ΑΡΗΣ

Ο Μάρκοβιτς και η FIBA

Ο Μάρκοβιτς και η FIBA
INTIME SPORTS

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Άρη μπορεί να ολοκληρώθηκαν όχι όμως και η προσπάθεια της διοίκησης της ΚΑΕ για το σήμερα και το αύριο. Από τους βασικούς υποψήφιους ο Νέναντ Μάρκοβιτς για την τεχνική ηγεσία.

Μπορεί οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Άρη να ολοκληρώθηκαν όχι όμως και η προσπάθεια της διοίκησης της ΚΑΕ για το σήμερα και το αύριο. Για να φανεί συνεπής απέναντι στο άρθρο 99 αλλά και για να πετύχει άρση της απαγόρευσης μεταγραφών που της έχει επιβληθεί από την FIBA.

Στο αγωνιστικό κομμάτι τα δύο λάθη της διοίκησης της ΚΑΕ Άρης και του προέδρου της Λευτέρη Αρβανίτη στοίχισαν σε μεγάλο βαθμό στο να υπήρχε μία ακόμη καλύτερη πορεία. Και σίγουρα στο να επιτυγχανόταν ο βασικός αγωνιστικός στόχος που είχε τεθεί και δεν ήταν άλλος από την παρουσία της ομάδας στην πρώτη 6άδα.

Λάθη που αφορούσανε την λύση του συμβολαίου με τον τεχνικό Βαγγέλη Αγγέλου μετά την πρόταση της τουρκικής Αναντόλου Εφές και αυτού του γκαρντ Γιάννη Αθηναίου μετά την πρόταση της ιταλικής Αρμάνι Μιλάνο. Μία εξέλιξη όμως που σύμφωνα με πληροφορίες και όπως διέρρευσε δεν γινόταν να αποτραπεί με βάση τους όρους των συμβολαίων τους όπως αυτά υπογράφηκαν το περασμένο καλοκαίρι.

Ο Χαλκιδιωτης Αγγέλου φρόντισε να βάλει την υπογραφή του στην δημιουργία της φετινής ομάδας του Άρη κάνοντας πολλά περισσότερα από να είναι απλώς προπονητής αλλά αποχώρησε στα μέσα της χρονιάς και στο πιο σημαντικό ίσως σημείο της. Όπως και ο Αθηναίου που αγωνιστικά η μεταγραφή του στην Αρμάνι Μιλάνο δεν φάνηκε να λειτουργεί προς όφελός του.

Πλέον η παραμονή του διαδόχου του Αγγέλου στην τεχνική ηγεσία του Άρη Μίλαν Μίνιτς θεωρείται απίθανη έως δεδομένη ότι δεν θα συμβεί. Κάτι που φαίνεται να ισχύει και με τον Παρασκευά Μουρατίδη που ήρθε πέρσι το καλοκαίρι στον Άρη στην θέση του operation manager με εισήγηση του Αγγέλου.

Σχετικά με τον διάδοχο του Σέρβου τεχνικού στην άκρη του πάγκου για την επόμενη αγωνιστική περίοδο το πρώτο όνομα που ακούστηκε ήταν αυτό του Νίκου Βετούλα στην περίπτωση που δεν παραμείνει στον Απόλλων Πατρών. Κάτι όμως που φαντάζει ως το πιθανότερο σενάριο. Ακολούθησε αυτό του Βόσνιου Νέναντ Μάρκοβιτς που σε αντίθεση με τον περασμένο Δεκέμβριο μετά της αποχώρησης του Αγγέλου όταν και δεσμευότανε με συμβόλαιο με τον ΚΑΟΔ δεν θα συνεχίσει στην ομάδα της Δράμας. Ειδικά μετά από την πετυχημένη φετινή χρονιά του με την παρουσία κατάκτηση της 6ης θέσης ο Μάρκοβιτς θα αλλάξει σελίδα.

Κι αν το θέμα του προπονητή έχει ακόμη μέλλον αν και δεν παύει να είσαι σε προτεραιότητα για την διοίκηση της ΚΑΕ Άρης στην επόμενη ημέρα της ολοκλήρωσης των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας θα φανεί και τι θα γίνει με τις εκκρεμότητες του υπάρχοντος ρόστερ που μόνο λίγες δεν είναι. Συγκεκριμένα ο Λευτέρης Μποχωρίδης μπορεί να έχει συμβόλαιο μέχρι το 2016 αλλά φαίνεται να βρίσκεται στο στόχαστρο Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού όπως και ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ που έχει συμβόλαιο μέχρι το 2015 σίγουρα σε αυτό των Ολυμπιακού και Αναντόλου Εφές.

Ο Τζέρεμι Χαντ λογικά θα κληθεί να λύσει το συμβόλαιό του λήγει το επόμενο καλοκαίρι, Μιχάλης Πελεκάνος και Νίκος Γκίκας έχουνε συμβόλαια μέχρι το καλοκαίρι του 2016 και 2015 αντίστοιχα, ενώ αυτό του Ευθύμη Τσακαλέρη έληξε και δύσκολα να τεθεί θέμα παραμονής του. Ο Αντώνης Ασημακόπουλος λογικά θα ανανεώσει αφού το περασμένο καλοκαίρι υπέγραψε συμβόλαιο για 1+1 χρόνια. Με συμβόλαια δεσμεύονται επίσης οι Στέλιος Πουλιανίτης μέχρι το καλοκαίρι του 2017, Κώστας Χαρίσης του 2015 και Γιαννούλης Λαρεντζάκης του 2016.

Το διετές συμβόλαιο του Ζήση Σαρικόπουλου ολοκληρώθηκε και δύσκολα να παραμείνει, για τον Σπύρο Μούρτο υπάρχει επιθυμία παραμονής με νέο συμβόλαιο για τα επόμενα 2+1 χρόνια ενώ τέλος ο Κώστας Μήτογλου υπέγραψε το περασμένο καλοκαίρι συμβόλαιο διάρκειας 5 χρόνων και αφού γίνει επαγγελματίας τον Ιούνιο τότε θα τεθεί σε ισχύ.

Όπως και να έχει για το ρόστερ της νέας αγωνιστικής περιόδου και την δυνατότητα περισσότερων επιλογών για αυτό για την διοίκηση της ΚΑΕ Άρης αποτελεί η άρση της απαγόρευσης των μεταγραφών από την FIBA. Κάτι για το οποίο όμως απαιτείται ρευστό για την διευθέτηση των εκκρεμοτήτων που υπάρχουνε όπως και για τις υποχρεώσεις του άρθρου 99. Για αυτό και η νυν διοίκηση της ΚΑΕ Άρης με πρόεδρό της τον Λευτέρη Αρβανίτη καλείται να τρέξει πιο γρήγορα από τον χρόνο για να μπορέσει να φανεί συνεπής σε ότι έχει να διευθετήσει.

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ