ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Μπουρούσης έμεινε στον Ολυμπιακό!

Ο Μπουρούσης έμεινε στον Ολυμπιακό!
Μπουρουσης Αγγελοπουλος

Με 1,6 εκατομμύρια το χρόνο ο Γιάννης Μπουρούσης είπε το "ΝΑΙ" στους αδελφούς Αγγελόπουλους

Χρειάστηκαν 20 ώρες συζητήσεων, τέσσερα ραντεβού διαπραγματεύσεων, τηλεφωνήματα, συνεχείς ανατροπές, αλλεπάλληλες πληροφορίες, άλλες έγκυρες, άλλες... τζούφιες και μια μυστικοπάθεια που ανήγαγε την υπόθεση σε "ερυθρόλευκο κρατικό μυστικό", αλλά τελικά φτάσαμε στο τέλος. Και όπως στα περισσότερα θρίλερ, αλλά και στα πιο πολύπλοκα και σκοτεινά παραμύθια, το τέλος είναι καλό. Ο Γιάννης Μπουρούσης θα συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό, αποφασισμένος να κερδίσει τους τίτλους που κυνηγάει εδώ και τρία χρόνια.
Ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος ανέβασαν την πρότασή τους σε 1.6 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, υποσχέθηκαν μπόνους που φτάνουν τις αποδοχές κοντά στα δύο εκατομμύρια και ο Μπουρούσης είπε το πολυπόθητο "ναι", κλείνοντας την πόρτα προς τον Ατλαντικό και τις ομάδες του ΝΒΑ, όπως τους Σαν Αντόνιο Σπερς. Καθώς και στη Ρεάλ Μαδρίτης που τον ήθελε πάρα πολύ και ο Ετόρε Μεσίνα περίμενε την απάντησή του ως τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Η ανατροπή έγινε το πρωί της Παρασκευής, όταν μετά το αποτυχημένο ραντεβού της Πέμπτης, ο εκπρόσωπος του Μπουρούση, Κώστας Παπαδάκης, δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Ολυμπιακό για να γίνει μια νέα προσέγγιση του θέματος. Το ραντεβού ορίστηκε για τις 15:30 το μεσημέρι και κράτησε για επτά ώρες! Ακόμη και τότε όμως, κανείς δεν ήξερε τι θα γίνει. Το κλίμα που έβγαινε προς τα έξω ήταν θετικό, έγινε γνωστό ότι ο Ολυμπιακός είχε ανεβάσει την προσφορά του, αλλά αναμενόταν η απάντηση του παίκτη.

Ο Μπουρούσης ήρθε σε επικοινωνία με τον Παπαδάκη, για να μάθει τα νέα δεδομένα και αφού σκέφτηκε, απάντησε πως θα συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό. Για πόσα χρόνια; Αυτό είναι ένα ερωτηματικό, αφού ο Ολυμπιακός έδωσε την επιλογή του διετούς αλλά και του τριετούς συμβόλαιου και μένει να δούμε για πόσο θα ανανεώσει το συμβόλαιό του ο Έλληνας παίκτης. Το ότι ανανέωσε, είναι σίγουρο. Όπως σίγουρο είναι ότι και οι δύο πλευρές έβαλαν νερό στο κρασί τους για να φτάσουν στη συμφωνία.

Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι παρότι θέλουν να αλλάξουν τα οικονομικά ταβάνια στην ομάδα του Ολυμπιακού, ανέβασαν την αρχική προσφορά τους που ήταν στο 1.2 εκατομύρια ευρώ στα 1.6 εκατομμύρια και τον έχρισαν τον δεύτερο πιο ακριβοπληρωμένο Έλληνα παίκτη του Ολυμπιακού μετά τον Θοδωρή Παπαλουκά. Από την πλευρά του ενώ ο Μπουρούσης έπεσε από τα 1.8 εκατομμύρια που ζήτησε στο τρίτο ραντεβού, ενώ παράλληλα αρνήθηκε και τις ακόμη καλύτερες προτάσεις που είχε εκτός συνόρων.

Φυσικά, ο κόσμος του Ολυμπιακού μόνο ικανοποιημένος μπορεί να είναι από αυτή την κατάληξη, αφού ο καλύτερος παίκτης των ερυθρολεύκων της περυσινής σεζόν και πρώτος σκόρερ της ομάδας σε Ελλάδα και Ευρωλίγκα θα συνεχίσει να φοράει τη φανέλα με το Νο9. Όπως απόλυτα ικανοποιημένος έμεινε και ο Παναγιώτης Γιαννάκης που όλες αυτές τις ημέρες επιθυμούσε έντονα την παραμονή του Μπουρούση στον Ολυμπιακό.

Με την παραμονή του Μπουρούση, ο σχεδιασμός του Ολυμπιακού παραμένει ίδιος, όσο αφορά τους ξένους παίκτες, αφού πλέον δεν υφίσταται θέμα ξένου ψηλού, καθώς εκτός από τον Μπουρούση θα είναι ο Νίκολα Βούισιτς, ο επερχόμενος Ανδρέας Γλυνιαδάκης και πιθανότατα ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης. Ενώ υπάρχει και ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης που τη Δευτέρα ξεκινάει προπονήσεις με τους ερυθρόλευκους και λογικά θα επιστρέψει πάλι στον Ολυμπιακό, αλλά και τα ερωτηματικά στην υπόθεση του Γιώργου Πρίντεζη και του ξένου παίκτη για τη θέση "4".

Οπότε, μετά το θρίλερ που τράβηξαν οι δύο πλευρές μεταξύ τους, ο κόσμος του Ολυμπιακού αλλά και τα ΜΜΕ που έχασαν την μπάλα με τις φήμες και τη μηδαμινή επίσημη επιβεβαίωση ή διάψευση, φτάσαμε στο τέλος μιας πολύκροτης υπόθεσης με πολλαπλές παραμέτρους. Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι και ο Γιάννης Μπουρούσης έδωσαν τα χέρια. Ποια είναι η πιο ουσιαστική συμφωνία τους, ανεξαρτήτως οικονομικών και χρονικών αριθμών; Ότι "ο Ολυμπιακός πρέπει να επιστρέψει επιτέλους στους τίτλους..."

Ο Γιάννης Μπουρούσης εν δράσει


















TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ