EUROLEAGUE

Ο Μπατίστ στο SPORT 24

Ο Μπατίστ στο SPORT 24
Μπατίστ

Ο Μάικ Μπατίστ δίνει το στίγμα στο SPORT 24 εν όψει του τελικού

Λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση του θριαμβευτικού ημιτελικού και το «double double» (15 πόντοι, 12 ριμπάουντ) απέναντι στην «front line» της Ταού, ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ αποκάλυπτε στη μικτή ζώνη ότι το προηγούμενο βράδυ δεν είχε κλείσει μάτι κυριευμένος από την αγωνία της συμμετοχής στο δεύτερο Φάιναλ Φορ της καριέρας του! Μόνο που έλεγε... ψέματα! Γιατί αν έμεινε άυπνος το βράδυ της Πέμπτης ανυπομονώντας να μπουκάρει στο παρκέ για να κατασπαράξει τους αντιπάλους του, τότε χθες το βράδυ θα πρέπει να... έφαγε τα σεντόνια του κρεβατιού του από την υπερένταση!
« Είμαι εδώ στο ξενοδοχείο με όλο μου το σόι! Τη μητέρα μου, την αδελφή μου, δύο θείες, έναν ξάδερφο, ένα ανιψάκι, τον κουνιάδο μου και τον Αμερικανό ατζέντη μου! Πώς να κοιμηθώ και μεταξύ μας πώς να ηρεμήσω έπειτα από τέτοια ένταση;», αναρωτήθηκε ο Μπατίστ και επειδή ήταν αδύνατο να συγκρατήσουμε ολόκληρο το... γενεαλογικό δέντρο του, ζητήσαμε τη βοήθεια της συζύγου του Σάρα, η οποία έμεινε μέχρι πρωίας στο πλευρό του μεγάλου νικητή στο ξενοδοχείο των τεσσάρων αποστολών του Φάιναλ Φορ.

Ποιο ήταν το μυστικό της επιβλητικής εμφάνισης απέναντι στους Βάσκους; « Το κίνητρο φίλε μου! Το κίνητρο σε απογειώνει!», εκμυστηρεύτηκε στο SPORT 24 εξηγώντας ότι « πέρυσι η Ταού μας στέρησε το εισιτήριο για το Φάιναλ Φορ της Πράγας νικώντας μέσα στο σπίτι μας, συνεπώς φέτος δεν υπήρχε περίπτωση να τους επιτρέψουμε και δεύτερο πάρτι. Το πάρτι τελείωσε («The party is over») για την Ταού, όχι όμως και για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος κρατά δυνάμεις για τον τελικό της Κυριακής με την ΤΣΣΚΑ», δίνει το στίγμα ο Μάικ Μπατίστ, ο οποίος ξέρει τι πρέπει να κάνουν οι συμπαίκτες του και ο ίδιος για να οδηγήσουν τον Παναθηναϊκό στην κατάκτηση του τέταρτου τροπαίου στην Ιστορία του συλλόγου.

« Πρέπει να παίξουμε την ίδια άμυνα, που παρουσιάσαμε στον ημιτελικό. Με την άμυνα αποκτάς αυτοπεποίθηση και είναι ο πιο ασφαλής τρόπος για να διατηρήσεις το πλεονέκτημα της έδρας. Μπορεί η επίθεση με τα τρίποντα και τα θεαματικά καρφώματα να απογειώνει το κοινό, ωστόσο είδατε τα σκορ των δύο ημιτελικών και μπορείτε να αντιληφθείτε ότι σε αυτό το επίπεδο επιβιώνουν μόνο οι ομάδες που έχουν αναγάγει την άμυνα σε... επιστήμη! Και εμείς διαθέτουμε τον μεγαλύτερο επιστήμονα των πάγκων!», υποστήριξε ο Αμερικανός πλέκοντας το εγκώμιο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος σε μια από τις ομιλίες του προς τους παίκτες κατάφερε να εκτοξεύσει το κίνητρό τους για διάκριση.

« Μας έλεγε πριν από λίγες ημέρες ότι στην καριέρα ενός αθλητή δεν παρουσιάζεται συχνά η ευκαιρία της διεκδίκησης ενός ευρωπαϊκού τίτλου και ότι θα πρέπει ο καθένας από εμάς να δώσει το 100% των δυνάμεών του στον ημιτελικό του Φάιναλ Φορ, που αποτελεί και το πρώτο βήμα. Αυτά τα λόγια με άγγιξαν, όλους μας άγγιξαν και ακόμη και ο Φράνκι (Αλβέρτης), ο οποίος έχει κατακτήσει τρεις φορές το ευρωπαϊκό στέμμα, μπήκε στο γήπεδο σαν αγρίμι. Τον παρατηρούσα στο ζέσταμα και γυάλιζε το μάτι του. Πώς να μην πορωθούμε και οι υπόλοιποι;», υπερθεμάτισε ο 29χρονος πάουερ φόργουορντ, ο οποίος επί του παρόντος δεν θέλησε να ξεχωρίσει κάτι συγκεκριμένο στο παιχνίδι της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

« Είναι η ΤΣΣΚΑ! Η πρωταθλήτρια Ευρώπης! Αυτός ο τίτλος δεν κατακτιέται εύκολα και μιλάει από μόνος του. Για να της τον πάρουμε, θα πρέπει να δείξουμε συγκέντρωση και να μην χαλαρώσουμε ούτε δευτερόλεπτο. Να αποδείξουμε ότι το θέλουμε πολύ από την αρχή του τελικού και να μην αφήσουμε τα επιθετικά όπλα της να πάρουν ανάσα. Τα υπόλοιπα θα μας τα πουν ο προπονητής και οι συνεργάτες του, οι οποίοι μένουν άυπνοι αναλύοντας τον κάθε αντίπαλο ως την τελευταία λεπτομέρεια. Και την Κυριακή το βράδυ, θα δείτε τι έχει να γίνει αν κατακτήσουμε το τρόπαιο. Θα αποτρελαθώ!», υποσχέθηκε ο Μπατίστ, ο οποίος περιμένει να καταβροχθίσει και τους ψηλούς της ΤΣΣΚΑ. Τους αντίστοιχους της Ταού ακόμη τους... χωνεύει!








TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ