ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Μάριους Γκριγκόνις στο SPORT24: "Δεν μπορούμε να τρελαθούμε με την νίκη, ούτε να κλάψουμε για τους τραυματισμούς"

Ο Μάριους Γκριγκόνις στο SPORT24: "Δεν μπορούμε να τρελαθούμε με την νίκη, ούτε να κλάψουμε για τους τραυματισμούς"
24MEDIA CREATIVE TEAM / KONSTANTINOS BADOUNAS

Από τη μία οι τραυματισμοί, από την άλλη οι νίκες και στη μέση ο ψύχραιμος Μάριους Γκριγκόνις. Ο Λιθουανός φόργουορντ του Παναθηναϊκού AKTOR μίλησε στο SPORT24 μετά την πράσινη επικράτηση στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και κράτησε χαμηλά την μπάλα, για όσα καλά ή άσχημα μπορεί να αντιμετωπίζει μια ομάδα στη διάρκεια της σεζόν.

Το καλοκαίρι του 2023 ο Παναθηναϊκός AKTROR έκανε αρκετές -φανταχτερές- μεταγραφές, όμως η "εσωτερική μεταγραφή" του Μάριους Γκριγκόνις έχει αποδειχθεί εξίσου κομβική. Ο Λιθουανός έχει βρει το χώρο και το χρόνο να ξεδιπλώσει το ταλέντο του στη θέση "3" και πιστοποιεί με κάθε του εμφάνιση, το πόδο αδικήθηκε την περσινή σεζόν από το κακό σύνολο των πρασίνων. Παράλληλα, ο ίδιος ξέρει από πρώτο χέρι πώς αισθάνεται ένας παίκτης του τριφυλλιού όταν χάνει από τον Ολυμπιακό, αλλά πλέον αντιλαμβάνεται πόσο ωραίο είναι να βρίσκεται στην πλευρά των νικητών μετά από ένα ντέρμπι αιωνίων.

Ο Γκριγκόνις -που είχε 18 πόντους το βράδυ της Δευτέρας (22/1) στο ΟΑΚΑ- μίλησε στο SPORT24 μετά την επικράτηση της ομάδας του Εργκίν Αταμάν απέναντι σε εκείνη του Γιώργου Μπαρτζώκα (85-80) για τη 15η αγωνιστική της Stoiximan Basket League, δείχνοντας ότι είναι ψύχραιμος, αφού δεν "τρελαίνεται" από μία νίκη, ούτε μπορεί να κάτσει να "κλάψει" όταν προκύπτει ένας τραυματισμός, γνωρίζοντας πως όλα είναι μέσα στον αθλητισμό.

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψεις αυτή την ατμόσφαιρα

Πριν από μερικούς μήνες, μετά από ήττα κόντρα στον Ολυμπιακό, είχες δηλώσει στο SPORT24 ότι έχεις κουραστεί να χάνεις συνέχεια από την ίδια ομάδα. Πλέον, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο Παναθηναϊκός AKTOR έχει επικρατήσει στα δύο τελευταία ντέρμπι. Πώς αισθάνεσαι για αυτό;

"Δεν είμαι ακόμα σίγουρος. Πήραμε την νίκη. Είναι ευχάριστο να κερδίζουμε αυτούς τους τύπους, γιατί σημαίνει πολλά για τον σύλλογο και για τους οπαδούς μας. Είναι πολύ ευχάριστο. Είμαι χαρούμενος".

Μιλώντας για τον κόσμο του Παναθηναϊκού AKTOR, νομίζω πως δημιούργησε εξαιρετική ατμόσφαιρα. Σας έδωσαν ώθηση στα κρίσιμα σημεία;

"Προφανώς. Αυτή η ενέργεια που δημιουργούν οι οπαδοί μας στο ΟΑΚΑ, πάντα μας 'σπρώχνει'. Έχουμε περισσότερη ενέργεια, γιατί μας την μεταδίδουν. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψεις αυτή την ατμόσφαιρα και αυτόν τον κόσμο. Πρέπει να το ζήσεις, να το νιώσεις, για να καταλάβεις πως είναι".

Ήσασταν το φαβορί -βάσει φόρμας- πριν ξεκινήσει το παιχνίδι και το επιβεβαίωσατε πάνω στο παρκέ. Το αποτέλεσμα δεν ήρθε όμως τόσο εύκολα, όσο έδειχνε σε κάποια σημεία του αγώνα. Τι συνέβη και χάσατε αυτή τη διαφορά που είχατε χτίσει;

"Ο Ολυμπιακός είναι καλή ομάδα και έπαιξε καλά απόψε. Συμβαίνουν αυτά τα σκαμπανεβάσματα, πάντα κάποιος μπορεί να τρέξει ένα καλό σερί μέσα σε ένα παιχνίδι. Θα δούμε το παιχνίδι σε VIDEO και θα καταλάβουμε τα όποια λάθη μας".

Κάθε ομάδα αντιμετωπίζει τα δικά της προβλήματα.

Καθόλη τη διάρκεια της σεζόν έχετε αντιμετωπίσει διάφορες αναποδιές με τραυματισμούς. Τώρα έφυγε ο Σλούκας στη μέση του αγώνα. Πώς διαχειρίζεστε τα προβλήματα;

"Έτσι είναι το μπάσκετ και ο αθλητισμός. Κάθε ομάδα αντιμετωπίζει τα δικά της προβλήματα. Δεν μπορούμε να κάτσουμε και να κλάψουμε για αυτό. Έτσι έχουν τα πράγματα. Θα συνεχίσουμε, περιμένοντας παράλληλα να επιστρέψουν ο Βιλντόσα και ο Μπαλτσερόφσκι. Δεν ξέρω τι ακριβώς έγινε με τον Σλούκα, αλλά δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα και κάθε ομάδα έχει προβλήματα".

Στην EuroLeague τρέχετε ένα σερί τεσσάρων νικών. Ακολουθεί το παιχνίδι με τη Μακάμπι στο Βελιγράδι. Ποιες είναι οι πρώτες σκέψεις σου για αυτό το ματς;

"Για να είμαι ειλικρινής δεν θέλω να σκεφτώ αυτό το παιχνίδι αυτή τη στιγμή. Αύριο (σσ. σήμερα, Τρίτη, 23/1), όταν θα κάνουμε προπόνηση θα αρχίσουμε να το επεξεργαζόμαστε. Τώρα δεν υπάρχει λόγος να μιλήσουμε ακόμα για αυτό".

Άρα, θα γιορτάσεις την μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού;

"Δεν μπορούμε να τρελαθούμε κιόλας, γιατί αύριο (σσ. σήμερα, Τρίτη, 23/1) θα αναχωρήσουμε για Βελιγράδι. Αλλά ναι, θα κάνω κάτι συμβολικό για το γιορτάσω".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ STOIXIMAN GBL EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ