ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

O Mάικ Μπατίστ στο SPORT 24

O Mάικ Μπατίστ στο SPORT 24
Μπατίστ

"Εχουμε... καρύδια για να κερδίσουμε στο Βελιγράδι" τόνισε στο SPORT 24 ο Μάικ Μπατίστ (videos)


«Εχουμε… καρύδια για να κερδίσουμε στο Βελιγράδι και να πάρουμε το εισιτήριο της πρόκρισης», εξομολογήθηκε στο SPORT 24 o Μάικ Μπατίστ, ο οποίος αισθάνεται ότι δεν χρειάζεται πια να συνεχιστεί το «φροντιστήριο» στους δύο «rookies» της ομάδας, ειδικά στον Στράτο Περπέρογλου…

« Κατά τη διάρκεια του αγώνα αισθανόμουν υπέροχα. Βρισκόμουν σε υπερδιέγερση και υπήρχαν στιγμές που μου ερχόταν να κατεδαφίσω την μπασκέτα», ήταν οι πρώτες λέξεις του Αμερικανού πάουερ φόργουορντ, ο οποίος κάθε φορά που κάρφωνε στο καλάθι των Ιταλών (και με δεδομένο ότι το έχει γκρεμίσει δις) αισθανόσουν ότι η προβολή του αγώνα θα γινόταν... μεταμεσονύχτια!

Με δέκα σερί πόντους ο Μάικ έθεσε τις βάσεις για την αντεπίθεση των πρωταθλητών Ευρώπης, ωστόσο το τελικό αποτέλεσμα (+1) δεν ικανοποίησε πλήρως αφού δεν καλύφθηκε η διαφορά των εννέα πόντων του πρώτου γύρου.

Αν και μετά το «διπλό» της Παρτιζάν επί της Εφές Πίλσεν στο «Αμπντί Ιπεκτσί», η χθεσινή (13/3) νίκη επί της Σιένα είχε μικρή σημασία για τους Πράσινους και αυτό φάνηκε από ορισμένες αντιδράσεις και των δύο πλευρών στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Ο Παναθηναϊκός χαλάρωσε υπερβολικά και έκανε λάθη κοντεύοντας να χαρίσει τη νίκη στους Ιταλούς, οι οποίοι όμως δεν έκαναν φάουλ (!) στην τελευταία φάση, αλλά παρά την ήττα αποχώρησαν από το ΟΑΚΑ πανηγυρίζοντας επειδή είχαν κρατήσει τη διαφορά.

" Ετσι είναι το Top 16. Τη μια στιγμή είσαι καβάλα στο άλογο και την ακριβώς επόμενη κυνηγάς το όνειρό σου. Αυτή είναι η αλήθεια. Και να χάναμε από τη Σιένα στο γήπεδό μας, ο στόχος θα ήταν ο ίδιος στο Βελιγράδι την ερχόμενη Τετάρτη (19/3). Τώρα πια ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να πάρουμε την πρώτη θέση εκτός αν γίνει θαύμα στο ματς της Σιένα με την Εφές Πίλσεν, σενάριο που για μένα φαντάζει σχεδόν απίθανο. Οπότε στο μυαλό μας είναι μόνο η νίκη επί της Παρτιζάν και τίποτε άλλο. Και να ξέρεις ότι έχουμε τα... καρύδια για να τα καταφέρουμε, ειδάλλως δεν θα ήμασταν οι πρωταθλητές Ευρώπης", σχολίασε ο Μπατίστ συμπληρώνοντας το αυτονόητο...

" Ετσι όπως τα καταφέραμε, εμείς οι ίδιοι οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την τάξη. Αντιλαμβάνομαι ότι δεν έπρεπε να πέσει η απόδοσή μας σε μια τόσο κρίσιμη φάση όπως είναι το Top 16, αλλά τώρα που αυτό συνέβη, δεν πρέπει να καθόμαστε και να κλαίμε, αλλά να αντιδράσουμε. Ηδη το κάναμε πετυχαίνοντας δύο νίκες στην έδρα μας με αντιπάλους τις ομάδες που μας είχαν κερδίσει στον πρώτο γύρο, την Εφές Πίλσεν και την Μοντεπάσκι και μας απομένει ένα ακόμη μεγάλο ματς στο Βελιγράδι."

Ειλικρινά, πιστεύω στην ομάδα μου και είμαι βέβαιος ότι δεν υπάρχει άνθρωπος στην Ευρώπη που να πιστεύει ότι δεν μπορούμε να περάσουμε από το Βελιγράδι. Το όνομα του Παναθηναϊκού δεν έγινε βαρύ στην τύχη. Οι τέσσερις ευρωπαϊκοί τίτλοι, οι προπονητές και το υλικό που διαθέτει έχουν δημιουργήσει τη νοοτροπία ότι δεν πρέπει να χάνει ποτέ ή για να το θέσω διαφορετικά ότι μπορεί να κερδίζει παντού. Και αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα μείνουμε έξω από τα πλέι οφ. Δεν υποτιμώ την Παρτιζάν, που και αυτή θα θέλει να προκριθεί στην επόμενη φάση, αλλά μπορώ να υποσχεθώ και εκ μέρους των συμπαικτών μου ότι θα τα δώσουμε όλα», υποσχέθηκε ο έμπειρος φόργουορντ, ο οποίος έχει τους λόγους του να είναι υπερήφανος για κάτι ακόμη...

"Ο λόγος που με κάνει υπερήφανο είναι η απόδοση του Στράτου (Περπέρογλου)! Το παιδί έπαιξε εκπληκτικά όχι σε έναν αγώνα της πλάκας, αλλά σε ένα πολύ σημαντικό ματς, που έκρινε όλη τη χρονιά για τον Παναθηναϊκό. Μην ξεχνάτε ότι ο Στράτος και ο Κένι (Ουίνστον) είναι πρωτοεμφανιζόμενοι στην Ευρωλίγκα, τώρα παίρνουν το βάπτισμα και δεν υπάρχει μέρα που οι παλαιότεροι συμπαίκτες τους και εγώ να μην τους μιλάμε για να τονώσουμε το ηθικό τους. "

" Εχω συμβουλέψει και τους δύο να μην βιάζονται την ώρα του αγώνα και να αφήνουν το παιχνίδι να έλθει από μόνο του. Χθες, ο Στράτος δεν εκβίασε ούτε μια ενέργεια και είμαι βέβαιος ότι αυτή η εμφάνιση θα τον ακολουθεί σε όλο το υπόλοιπο της χρονιάς. Πήρε τέτοια αυτοπεποίθηση, που θα τον συντροφεύει γενικότερα στην καριέρα του", υποστήριξε ο δεύτερος σκόρερ του Τριφυλλιού στην Ευρωλίγκα γνωρίζοντας όμως ότι η διαπαιδαγώγηση δύο νέων παιδιών είναι αρκετά δύσκολη.


Oι καλύτερες φάσεις του ματς:



Το απίστευτο buzzer-beater του Διαμαντίδη:





























TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ