ΚΗΦΙΣΙΑ

Ο Μέσι των Βορείων Προαστίων

Ο Μέσι των Βορείων Προαστίων

Με την επιστροφή του Νίκου Λιακόπουλου στο ενεργό ρόστερ της Κηφισιάς, επέστρεψε στις νίκες η ομάδα. Ο ηγέτης του 81-72 επί των Τρικάλων μιλά στο Sport24.gr και εξηγεί (μεταξύ άλλων) γιατί ο αθλητικός διευθυντής της Κηφισιάς, Νίκος Καρβέλας τον αποκαλεί "Μέσι".

Όλη η ποδοσφαιρική (και όχι μόνο) υφήλιος θα είναι απόψε συντονισμένη στο ισπανικό clasico μεταξύ Μπαρτσελόνας και Ρεάλ Μαδρίτης. Όλη είπαμε; Ε, όχι και όλη. Ο Μέσι για παράδειγμα έχει αποφασίσει να μην δει το μεγάλο αυτό παιχνίδι!

Για να μην ξαφνιάζεστε δεν εννοούμε τον Λιονέλ, που θα δίνει το δικό του ρεσιτάλ στο γήπεδο, αλλά για τον "Μέσι των Βορείων Προαστίων" όπως αποκαλεί τον Νίκο Λιακόπουλο στην Κηφισιά ο πάντα ευρηματικός Δημήτρης Καρβέλας.

" Ειλικρινά πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιο τον Καρβέλα, γιατί με αποκαλεί Μέσι. Παλαιότερα μου είχε κολλήσει το παρατσούκλι Ναβάρο και τώρα με φωνάζει Μέσι. Αλλά βγάζεις ποτέ άκρη με τον Δημήτρη", λέει γελώντας στο SPORT 24 ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Κηφισιάς που με το που επανήλθε στην αγωνιστική δράση –μετά τον τραυματισμό του– επέστρεψε και η ομάδα του στις νίκες μετά από τέσσερις συνεχόμενες ήττες.

Μάλιστα με αυτή τη νίκη η Κηφισιά έδιωξε από πάνω της κάθε σκιά…φαντάσματος όσον αφορά τον υποβιβασμό και πλέον οι παίκτες μπορούν να χαζέψουν πιο άνετα το μεγάλο ντέρμπι της Βαρκελώνης, αν και ο Νίκος παραδέχεται: " Ότι εγώ δεν θα το δω, προτιμώ το μπάσκετ και άσε τον Δημήτρη να λέει για τον Μέσι".

Προφανώς η ταχύτητα και η ικανότητα στις προσποιήσεις του πολύπλευρου γκαρντ της Κηφισιάς είναι αυτή που έκαναν τον Αθλητικό Διευθυντή της Κηφισιάς να τον βαφτίσει "Μέσι".

Ο Νίκος Λιακόπουλος είχε πριν λίγες μέρες τα γενέθλιά του (16/3) και εκτός από τα γλυκά που πήγε στο γήπεδο τότε, το μεγάλο κέρασμα στην ομάδα το έκανε με την εμφάνισή του κόντρα στα Τρίκαλα, αν και ο ίδιος έχει διαφορετική άποψη και μας την εκφράζει:

" Όχι, δεν τους κέρασα εγώ, οι συμπαίκτες μου και οι προπονητές μου με κέρασαν. Ο τρόπος με τον οποίο με βοήθησαν να επανενταχθώ στην ομάδα ήταν μοναδικός. Έλειπα εδώ και ένα μήνα λόγω τραυματισμού και δεν ήταν εύκολο καθόλου, ιδιαίτερα για μένα που δεν είχα συνηθίσει σε κάτι ανάλογο αφού ήμουν τυχερός σε όλη μου την καριέρα. Αυτό το διάστημα λοιπόν δούλευα με τον γυμναστή μας τον Παναγιώτη Ζέρβα και τον φυσιοθεραπευτή μας Αντώνη Καραντώνη, αλλά όταν ήρθε η ώρα να πατήσω και πάλι παρκέ, εκεί οι προπονητές μου και οι συμπαίκτες μου, με έκαναν να νιώσω τόσο οικία και να μπω στο γήπεδο σαν να μην πέρασε μια μέρα", λέει ο έμπειρος άσος που πραγματικά στον αγώνα έπαιξε εκπληκτικά και έκανε τους συμπαίκτες του ευτυχισμένους.

" Δεν είναι ότι καλύτερο να βλέπεις τους συμπαίκτες σου να παλεύουν στην προπόνηση και στους αγώνες και εσύ να είσαι με τα πολιτικά. Καταρχήν από αυτή τη θέση έχεις πολύ περισσότερο άγχος. Να θέλεις να δώσεις ένα χέρι βοηθείας και να μην μπορείς. Υπήρχε όμως η προσδοκία ότι θα το περάσουμε και αυτό και επιτέλους ήρθε η ώρα της επιστροφής", λέει ο 32χρονος Νίκος Λιακόπουλος που μετά από ένα σύντομο πέρασμα από την Α1 με το Μαρούσι σε ηλικία 19 ετών.

«Μπαρουτοκαπνίστηκε» στον σκληρό ανταγωνισμό της Α2, έχοντας πάντα ηγετικό ρόλο με τις φανέλες του Σπόρτιγκ (δις) του Ηρακλείου, της Δάφνης, του Παγκρατίου, του Ηρακλή και του Ερμή Περάματος στον οποίο επίσης έμεινε μια διετία με μέσο όρο σχεδόν 25 πόντων ανά παιχνίδι ! Στην Α1 συνέχισε με Πανελευσινιακό (3ος σκόρερ του πρωταθλήματος 2012-13) και Κολοσσό Ρόδου, όπου σε όλες τις ομάδες του ποτέ δεν κρύφτηκε και δεν δίστασε να πάρει το κρίσιμο σουτ.

"Αυτό είναι στάση ζωής και δεν έχει να κάνει μόνο με το μπάσκετ. Όταν σαν άνθρωπος είσαι καθαρός και ξάστερος και δεν κρύβεσαι ποτέ, γιατί να το κάνεις στο γήπεδο;" λέει χαρακτηριστικά.

Ελπίζει πλέον η ομάδα να δείξει τις δυνατότητές της τώρα που έφυγε και το άγχος:

ιλικρινά αυτή τη χρονιά έχουμε αδικήσει τους εαυτούς μας. Εμείς δεν είμαστε που νικήσαμε τον Ολυμπιακό και είχαμε συνεχόμενες νίκες με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε στην πρώτη πεντάδα;

Λέτε να ξεχάσαμε ξαφνικά το μπάσκετ, ε όχι δεν νομίζω, απλά μας στοίχισαν και κάποιοι τραυματισμοί που αναγκαστικά οδήγησαν και σε αντικαταστάσεις παικτών Ελλήνων και ξένων. Ουσιαστικά στις προπονήσεις η δουλειά που γίνεται και η εικόνα που βγάζουμε στο γήπεδο είναι εξαιρετική αλλά δεν το εξαργυρώναμε στο γήπεδο.

Μας άλλαξε όλη τη χρονιά η ήττα στον ημιτελικό του κυπέλλου από τον Απόλλωνα Πάτρας. Ήταν φανερό ότι επηρέασε και τις δύο ομάδες ψυχολογικά τη μία προς το καλύτερο και την άλλη προς το χειρότερο. Αλλά το σημαντικό είναι στη δύσκολη στιγμή να μπορέσεις να ξανασηκωθείς.

Η Κηφισιά έχει τη διαφορά από τις άλλες ομάδες ότι βάσισε τον κορμό της ομάδας σε έμπειρους και καλούς Έλληνες τους οποίους συμπλήρωναν οι ξένοι. Διότι και από τα παιδιά που έφυγαν όπως ο Κακιούζης, ο Τσαλδάρης, και ο Καυκής αλλά και όσοι έχουν μείνει, μιλάμε για εμπειρία σε μεγάλους αγώνες και παραστάσεις και πάντα ο βασικός κορμός ήταν οι Έλληνες και δεν στηριζόταν τόσο στους ξένους όσο οι άλλες ομάδες", τονίζει ο Νίκος Λιακόπουλος που απαντά και στην σκληρή κριτική που έχει δεχτεί εφέτος ο Ηλίας Παπαθεοδώρου.

"Σημασία στη ζωή και στον αθλητισμό έχει η διάρκεια και ο κόουτς το έχει αποδείξει. Δεν μπορεί τέσσερις μήνες που πήγαν λίγο στραβά να σβήσουν ουσιαστικά μια πορεία οκτώ χρόνων που έχει κάνει αυτός ο άνθρωπος με την Κηφισιά. Ένας νέος τεχνικός που έχει δείξει έργο και έχει κριθεί ήδη για αυτό δεν μπορεί να απαξιωθεί μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα".

TAGS ΚΗΦΙΣΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ