότεροι γνωριζόμαστε μεταξύ μας.

Συνεπώς, είμαι καλά προετοιμασμένος στο ότι πρέπει να παίξω για να τους νικήσω. Κάτι ανάλογο περνά από το μυαλό μου και για το ματς της Κυριακής, καθώς στον Ολυμπιακό παίζει ο καλύτερός μου φίλος ο 'Μου – Μου'. Θέλουμε πολύ αυτούς τους δύο αγώνες για να αντλήσουμε τη μέγιστη αυτοπεποίθηση, όμως ας μην μιλήσουμε άλλο για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό. Μπορεί να περιμένει λίγες ημέρες"

, ξεκαθάρισε ο Μπατίστ, ο οποίος παρακολούθησε το... σεμινάριο που έκανε στους (εναπομείναντες) ψηλούς του Παναθηναϊκού ο... Νίκολα Πρκάτσιν!

"Εχει παίξει τέσσερα χρόνια στην Εφές Πίλσεν και γνωρίζει ακόμη και τις... πέτρες! Μας μίλησε για κάποιες κινήσεις που συνηθίζουν να κάνουν ο Κούτσο και ο Γκονλούμ και γενικώς για κάποια πράγματα που πρέπει να προσέξουμε στο παιχνίδι.

Να ξέρετε ότι όλη η ομάδα είναι πολύ συγκεντρωμένη πριν από τέτοιους αγώνες γνωρίζοντας ότι το πρώτο ματς στο Top16 της Ευρωλίγκας είναι πάντοτε σημαντικό και μπορεί να κρίνει σε μεγάλο βαθμό την πορεία μιας ομάδας. Θυμάστε τι είχε γίνει πρόπερσι όταν χάσαμε και τους τρεις αγώνες του πρώτου γύρου; Μετά τρέχαμε για να προλάβουμε το τρένο των πλέι οφ.

Τα καταφέραμε, αλλά δεν θα ήθελα να ξαναπεράσουμε αυτό το απίστευτο άγχος"



, σχολίασε ο 30χρονος πάουερ φόργουορντ, ο οποίος διάγει τον πέμπτο χρόνο του στον Παναθηναϊκό και δεν θα ήταν υπερβολή εάν λέγαμε ότι... τα έχει δει όλα!






TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ