ΑΡΗΣ

Ο Μπλάκμαν στο Αλεξάνδρειο

Ο Μπλάκμαν στο Αλεξάνδρειο
Χέρμπερτ-Μπλάκμαν

Πολύ επικίνδυνη ομάδα χαρακτήρισε το Ρέθυμνο, ο Χέρμπερτ. Προπόνηση με τον Μπόισα έγινε και το Σάββατο

Ενός παιχνιδιού που ακολουθεί της μεγάλης νίκης της Πέμπτης επί της Τσιμπόνα στο Ζάγκρεμπ για την Ευρωλίγκα με αυτή πάντως να ανήκει οριστικά στο παρελθόν στο "κιτρινόμαυρο στρατόπεδο".
Η προετοιμασία του Άρη για την αναμέτρηση με τον ΑΓΟΡ, άρχισε το απόγευμα της Παρασκευής και συνεχίστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, με μια προπόνηση το μεσημέρι στην οποία όλοι οι παίκτες του Γκόρντον Χέρμπερτ έδωσαν το "παρών". Παρών βεβαίως και ο διεθνής Γεωργιανός Βλάντιμιρ Μπόισα, που δεν θα έχει ωστόσο το δικαίωμα συμμετοχής μια και δεν έχει έρθει ακόμη το letter of clearance από την ρωσική ομοσπονδία.

Μπορεί οι "κίτρινοι" να μετρούν πέντε συνεχόμενες νίκες στο ελληνικό πρωτάθλημα και να προβάλλουν ως το απόλυτο φαβορί στην αναμέτρηση της Κυριακής, ο Καναδός κόουτς ωστόσο, έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ Άρης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: " Ο αγώνας με το Ρέθυμνο έγινε ακόμη πιο επικίνδυνος ειδικά μετά τη μεγάλη νίκη επί της Τσιμπόνα".

"Είναι η πιο επικίνδυνη στιγμή για να παίξουμε με μια καλή ομάδα όπως είναι το Ρέθυμνο και πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα τους αντιπάλους μας μπαίνοντας 100% συγκεντρωμένοι στο παρκέ, αφού το ψυχολογικό κομμάτι της αυριανής αναμέτρησης είναι ιδιαίτερα σημαντικό

".

Όποιος βιάζεται σκοντάφτει λέει σοφά ο ελληνικός λαός και ο Χέρμπερτ είναι υπέρμαχος του συγκεκριμένου ρητού. Για να γίνει μάλιστα ακόμη πιο κατανοητός ενόψει της συνέχειας των αγωνιστικών υποχρεώσεων του Άρη ανέφερε και ένα δικό του παράδειγμα: " Το επόμενο παιχνίδι είναι πάντα και το πιο σημαντικό. Πρέπει να παίξουμε το παιχνίδι μας, διότι είναι σαν να περπατάμε στον πάγο".

"Αν επιδιώξεις να περπατήσεις γρήγορα και να κάνεις μεγάλα βήματα, τότε κινδυνεύεις να γλιστρήσεις και να πέσεις κάτω. Πρέπει λοιπόν να κάνουμε ένα βήμα την φορά. Είχαμε ένα δύσκολο πρόγραμμα και δεν παίζαμε τόσο καλά με την έναρξη της σαιζόν. Γι’ αυτό λοιπόν λέω ότι πρέπει να βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά".

"Θέλουμε να προχωράμε στο πεζοδρόμιο και όχι πάνω στον πάγο. Πρέπει λοιπόν να παίξουμε καλά στην άμυνα, να πάρουμε τα ριμπάουντ και να κυκλοφορήσουμε σωστά τη μπάλα στην επίθεση. Αυτά τα τρία στοιχεία πιστεύω ότι είναι και τα πιο σημαντικά. Υπάρχουν και άλλα βέβαια, αλλά αυτά είναι τα πιο βασικά για να πάει η ομάδα καλά".

"Βρισκόμαστε στην σωστή κατεύθυνση, αλλά ακόμη έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας για να διαβούμε. Δεν έχουμε αναμετρηθεί ακόμη με τους καλύτερους και θέλουμε να συνεχίσουμε την συνεχή δουλειά με στόχο να γίνουμε καλύτεροι σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο. Δεν έχουμε φτάσει ακόμη στο τέλος του δρόμου και πρέπει να συνεχίσουμε την πορεία μας προς εκείνο το πράσινο φως που υπάρχει στο τέλος της διαδρομής





".

Η γνώμη του για τους Μπόισα-Ουάσιγκτον
Ο κόουτς του Άρη αναφέρθηκε και στα δύο νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας τον Βλάντιμιρ Μπόισα και τον Ντάριους Ουάσινγκτον.

Ο Χέρμπερτ για τον διεθνή Γεωργιανό, Βλάντιμιρ Μπόισα, επισήμανε πως: " Είναι καλός παίκτης, διαθέτει πολλές εμπειρίες από την συμμετοχή του στην Ευρωλίγκα με την Ολύμπια Λουμπλιάνας και την Σιένα, μπορεί να αγωνιστεί με επιτυχία στο υψηλότερο επίπεδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ και θα μας δώσει βάθος στην θέση "4".

"Πάνω από όλα είναι ένας εκπληκτικός χαρακτήρας, πολύ ομαδικός, πολύ κοινωνικός, ξέρει να διοχετεύει θετική ενέργεια στους γύρω του και πιστεύω ότι οι φίλαθλοι του Άρη γρήγορα θα τον αγαπήσουν. Είναι μόλις δύο μέρες με την ομάδα και ήδη έχει καταφέρει να "δεθεί" με το σύνολο, λες και αγωνίζεται ένα χρόνο σε αυτήν".

"Όταν φέρνεις στην ομάδα έναν παίκτη μέσα στην σαιζόν, θα πρέπει να προσέξεις πολύ τον χαρακτήρα του και εμείς αυτόν ακριβώς θέλαμε την δεδομένη χρονική στιγμή. Αποτελούσε στόχο της ομάδας εδώ και έξι εβδομάδες. Μίλησα μαζί του πολλές φορές και πιστεύω ότι θα εγκλιματιστεί εύκολα στις απαιτήσεις της ομάδας



".

Για τον Ντάριους Ουάσιγκτον ο Καναδός τεχνικός του Άρη είπε: " Ο Ουάσιγκτον είναι ένας νέος και αθλητικός γκαρντ που μπορεί να παίξει κάλλιστα τόσο στη θέση "1", όσο και στην θέση "2". Μπορεί να τρέξει με επιτυχία την ομάδα, αλλά και να την βοηθήσει στο σκοράρισμα. Πρόκειται επίσης για έναν σκληρό αμυντικό".

Αγαδάκος: " Να είναι πάντα γεμάτο το γήπεδο"
Την δική του εκτίμηση για τον αυριανό αγώνα κόντρα στο Ρέθυμνο έδωσε και ο Λάζαρος Αγαδάκος που δήλωσε: " Τα πηγαίνουμε περίφημα το τελευταίο χρονικό διάστημα και θέλουμε να συνεχίσουμε την θετική μας πορεία. Ξεκινήσαμε πολύ καλά στο νέο έτος και τώρα έχουμε στην έδρα μας τον αγώνα με το Ρέθυμνο, όπου θα να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και καθόλου χαλαροί".

"Εφόσον κάνουμε αυτά που πρέπει θεωρώ ότι είναι στο χέρι μας να φτάσουμε στη νίκη, με βάση πάντα τη μέχρι τώρα εικόνα που μας έχει δείξει το Ρέθυμνο. Παρόλα αυτά όμως είναι γνωστό πια σε όλους ότι δεν πρέπει να υποτιμάς κανέναν αντίπαλο, αλλά να δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό απέναντι σε όλους. Γι’ αυτό λοιπόν θα μπούμε στο παρκέ για να κάνουμε την δουλειά μας, όπως κάθε φορά εξάλλου

".

Όσον αφορά την αγωνιστική άνοδο του Άρη παρατήρησε: " Η ομάδα απλά ήθελε χρόνο. Είναι κάτι που το είχα δηλώσει από την αρχή. Είμαστε μια καινούργια ομάδα και θα χρειαστούμε χρόνο για να "δεθούμε" μεταξύ μας".

"Με την πάροδο του χρόνου λοιπόν, αλλά και την δουλειά που καταβάλλουμε καθημερινά μαζί με το προπονητικό επιτελείο έχουν αρχίσει πλέον να φαίνονται τα αποτελέσματα στους επίσημους αγώνες της ομάδας".

Ο δυναμικός σέντερ όπως και άπαντες στον Άρη περιμένουν τον κόσμο της ομάδας να γεμίζει το Αλεξάνδρειο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: " Θέλουμε τον κόσμο του Άρη κοντά μας σε κάθε αναμέτρηση. Αν είναι δυνατόν μάλιστα να είναι πάντα γεμάτο το γήπεδο αυτό θα είναι το ιδανικό για μας, διότι είμαστε παίκτες και μας αρέσει να βλέπουμε ότι η ομάδα που αγαπάμε και παίζουμε να υποστηρίζεται από πολλούς".

Ο Μπλάκμαν για Τέρι στο Αλεξάνδρειο
Μια εξέχουσα προσωπικότητα του παγκοσμίου μπάσκετ λάμπρυνε σήμερα με την παρουσία της το Αλεξάνδρειο. Ο λόγος για τον Ρολάντο Μπλακμαν που αποτελεί αναμφισβήτητα μια από τις μεγαλύτερες θρυλικές μορφές του ΝΒΑ αφήνοντας εποχή αγωνιζόμενος στο παρελθόν με τη φανέλα των Ντάλας Μάβερικς.

Ο Μπλακμαν που είχε περάσει εξάλλου και από το ελληνικό πρωτάθλημα στα μέσα της σαιζόν 1994-95 για λογαριασμό της ΑΕΚ εργάζεται σήμερα ως Διευθυντής Ανάπτυξης στους Ντάλας Μάβερικς του ΝΒΑ παρακολούθησε την σημερινή προπόνηση του Άρη όπως επίσης και τον αυριανό αγώνα κόντρα στο Ρέθυμνο.

Ο βασικός λόγος της παρουσίας του Ρολάντο Μπλάκμαν έχει να κάνει με τον Ρέισον Τέρι, του οποίου τα δικαιώματα κατέχουν οι Ντάλας Μάβερικς και ως εκ τούτου η μεγάλη αυτή προσωπικότητα ήρθε για να παρακολουθήσει την πορεία του 23χρονου φόργουορντ. Αυτή είναι μάλιστα η δεύτερη φορά που ο Μπλακμαν ταξιδεύει για να παρακολουθήσει τον Τέρι, αφού η πρώτη ήταν στο Τελ Αβίβ και πιο συγκεκριμένα στον αγώνα με τη Μακάμπι.

Οι εντυπώσεις που αποκόμισε ο Μπλακμαν βλέποντας τον Τέρι ήταν θετικές, ενώ μετά το τέλος της προπόνησης συναντήθηκε μαζί του και συνομίλησαν για αρκετή ώρα. Προηγουμένως ο Ρολάντο Μπλακμαν ξεναγήθηκε στα γραφεία της ΚΑΕ Άρης από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΑΕ, Γιάννη Δαμιανίδη, και στη συνέχεια αντάλλαξε τις απόψεις του για το μπάσκετ με τον προπονητή της ομάδας, Γκόρντον Χέρμπερτ.

Ο Ρολάντο Μπλάκμαν σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ Άρης αναφορικά για τον Ρέισον Τέρι τόνισε: " Αυτό που διαπιστώνω παρακολουθώντας τον Ρεισόν είναι ότι ακόμη συνεχίζει να ωριμάζει.Κάθε φορά που έχεις έναν παίκτη που μόλις έχει αποφοιτήσει από το κολέγιο και στην συνέχεια παίζει σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Άρης είναι επόμενο ότι αυτό θα τον βοηθήσει να γίνει καλύτερος παίκτης. Και αυτό επίσης διότι παίζει στην Ευρωλίγκα που είναι μια από τις κορυφαίες διοργανώσεις του κόσμου".

"Όσο περνάει ο καιρός γίνεται ολοένα και καλύτερος παρουσιάζοντας πρόοδο. Μου αρέσει επίσης η επαγγελματική συμπεριφορά που δείχνει κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, αφού παρά το γεγονός ότι έρχεται από τον πάγκο, εκείνος δείχνει ικανός να κάνει πολλά περισσότερα από εκείνα που είδα στο Τελ Αβίβ".

"Έχω παρακολουθήσει αρκετούς αγώνες της ομάδας από την τηλεόραση, όπως για παράδειγμα τον τελευταίο στο Ζάγκρεμπ όπου έπαιξε 22’ και μάλιστα είχε πολύ καλή παρουσία. Ευστόχησε στα περισσότερα σουτ που επιχείρησε, πάσαρε σωστά τη μπάλα και γενικά έκανε όλα αυτά που χρειάζεται μια ομάδα



".

Η δουλειά του Μπλάκμαν στους Ντάλας Μάβερικς είναι να παρατηρεί τα πάντα όσα συμβαίνουν στο μπάσκετ παγκοσμίως και να τα μεταφέρει προς όφελος των "καουμπόϊδων". Και επειδή λίγοι ξέρουν το μπάσκετ όσο εκείνος, έχει μεγάλο ενδιαφέρον η άποψη που έχει αποκομίσει για τον Άρη παρακολουθώντας τις φετινές αναμετρήσεις της ομάδας: " Πέρα από τον Τέρι, όλη η υπόλοιπη ομάδα του Άρη είναι εκπληκτική. Όταν έχεις έναν παίκτη όπως ο Μάσεϊ που μπορεί με ευκολία να μπλοκάρει τους αντιπάλους του και να πετύχει πόντους έχοντας δύο παίκτες πάνω του είναι σίγουρα ένα αβαντάζ για τον Άρη".

" Η ομάδα διαθέτει επίσης ένα εξαιρετικό προπονητικό επιτελείο που πορεύεται πάνω σε ένα πλάνο. Έχοντας λοιπόν ένα προπονητικό επιτελείο που λειτουργεί σωστά και παράλληλα ένα πολύ καλό σύνολο μέσα στο παρκέ, τότε είναι σαν να διαθέτεις δύο «γροθιές» που μπορούν να σε βοηθήσουν να πετύχεις τους στόχους σου".



































TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ